Witam, od niedawna jestem posiadaczem Mazdy Premacy 2.0 w automacie z 2003 roku. Chcę wymienić olej w asb i przyznam, że mam ochote zrobić to sam stad moje pytanie, czy wśród forumowiczów jest ktoś, kto już ma to za soba? Jeśli tak to poproszę o wskazówki.
Pozdrawiam.
Jak wymienić olej w asb?
Strona 1 z 1
o co chodzi bo nie kumam?????Morsk napisał(a):Chcę wymienić olej w asb
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
mogę Ci podpowiedzieć jak w galancie zmieniałem i w Cronosie,może to być podobna sekwencja czynności .
tyle to doczytałem tylko nie mam pojęcia gdzie w układzie abs jest olej????Yard napisał(a):Chodzi o automatyczną skrzynię biegów.
ASB
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
[/quote]
Nie w ukladzie tylko w skrzyni.
Wymiana oleju nie jest sprawa pilna ale chce to zrobic do urlopu w lipcu. Zastanawiam sie tylko czy wymiana dynamiczna nie przerasta moich mozliwosci, niepewnosc bierze sie z tad, ze nigdy tego nie robilem.
[quote="cichy_86"] mogę Ci podpowiedzieć jak w galancie zmieniałem i w Cronosie,może to być podobna sekwencja czynności .
Chetnie poczytam.
Przepraszam za brak polskiej czcionki, pozdrawiam.
Piotr Raczkowski napisał(a):układzie abs
Nie w ukladzie tylko w skrzyni.
Wymiana oleju nie jest sprawa pilna ale chce to zrobic do urlopu w lipcu. Zastanawiam sie tylko czy wymiana dynamiczna nie przerasta moich mozliwosci, niepewnosc bierze sie z tad, ze nigdy tego nie robilem.
[quote="cichy_86"] mogę Ci podpowiedzieć jak w galancie zmieniałem i w Cronosie,może to być podobna sekwencja czynności .
Chetnie poczytam.
Przepraszam za brak polskiej czcionki, pozdrawiam.
- Od: 9 mar 2014, 18:52
- Auto: Mazda Premacy 2.0 automat 2003.
Strona 1 z 1