Głośny dźwięk przy wysokich obrotach
Strona 1 z 1
Mam mały problem od kilku dni, a mianowicie przy około 4000 obrotów słychać głośny dźwięk jak by kawałek blachy czy czegoś drżało (można to też trochę porównać do wrzucania biegu bez sprzęgła
). Odgłos dochodzi z okolic silnika, z dołu. Może coś się poluzowało...
Nie podoba mi się to, bo nigdy z czymś takim się nie spotkałam. Do tej pory auto nie sprawiało żadnych problemów, ale chyba nadszedł czas buntu. Macie jakiś pomysł co to może być?

- Od: 26 lip 2010, 15:28
- Auto: Mazda 323F, 2002 rok, 1.6 16V
Bo kobiety inaczej odbierają wibracje i czasem traktują to za coś dobrego i pozytywnego ...
Niech sprawdzi, a jak będzie poduszka to będzie wydatek – nie polecam zamiennika z samą gumą, bo auto będzie jeszcze głośniejsze.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Niech sprawdzi, a jak będzie poduszka to będzie wydatek – nie polecam zamiennika z samą gumą, bo auto będzie jeszcze głośniejsze.
Miałem podobny problem, u mnie brzęczała blacha termiczna od rury wydechowej pod silnikiem. Problemem była obejma która przerdzewiała i nie trzymała dobrze tej blachy. Kupiłem nową obejmę z 11 zł, założyłem i po problemie.
- Od: 30 lip 2012, 18:28
- Auto: Była Mazda 323F BJ 1.6 ZM 2001 r.
Jest Opel Astra H 1.4 2004 r.
Strona 1 z 1