Zostały wybrane następujące auta pod rozwagę:
1. Mazda 6 GG/GY FL
2. Ford Mondeo
3. Volvo V70
4. Toyota Avensis
5. Citroen C5 II
Dziękuję za cierpliwość i zaangażowanie
Zakup samochodu używanego – budżet do 25.000 zł
Dziękuję, ale kompakt mnie nie interesuje. Nawet jak będzie 1-2 lata młodszy.
Nie przewiduje ankiety. Szukam po wszystkich i wpadnie to co się trafi
Nie ukrywam, że pierwsza trójka to Mazda, Toyota i Cytryna.
Z Mondeo jest ten problem, że kwota 25-27k jest za duża na MK3, a za mała na MK4
Żałuję, bo MK4 mi pasuje w zasadzie pod każdym względem. Mk3 natomiast mógłbym kupić za 17k, a resztę przeznaczyć na coś innego 
Z Mondeo jest ten problem, że kwota 25-27k jest za duża na MK3, a za mała na MK4
onyx napisał(a):Miedzy mk3 a mk4 wg mnie jest spora roznica technologiczna.
...ale o ile się orientuję MK3 był najlepszą generacją, która sprawiała najmniej problemów. W MK4 już podobno nie można liczyć na samo lanie benzyny do baku przez długie lata.
nemi napisał(a):onyx napisał(a):Miedzy mk3 a mk4 wg mnie jest spora roznica technologiczna.
...ale o ile się orientuję MK3 był najlepszą generacją, która sprawiała najmniej problemów. W MK4 już podobno nie można liczyć na samo lanie benzyny do baku przez długie lata.
mechanicznych może i najmniej, ale w mk4 lepiej zabezpieczone ma podwozie i cala reszte
zigu18 napisał(a):Pługa 308 sw jeszcze chyba nikt nie proponował
Kolego muszę Cię chyba przeprosić. To auto jak na kompakt oferuje nadzwyczaj wielki bagażnik, z tyłu są 3 fotele zamiast kanapy... Nie wygląda najgorzej. Chętnie bym to gdzieś na żywo zmacał...
Szymon napisał(a):Loockas, bez złośliwości, ale poważnie Ci on się podoba bardziej niż 407?
Z zewnątrz oba dla mnie wyglądają tak samo. Są po prostu ok. natomiast w środku 308 bardziej mi się podoba. Co ciekawe wg wiki w 308 jest znacznie większy bagażnik...
Co nie zmienia faktu, że chętnie na żywo zobaczę jeden i drugi.
A no to na pewno, ale 308 jest podniesiony w stosunku do 407. Jednak nie zmienia to faktu, że bagażnik w 407 też powinien mi wystarczyć. No nic, może i Zyg mnie przekona. Na razie podjadę gdzieś w okolicy obejrzeć oba te francuskie padła. Tak dla zabicia czasu, jutro lub w piątek mam obejrzeć GY... 
Sam to z ciekawości też gdzieś pojadę porównać. Skoro to 308 faktycznie ma aż o tyle większy bagażnik to spodziewam się, że na tylnej kanapie 407 będzie się można...gonić.