Mazda mx-6 GE KL-DE '92, 2.5 v6 Dante
Tak i jestem załamany , kolejnymi kosztami ..bo już naprawdę przesada
... Mugetsu ...
- Od: 12 mar 2012, 19:00
- Auto: MX6
MazdaSpeed 6 300Km/450NM
Xedos 9 M/T
To teraz się przyznaj, że masz wyciśnięte z 500km i sam niszczysz skrzynie 
Buuu... Mazdy już nie ma...
To co Ci się robi z tymi skrzyniami, że następna Ci padła ?
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Niestety ale pewnie ma pecha i trafia na kiepskie egzemplarze, a ja nie pomoge bo mam tylko skrzynke od fs'a...
Ja mam od probiaka i nie narzekam na nia
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
No właśnie to chyba pech , od probe padła tuż po założeniu , od cronosa trochę wytrzymałą ale też już do wymiany bo piąty bieg wyskakuje podczas jazdy a 3 trzęsie się podczas tego gdy jest wbity .No po prostu 

... Mugetsu ...
MazdaSpeed 6 300Km/450NM
Xedos 9 M/T
Regeneracja jest droga, ale skrzynia jak nowa jest
mariuszm148 napisał(a):No właśnie to chyba pech , od probe padła tuż po założeniu , od cronosa trochę wytrzymałą ale też już do wymiany bo piąty bieg wyskakuje podczas jazdy a 3 trzęsie się podczas tego gdy jest wbity .No po prostu
Az wierzyć się nie chce ze skrzynia mazdy zdechła , moja w B6 przeleciała kawał drogi bez oleju aż zaczęła szumieć , po zalania olejem chodzi dalej . Moze masz coś z przegubami i pręży na skrzynie ?
No właśnie mi też nie chce się wierzyć że te skrzynie tak padają ,no to po prostu nie możliwe . Speed ale jak to pręży na skrzynie ? Bo trochę nie wiem o co chodzi. Moja pierwsza skrzynia podobno bardzo mocno została doświadczona przez poprzedniego właściciela mazdy ale pomimo to zajechana była tylko dwójka, a skrzynia poza tym działała ok. Wiec naprawdę sam już nie wiem co się dzieje. W każdym razie kolega Maliniak już wysyła mi kolejną skrzynie . Ale znów kasa psu w
. No niestety a miało pójść na wnętrze a znów trzeba plany zmienić.

... Mugetsu ...
MazdaSpeed 6 300Km/450NM
Xedos 9 M/T
Masz pecha po prostu, moze w koncu na dobra trafisz;)
Nie sklepiesz z trzech, jednej ?:D
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Tą od probe już odesłałem , ta która się rozkraczyła jest jeszcze w aucie i czeka na kolejną wiec na razie nie da rady .
... Mugetsu ...
MazdaSpeed 6 300Km/450NM
Xedos 9 M/T
Poprostu półośki do pracy potrzebują również pewnego luzu na boki. I jeśli np. auto dostało z boku w przednie koło to mogła się przestawić jego geometria nawet nieznaczenie (koła są węziej) co sprawia, że półośki nie pracują jak powinny (tylko pod naciskiem) a to się wszystko odbija na skrzyni. Półośka nie może być pchana na siłę do środka skrzyni. Tak jak umiałem wytłumaczyłem ale będziesz wiedział o co mi chodzi.
Dzieki Czarny za wytłumaczenie, parę dni temu zamontowałem kolejną skrzynie i wszystko było dobrze aż do przed wczoraj zachodzę do auta a tam poteżna plama oleju , okazało się że uszczelniacz na półosi walnął i cały olej w piach. Teraz jeszcze kolejny chu..owy news uważajcie na użytkownika 'nowicjusz' ten koleś orżnął mnie i Bartoliniusza na całkiem niezłe pieniądze , ja kupiłem u tego gnojka felgi a Bartoliniusz opony oczywiście kontakt się zerwał po wpłacie kasy. A tak żeby było zabawniej ten koleś dalej loguje się na forum no WTF? . I jeszcze nadal wystawia te same ogłoszenia na tablicy pl macie tu link : http://tablica.pl/oferta/felgi-17-5x114 ... 3955bb8685
No poważnie co za bezczelny typ.Byłem już na policji ale to zapewne potrwa a ja potrzebuje zmienić opony i jestem w pupie za przeproszeniem , mam ochotę gościa rozerwać na strzępy , no fak nawet na forum nie można ludziom ufać do końca .
No poważnie co za bezczelny typ.Byłem już na policji ale to zapewne potrwa a ja potrzebuje zmienić opony i jestem w pupie za przeproszeniem , mam ochotę gościa rozerwać na strzępy , no fak nawet na forum nie można ludziom ufać do końca .
Ostatnio edytowano 29 mar 2014, 15:16 przez mariuszm148, łącznie edytowano 1 raz
... Mugetsu ...
MazdaSpeed 6 300Km/450NM
Xedos 9 M/T
masz do niego 200km w jedną stronę, niech zadzwoni znajomy i się umówi na odbiór osobisty, na miejscu zainkasujesz 1000zł i wrócisz do domu 
To bandyta jeden