Mazda 3 BK 2008, 1,6 MZ-CD, (gratka.pl), Kraków, 24950
1, 2
Zero komentarzy? Szkoda 
Trochę prowokacyjnie spytam co byście woleli: tę mazdę czy fiata bravo: http://motokupiec.pl/index.php?mod=re_search&type=1&ad=29974 Pod warunkiem ze oba auta są sprawne.

Pozdr
Trochę prowokacyjnie spytam co byście woleli: tę mazdę czy fiata bravo: http://motokupiec.pl/index.php?mod=re_search&type=1&ad=29974 Pod warunkiem ze oba auta są sprawne.
Pozdr
Na pierwszy rzut okiem nie widzę nic podejrzanego patrząc na te zdjęcia, trochę ciężko mi uwierzyć w tą cenę. Postaraj się wyciągnąć vin do sprawdzenia
Jeżeli jesteś z KRK i będziesz się udawał na oględziny to daj znać na PW to mogę z Tobą podjechać i obadać auto.
Jeżeli jesteś z KRK i będziesz się udawał na oględziny to daj znać na PW to mogę z Tobą podjechać i obadać auto.
VIN już sprawdzałem w DSR, wiele tam nie ma, jeden przegląd po roku, 15 tyś miał wtedy przejechane.
Sprzedawca podobno zaufany (kolega kolegi żony
) zapiera się że wszystko z autem jest w porządku, ale właśnie cena trochę niska. No chyba, że przebieg jest czynnikiem obniżającym cenę.
OK dzięki jeśli będę ją oglądać dam znać.
Pozdr
Sprzedawca podobno zaufany (kolega kolegi żony
OK dzięki jeśli będę ją oglądać dam znać.
Pozdr
Lepsza Mazda.. ale za tą cene nie wiem czy będzie bezwypadkowa itd..
Jak masz miernik i jesteś z Krakowa to jedź oglądaj i kupuj tylko sprawdź ją dokładnie.
Na zdjęciach wygląda ok .
Dopisano 25 lut 2014, 21:37:
Cena niestety jest strasznie niska w Niemczech nic nie kupisz za tyle..
*stan idealny – samochód bezwypadkowy 100 % oryginalny lakier co przy kilkuletnich samochodach w czarnym kolorze jest rzadkością
Ciekawe jak jest z tą bezwypadkowością .. może auto miało uszkodzony silnik i handlarz kupił je tanio kto wie .. nie widziałem więc nie da się tego ocenić
.Najlepsze jest to :
*ostatni serwis zrobiony przy 187 000 km
Pewnie książka serwisowa podrobiona albo numer vin w ogłoszeniu jest zły albo coś kto wie..
Dziwne że przebieg jest taki wysoki:P dziwne że nie zrobili np 150.. a nie 194 chociaż przebieg może być oryginalny..
Jak masz miernik i jesteś z Krakowa to jedź oglądaj i kupuj tylko sprawdź ją dokładnie.
Na zdjęciach wygląda ok .
Dopisano 25 lut 2014, 21:37:
Cena niestety jest strasznie niska w Niemczech nic nie kupisz za tyle..
*stan idealny – samochód bezwypadkowy 100 % oryginalny lakier co przy kilkuletnich samochodach w czarnym kolorze jest rzadkością
Ciekawe jak jest z tą bezwypadkowością .. może auto miało uszkodzony silnik i handlarz kupił je tanio kto wie .. nie widziałem więc nie da się tego ocenić
.Najlepsze jest to :
*ostatni serwis zrobiony przy 187 000 km
Pewnie książka serwisowa podrobiona albo numer vin w ogłoszeniu jest zły albo coś kto wie..
Dziwne że przebieg jest taki wysoki:P dziwne że nie zrobili np 150.. a nie 194 chociaż przebieg może być oryginalny..
:)
- Od: 5 cze 2013, 23:41
- Auto: Mazda 323F Ba 1.8 114 Km 95 rok.
Auto jest z Francji. VIN robiłem zdjęcie z szyby, zgadzają się wszystkie dane jakie były dostępne.
Może i jest bezwypadkowy i może ma oryginalny przebieg, cuda się zdarzają, ponoć.
Jestem umówiony żeby zrobić przegląd u mechanika, zobaczymy.
Dopisano 25 lut 2014, 22:06:
Nawet biorąc pod uwagę przebieg (zakładając, że w obu autach nie skręcony)?
Może i jest bezwypadkowy i może ma oryginalny przebieg, cuda się zdarzają, ponoć.
Jestem umówiony żeby zrobić przegląd u mechanika, zobaczymy.
Dopisano 25 lut 2014, 22:06:
scooterteam napisał(a):Lepsza Mazda..
Nawet biorąc pod uwagę przebieg (zakładając, że w obu autach nie skręcony)?
Lepsza Mazda .. fiat to fiat lepiej omijać
no chyba że jest to auto dobrze zrobione mechanicznie itd w co wątpie ;d
No i Mazda kupiona...
