Klimatyzacja nie chłodzi
1, 2
Ok dziękuje za odpowiedzi. Myślałem ze mimo wszystko powinno załączyć kompresor i ze jakiś przekaźnik padł , to bym sam mógł zrobić, ale faktycznie przy "świecie matki boskiej pieprzniej" skocze i dam znać co się okazało. A zna ktoś dobrego fachowca w okolicy Rzeszowa albo w Rzeszowie??
- Od: 25 lis 2011, 19:14
- Auto: mazda 323f BJ 1999r 2.0 D 71km
Od początku kupna auta z parownika klimatyzacji, z tej rurki co wychodzi z grodzi nie leciała mi woda. Nic, zero. Nawet w upalne dni. Ale klima chłodziła. Wczoraj został wymieniony osuszacz bo był kompletnie dobity i był wyciek. Po zamontowaniu klima chłodzi jak nigdy. Dodatkowo z tej rurki woda leci ciurkiem. Niesamowite. Drobna rzecz a tak cieszy 
Witam
odświeżę troszkę kotleta ale mam mianowicie podobny problem *nieszczelna klima- od dwóch lat nabijam klime i srodka starczy gora na 3 tygodnie
testy szczelności próżniowe i uv przechodzi pozytywnie.
gdzie można szukać przyczyny? lub znacie jakiegoś fachowca z okolic Bydgoszczy od tego typu rzeczy?
czytalem pare postow wyzej o tym uszczelniaczy ale kosztuje on ok 200zl.. i czy dziala ?
odświeżę troszkę kotleta ale mam mianowicie podobny problem *nieszczelna klima- od dwóch lat nabijam klime i srodka starczy gora na 3 tygodnie
testy szczelności próżniowe i uv przechodzi pozytywnie.
gdzie można szukać przyczyny? lub znacie jakiegoś fachowca z okolic Bydgoszczy od tego typu rzeczy?
czytalem pare postow wyzej o tym uszczelniaczy ale kosztuje on ok 200zl.. i czy dziala ?
hmm
- Od: 19 maja 2008, 10:54
- Auto: 323F BJ 1999 DItD
Parownik sprawdzałeś, może na przyłączach do niego jest problem? Może sprężarka jest nieszczelna, na pewno są w niej zimmeringi, być może już wytarte. Przy podciśnieniu może układ się uszczelniać, skoro marker UV był dodany, to będzie widać wyciek w sprężarce po jej rozebraniu.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
1, 2