Na drugi dzień, po przyjeździe na kanał zderzyłem się z rzeczywistością, zapewnienia o konserwacji podwozia sprzedającego było można wsadzić między baśnie Andersena. Być może rzeczywiście był konserwowany, z tą różnicą że chyba solą drogową

Lista rzeczy które są niesprawne jest o niebo dłuższa od tych które są sprawne, ale liczyłem się z tym – w końcu dałem za niego 1500 zł

Oto zapewnienia sprzedawcy:
-wymieniona uszczelka pod głowicą oraz głowica została sprawdzona pod kątem pęknięć.
-wymienione uszczelki kolektorów oraz klawiatury
-wymieniony lewy wahacz kompletny
-założone nowe kompletne sprzęgło
-wymieniona została skrzynia biegów
A moje odczucia są takie, że sprzęgło łapie za wysoko, drążek zmiany biegów nie jest precyzyjny bo cięgna pod spodem mają wyruchane gumy, spod pokrywy klawiatury się poci, a wahacz rzeczywiście – jest wymieniony

Tak czy tak mam zamiar dołożyć do niego około 2 tysiące na początek, dzisiaj sczytałem kod check engine – 09, naprawiłem czujnik temp. płynu chłodniczego, wymieniłem płyn hamulcowy, chłodniczy i spawnąłem dziurkę w wydechu. Następnie zająłem się naprawą wycieraczek (nie chodziły), oświetlenia wnętrza i dmuchawy. To na razie tyle, do zrobienia jeszcze zostało mi o tyle:
Do zrobienia:
Zawór odmy (wymienić)
Wąż dolny chłodnicy (wymienić)
Kolanko dolotu, guma przepływomierza (wymienić)
Kable zapłonowe (wymienić)
Olej, filtr oleju i benzyny (wymienić)
Zbieżność, wyważenie przednich kół (ustawić)
Silniczek otwierania lampy prawej (zdiagnozować/wymienić)
Tulejki gumowe łączników stabilizatora przód i tył (wymienić)
Tulejki gumowe cięgien zmiany biegów (wymienić)
Uszczelniacz wału (wymienić)
Uszczelka pod pokrywą klawiatury (wymienić)
Pasek alternatora (odtłuścić/zmienić)
Prędkościomierz (naprawić/wymienić)
Lusterko kierowcy (kupić)
Klocki hamulcowe (wymienić)
Radio, głośniki (kupić/zamontować)
Kielichy przód (usunąć rdze)
Opony tył (wymienić)
Oświetlenie przeciwmgłowe (naprawić)
Lakier (wypolerować)
I po tych zabiegach ma chodzić elegancko
Kilka zdjęć z prania wnętrza które zajęło mi 9,5 godziny, a jeszcze została podsufitka i wykładzina...
Przed:
http://pokazywarka.pl/mlg8l3/
Po:
http://pokazywarka.pl/s3kolv/