Jakiej firmy kupic tarcze, klocki, amortyzatory, sprzęgła itd.? – wątek wspólny dla BA
Abe sa dobre na 1 awaryjne hamowanie, ale to pakowacz wiec czasem mozna trafic i cos normalnego. Ja szczerze mowiac szukalbym grubych uzywek z rozbiorki na szrocie.
-
Przemek323c
Witam. Jak w temacie – na allegroszu są dwa rodzaje przegubów do mojej mazdy. są one niemal identyczne, różnią się tylko dwoma ząbkami od strony koła ( 26 lub 28 zębów).
Czy wie może ktoś który powinienem zamówić, czy nie obędzie się bez rozbierania i sprawdzenia?
Moja Mazda 323f Ba 1.8 16v ABS 1995r
A Oto aukcje:
http://allegro.pl/przegub-mazda-323-323f-1-8-16v-ba-1993-1998-i3804344380.html
http://allegro.pl/przegub-mazda-323-323f-ba-1-8-16v-94-98-abs-i3760670726.html
z góry ogromne dzieki za pomoc, pozdrawiam:)
Czy wie może ktoś który powinienem zamówić, czy nie obędzie się bez rozbierania i sprawdzenia?
Moja Mazda 323f Ba 1.8 16v ABS 1995r
A Oto aukcje:

z góry ogromne dzieki za pomoc, pozdrawiam:)
- Od: 25 lut 2013, 00:17
- Auto: 323F BA 1.8 b/g
Z przegubami byly czesto niezle jaja wiec najpewniej rozebrac, policzyc i dopiero kupic.
-
Przemek323c
Witam. Mam do Was pytanie, jakiej firmy zakupić amortyzatory? Od razu mówię że na KAYABA mnie nie stać, i znalazłem amortyzatory firmy GH i SRL. Mieliście styczność z amortyzatorami tych firm?
-
szpodek
Wymieniałem amorki 2 lata temu na wakacjach. Na tyle mam HNL i jak do tej pory na dwóch przeglądach 75-80% (przejechane około 25kk km). Czytałem o nich dobrą opinie i kupiłem w dobrej cenie (jakoś 110zł za sztukę. Na różnych forach widziałem stare posty, że były kiedyś w cenie Kayaby), niestety na przód już nie było więc z skusiłem się na Kamoki. Bo dwóch latach jazdy byłoby całkiem spoko gdyby nie fakt, że między lewą a prawą stroną jest 15% różnicy, co podobno jest już maksymalną różnicą jaka może być. Z tego co pamiętam po lewej miałem 73% a po prawej 58%. W sumie trwałość dobra jak widać po lewym tylko ten prawy coś odmawia posłuszeństwa
no ale można raczej polecić jak za tą cenę. Drogi jakimi jeżdżę można nazwać średniej jakości a nawet powyżej średniej. Często pokonuję trasę z Legnicy do Wrocławia autostradą plus jazda po tych dwóch miastach.
- Od: 29 kwi 2011, 18:15
- Auto: Mazda 323f 97r 1.5
Witam.
Nie znam sie na amortyzatorach a muszę niestety wymienic tylne w mojej madzi (przednie w sumie tez xP)
Stad kilka pytan, autem robie okolo 1000km miesiecznie, po dziurawym slasku, planuje nim pojezdzic jeszcze pare lat. Czy morki z aukcji ponizej warte beda zainteresowania i czy nie sa to jakies podrobki. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Lik do aukcji:
http://m.allegro.pl/przedmiot,amort-tyl-2szt-mazda-323-f-ba-94-98-kayaba-odb,3924906671.html
Nie znam sie na amortyzatorach a muszę niestety wymienic tylne w mojej madzi (przednie w sumie tez xP)
Stad kilka pytan, autem robie okolo 1000km miesiecznie, po dziurawym slasku, planuje nim pojezdzic jeszcze pare lat. Czy morki z aukcji ponizej warte beda zainteresowania i czy nie sa to jakies podrobki. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Lik do aukcji:

- Od: 3 lip 2011, 00:34
- Auto: Mazda 323F BA
Mały UP !
Chcę kupić łączniki stabilizatora do tyłu i zgłaszam się do was z prośbą, a mianowicie jaką firmę wybrać ?
Dostępnych na rynku jest ich dosyć sporo.
Chcę kupić łączniki stabilizatora do tyłu i zgłaszam się do was z prośbą, a mianowicie jaką firmę wybrać ?
- Od: 16 lut 2014, 12:40
- Auto: Mazda 323F BA '98 1.5
Ja ostatnio u siebie w X9 i w kolegi Maximie montowaliśmy tej firmy:
http://allegro.pl/lacznik-stabilizatora ... 84376.html
Możesz też kupić jakieś np. yamato ale czy żywotność będzie większa to ... nikt ci tego nie zagwarantuje.

Możesz też kupić jakieś np. yamato ale czy żywotność będzie większa to ... nikt ci tego nie zagwarantuje.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Tylko ramech.dawidzior93 napisał(a):Mały UP !
-
Przemek323c