Wracając po kilku miesiącach do mojego postu – zdecydowałem się na zmianę kierownicy bo poprzednia była dość mocno pokaleczona. Przy okazji tej zmiany kupiłem taką która ma sterowanie radiem (radio kupiłem wcześniej). Niestety po podłączeniu wszystkiego jak należy okazało się że sterowanie nie działa.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Jeżeli auto było fabrycznie bez radia to może brakować mu instalacji do sterowania radiem?
2. Jeżeli takiej instalacji nie ma to czy jest jakiś sposób na obejście tego problemu tzn. czy można dokupić jakąś wiązkę przewodów albo pociągnąć jakieś dodatkowe kabelki które to sterowanie przywrócą? Jeżeli tak to czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wyjaśnić jak to zrobić

3. Czy może być sytuacja że przewody do sterowania są w każdej wersji premacy, a może być jakaś inna przyczyna że to sterowanie nie działa? Jeżeli tak to jaka?
P.s. Bardzo proszę o darowanie sobie komentarzy jaką to ubogą wersję premacy kupiłem. Mniej bajerów to mniej rzeczy do psucia. Odpukać na chwilę obecną jest z nią wszystko super