Mazda Xedos 9 TA KL-DE '00
U mnie więcej wychodzi , co prawda winowajca , to pewnie ASB i może silniczek już nie taki młody jak kolegi . Wiosną przed wymianą fitrów regulacją gazu , mam zamiar powymieniac u siebie parę pierdół na których może z litr na setkę zaoszczędzę przy dobrych wiatrach:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Majk500 napisał(a):-w mieście spokojnie- ok 12-12.5
-w mieście z@pi3rdal@nie- ok 14
-na trasie w zależności od prędkości- ok 10.5-11.5
Wszędzie tak pisałem w dziale TA
Ale za to Cię przebiję
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Ja tankuje najczęściej na orlenie, chyba że nie ma w pobliżu a potrzeba płynów to biere z innej.
Co wiozłeś, że tyle spalił? a może za wolno jechałeś?? bo któregoś razu jak jechałem wolniej to spalił więcej, a jak przyspieszyłem to palił mniej xD tylko taka trasa, jednopasmówka i wyprzedzanie, bo na szybkiego ruchy czy autostradzie to wiadomo że jak równo się jedzie to spalanie zależy od prędkości.
Ale po co psuć sobie frajdę z jazdy oszczędzając 2 zł
Co wiozłeś, że tyle spalił? a może za wolno jechałeś?? bo któregoś razu jak jechałem wolniej to spalił więcej, a jak przyspieszyłem to palił mniej xD tylko taka trasa, jednopasmówka i wyprzedzanie, bo na szybkiego ruchy czy autostradzie to wiadomo że jak równo się jedzie to spalanie zależy od prędkości.
Ale po co psuć sobie frajdę z jazdy oszczędzając 2 zł

chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
Niby tak, lecz teraz zwaliło mi się tyle wydatków na raz że baniak puchnie.
Dużo chyba nie spalił jak na KF z tą budą...wleci KL to i spalanie się zmieni
Ja mam trasę do pracy DK1 więc 90% to jadę dwupasmówką.
Dużo chyba nie spalił jak na KF z tą budą...wleci KL to i spalanie się zmieni
Ja mam trasę do pracy DK1 więc 90% to jadę dwupasmówką.
]
-
Kamil
To w drodze do nas czy w powrotnej?
W drodze powrotnej napewno mniej wyszlo bo mniejsza stopa deptala na gaz
W drodze powrotnej napewno mniej wyszlo bo mniejsza stopa deptala na gaz
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Majk500 napisał(a):to mi przy 160 km/h równej jazdy pali średnio 11.2-11.6 l LPG (zależy od warunków, deszcz, wiatr, załadowanie itp
Dziwnie mało, głównie przy tej prędkości jeżdże na autostradach w Niemczech TA KL, oczywiście tempomat trasa bez wzniesień i nigdy nie spalił mniej niż 13 l LPG, mowa o wyjeżdżonym całym zbiorniku a nie spalanie z komputera, przy tej prędkości jest 4 tyś obrotów z hakiem, przy 170 km/h jest już 4,5 tyś obrotów i spalanie ok 14 L a przy 190 km/h wychodzi jakieś 16 L. Wyjeździłem sporo zbiorników przy tych prędkościach i spalanie może się różnić w granicach 0,5 L, czyli klima obciążenie wiatr itd. A tutaj wychodzi 11,5 gazu czyli jakieś 9,5 l PB mowa o 1,5 tonowym aucie z obrotami ponad 4 tyś.
Dla porównania TA KF przy 160 km/h na tempomacie komputer pokazywał ciągle 8,7 L a zrobiłem na baku paliwa 650 km czyli wyszło jakieś 10 L.
[quote="radar88"Ale za to Cię przebiję
Nigdy TA KF nie spalił mi mniej niż 7 L w trasie benzyny, mowa o trasie gdzie nie przekroczyłem 100 km/h,a tutaj jak dobrze licze wychodzi 8 L gazu

Głównie trasa 90%dadan napisał(a):Nigdy TA KF nie spalił mi mniej niż 7 L w trasie benzyny, mowa o trasie gdzie nie przekroczyłem 100 km/h,a tutaj jak dobrze licze wychodzi 8 L gazu
Majk500 napisał(a):to mi przy 160 km/h równej jazdy pali średnio 11.2-11.6 l LPG (zależy od warunków, deszcz, wiatr, załadowanie itp
Coś mnie tu kantujesz panie
]
-
Kamil
Dla porównania TA KF przy 160 km/h na tempomacie komputer pokazywał ciągle 8,7 L a zrobiłem na baku paliwa 650 km czyli wyszło jakieś 10 L.
Ja nigdy nie sugeruje się wskazaniem komputera , tankuje do pełna gaz wyjeżdzam i tankuje znowu do pełna , przeliczając ilośc km zrobionych na zbiorniku.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
deejay27 napisał(a):Po wczorajszej wizycie w Wielkopolsce ,spalanie na trasie wyszło mi 11,3 LPG
Tak zgadza się, takie wyniki są możliwe, najmniejsze spalanie miałem 10,5 L gazu na trasie 340 km, cały ten dystans był wyjeżdżony na gazie, więc to realne wyniki, przy mrozach -12 stopni musiałem przejechać 6 km żeby się przełączył na gaz. Tylko w tej trasie ze względu na warunki żadko przekraczałem 100 km/h.
deejay27 napisał(a):Ja nigdy nie sugeruje się wskazaniem komputera , tankuje do pełna gaz wyjeżdzam i tankuje znowu do pełna , przeliczając ilośc km zrobionych na zbiorniku.
Ale komp aż taki zły nie jest- dopóki mi się chciało to liczyłem czasami jego wskazania.
Wyniki były w moim przypadku były zaniżone o ok. 19%.
Dobra, czas odgrzać
Jako że muzyka mi w aucie nie grała tylko pierdziała... Wleciała skrzynka a seryjne głośniki są odcięte od 120Hz
Teraz można kulturalnie naparzać muzyczką.
Dodatkowo w zeszłym tygodniu nadszedł czas na kapcie i auto stoi trochę jak koza
Jako że muzyka mi w aucie nie grała tylko pierdziała... Wleciała skrzynka a seryjne głośniki są odcięte od 120Hz
Teraz można kulturalnie naparzać muzyczką.

Dodatkowo w zeszłym tygodniu nadszedł czas na kapcie i auto stoi trochę jak koza

[attachment=-1]uploadfromtaptalk1395904780665.jpg[/attachment]
Wysłane z mojego Trooper_X55 przy użyciu Tapatalka
-
tygrys36
Trochę rozjasniłem wnętrze folia srebrny carbon
-
tygrys36
tygrys36 napisał(a):Trochę rozjasniłem wnętrze folia srebrny carbon
mi to trochę nie podchodzi :/ wolę to pseudo-drewienko, przynajmniej wnętrze jest takie ciepłe, a nie surowe.
Majk500 napisał(a):mi to trochę nie podchodzi :/ wolę to pseudo-drewienko, przynajmniej wnętrze jest takie ciepłe, a nie surowe.
raczej prawdziwe drewienko