Oglądałem wczoraj oba auta i Mazda bez zarzutu, mechanicy oglądali przez godzinę to auto i oprócz dwóch małych pierdółek elektrycznych (radio nie wysuwa płyt do końca a ruszenie ściemniacza podświetlenia powoduje migotanie podświetlenia całej deski
) to nic nie znaleźli. Wiadomo, że zawsze może coś wyjść, ale wygląda to naprawdę nieźle.
Natomiast Fiat... zepsuł się zanim wyjechaliśmy spod domu sprzedającego... pękła sprężyna w prawym przednim kole.
Pozdr
Oglądałem wczoraj oba auta i Mazda bez zarzutu, mechanicy oglądali przez godzinę to auto i oprócz dwóch małych pierdółek elektrycznych (radio nie wysuwa płyt do końca a ruszenie ściemniacza podświetlenia powoduje migotanie podświetlenia całej deski
Natomiast Fiat... zepsuł się zanim wyjechaliśmy spod domu sprzedającego... pękła sprężyna w prawym przednim kole.
Pozdr
Gratulacje.
Migotanie podświetlenia wskazuje najczęściej w 95% przypadków ze ktoś grzebał przy liczniku, takie są objawy niestety. Mechnicy powinni to wiedzieć.
Moim zdaniem jeśli był tylko jeden wpis w DSR i auto było z Francji powinieneś je odpuścić, ale miejmy nadzieje ze będzie OK. Sprawdź na jakimś komputerze czy sterowniki czegoś nie zapamiętały.
Migotanie podświetlenia wskazuje najczęściej w 95% przypadków ze ktoś grzebał przy liczniku, takie są objawy niestety. Mechnicy powinni to wiedzieć.
Moim zdaniem jeśli był tylko jeden wpis w DSR i auto było z Francji powinieneś je odpuścić, ale miejmy nadzieje ze będzie OK. Sprawdź na jakimś komputerze czy sterowniki czegoś nie zapamiętały.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Mówiłem że fiat to złom
nie wiadomo kiedy coś padnie.. ruszysz coś delikatnie i już bum .. tak samo fordy..
scooterteam mówisz, że fiaty są be, bo tam są fordy? A na czyjej podłodze zbudowano Mazdę 3? d: i czyj silnik jest 1,6 Mz-CD?
Marianek, teraz po zakupie chłopaka straszysz?
Ja przy zakupie nie spytałem na forum o radę, bo mechanik nic nie znalazł do czego można się doczepić, ale cena była tak okazyjna, że na pewno by mi to auto forumowicze odradzili – może i słusznie
Marianek, teraz po zakupie chłopaka straszysz?
Ja przy zakupie nie spytałem na forum o radę, bo mechanik nic nie znalazł do czego można się doczepić, ale cena była tak okazyjna, że na pewno by mi to auto forumowicze odradzili – może i słusznie
Li Mu Bai napisał(a):scooterteam mówisz, że fiaty są be, bo tam są fordy? A na czyjej podłodze zbudowano Mazdę 3? d: i czyj silnik jest 1,6 Mz-CD?
Niech zerknie co ma napisane na bagnecie od oleju
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Li Mu Bai napisał(a):Marianek, teraz po zakupie chłopaka straszysz?
No, wieczór mi tym wczoraj zepsuł
Li Mu Bai napisał(a):na pewno by mi to auto forumowicze odradzili – może i słusznie
A działo się coś z autem?
Marianek napisał(a):Migotanie podświetlenia wskazuje najczęściej w 95% przypadków ze ktoś grzebał przy liczniku
Jakie jest powiązanie między ściemniaczem podświetlenia a licznikiem kilometrów oprócz tego, że ktoś mógł coś źle poskręcać?
Tutaj sprawa jest ewidentna: kiedy światła są zgaszone to podświetlenie nie miga, jak zapalone i ruszony ściemniacz to zaczynają migać.
Pozdr
wozio, jedną akcję naprawczą miałem, po przejechanej wakacyjnej trasie 2k km miałem upaprany silnik. Skończyło się na wymianie uszczelek przewodów wysokiego ciśnienia (dwie były uszkodzone, wymieniłem komplet czterech) i póki co na 8 miesięcy jazdy to byłoby na tyle przygód
Od tego czasu jestem zadowolonym użytkownikiem kolejnej już swojej mazdy, ale zdaję sobie sprawę że wszystko przede mną.
A tak z ciekawości, planujesz jakieś modernizacje? np. światła do jazdy dziennej?
A tak z ciekawości, planujesz jakieś modernizacje? np. światła do jazdy dziennej?
wozio napisał(a):Jakie jest powiązanie między ściemniaczem podświetlenia a licznikiem kilometrów oprócz tego, że ktoś mógł coś źle poskręcać?
Bo to jest elektronika i jak ktoś nie umiejętnie grzebał taki pozostaje efekt, sporo o tym sieci
Ale to już inne wywody, mimo wszytko gratuluje i niech się wozi
Temat do zamknięcia już myślę bo robi się OT
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Przełącz kompa na chwilowe spalanie i popatrz co ile wypala się FAP oraz jak długo to trwa. Jak częściej niż co 100km to zacznij szukać magika 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
1, 2