Głośny szum koła przy 70-80 km/h – zepsute łożysko GD
Strona 1 z 1
Może mi ktoś pomoże?Mazda 626 gd rok 90.Przy prędkości 70-80km/h szumi mi jedno z kół (od strony pasażera)Sprawdzałem luzy myśląc że to może łożysko, stwierdziłem brak luzów.Jeśli ktoś miał podobny problem i sobie z tym poradził prosze o pomoc.Każda sugestia będzie mile widziana.Z góry dziękuje wszystkim
-
Gość
A ja jednak stawiam na łożysko – nie zawsze musisz mieć luz na kole....
Podnieś na podnośniku i zakręć tak porządnie – powinieneś słyszeć
Podnieś na podnośniku i zakręć tak porządnie – powinieneś słyszeć
Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
chodzi o to że cześć opony nie jest "okrągła" jak się jedzie ręką tylko są ząbki "skacze" ręką jakby początek kostki bieżnika był wyższy a koniec niższy, cos jak "frez, po prostu auto się nie toczy na oponie tylko "skacze"/"zeskakuje" jakby opona nie była okrągła tylko była wielokątem już kiedyś było o tym na forum. Ale równie dobrze może to być łożysko
- Od: 8 sty 2005, 19:47
- Auto: 323 BG 1324 (75KM)
Witam! Mam do wymiany przednie prawe łożysko w Xedosie V6. Z tego co czytałem oryginalne jest drogie a JC do du...y. W związku z tym proszę o poradę jakiej firmy najlepiej kupić i jaki by był koszt tego łożyska.
- Od: 10 paź 2005, 12:53
- Auto: CLK 430
Quest 3.3 V6
Micra K11
dakopi napisał(a): Podobno jest dobry zamiennik japoński za 155 zł
Niedawno kupiłem łożysko w tej cenie – japońskie. Sądziłem, że zapamiętam firmę, więc wyrzuciłem pudełko
i oczywiście zapomniałem.

Po wymianie (lewego) ucichło szumienie przy jeździe na wprost, natomiast przy skrętach nadal trochę szumi i nie wiem co o tym myśleć... Być może to już nie jest wina łożyska, ale chyba szkoda się "strzępić" za 30 zł. Weź ori.
Японская компания Мазда !
- Od: 24 maja 2005, 00:46
- Auto: GE FS
A ori to jakie
NTN
bo w podporze półosi znalazłem własnie NTN i w skrzyni również ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Strona 1 z 1