Zakup samochodu używanego – budżet do 25.000 zł
mój brat lata takim accordem i ja bym sobie takiego nie kupił. wygląda ja karawan a bagażnik nie jest aż tak wielki na jaki wygląda. cała reszta tj komfort jazdy, zawieszenie, wykonanie jak najbardziej na plus
Chevy pacifica.pojemny,meski silnik,wyglada nienajgorzej i ceny w miare.kumpel mial Z lpg i nie narzekal
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
matthies napisał(a):subaru legacy (outback) ?
Nie za te kase niestety
Barthez napisał(a):może coś z klasyki gatunku
Że niby łade?
JohnnyB napisał(a):9-5 Vector ? :–)
Chyba bardziej mi się 9-3 podoba, ale chyba za duże to auto nie jest. Przynajmniej nie wygląda na takie. Ale gdzieś tam cały czas błądzę wśród saabów i volvo
Co by nie mówić Toledo mnie rozpieściło. Niezłe wyposażenie, osiągi przy śmiesznych kosztach utrzymania. Zaglądając w notes w 2013 roku wydałem na eksploatację Toledo ~500zł wliczając w to oleje i płyn chłodniczy przed zimą. Ciężko będzie znaleźć coś o podobnych kosztach utrzymania. Ale jeżeli na to bym machnął ręka, to chciałbym chociaż coś nie gorzej wyposażonego i przynajmniej tak samo się odpychającego
bardziej miałem na myśli 2017

kolega cośtakiego składa z puzli 3D i za około miesiąc będzie gotowe tylko w kolorze białym
a poważnie...
Jezdziłem i avenzą, i accordem i według mnie ten drugi jest znacznie przyjemniejszy. Musisz posadzić swoje 4 litery do środka i zrobić rundkę co Ci bardziej pasuje
Accord jest zdecydowanie bardziej elegancki w środku.

kolega cośtakiego składa z puzli 3D i za około miesiąc będzie gotowe tylko w kolorze białym
a poważnie...
Jezdziłem i avenzą, i accordem i według mnie ten drugi jest znacznie przyjemniejszy. Musisz posadzić swoje 4 litery do środka i zrobić rundkę co Ci bardziej pasuje
loockas napisał(a): Ale gdzieś tam cały czas błądzę wśród saabów i volvoObawiam się jednak w przypadku Volvo kosztów eksploatacji.
Jak się nie popsuje to nie ma się czego obawiać :–).
Ogólnie w przypadku Volvo sugerowałbym wolnossące 2.4. Silnik jest dość prosty w konstrukcji i nie przysparzał wybitnych kosztów. Zawias nie tak źle. Często się nie wymienia więc koszty prawie żadne.
Mam auto już 2 lata i jak do tej pory wydatki w moim przypadku to :
– akumulator – 400 PLN (oryginał wytrzymał 6 lat)
– łożysko przedniego prawego koła – 380 PLN
– sterownik turbiny – 500 pln (jedyna poważniejsza awaria, która mimo wszystko nie unieruchomiła auta)
– rozrusznik – 150 PLN (przycinał się bendiks)
– dwa drążki kierownicze i oba stabilizatory – 250 PLN (auto jest krajowe )
– dwa komplety opon lato/zima – 2500 PLN (6 letnie komplety miały jeszcze nieco mięsa, ale guma była po prostu za twarda)
– 3 wymiany oleju, rozrząd – 250 PLN – 7 litrów Oleju, 200 pln – 4xfiltry, 600 PLN – kompletny rozrząd z wymianą.
Niby mało nie jest ale tragedii też nie ma, wszystko jest w IC i to tylko kwestia wybrania odpowiednich zamienników. Cen w Saabach nie znam.
loockas napisał(a):Co by nie mówić Toledo mnie rozpieściło. Niezłe wyposażenie, osiągi przy śmiesznych kosztach utrzymania. Zaglądając w notes w 2013 roku wydałem na eksploatację Toledo ~500zł wliczając w to oleje i płyn chłodniczy przed zimą.
Oj już nie reklamuj go tak mocno. Podtrzymuje zainteresowanie przecież
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):JohnnyB napisał(a):Oj już nie reklamuj go tak mocno. Podtrzymuje zainteresowanie przecież
Na razie myślę, nad przespawaniem mu nadwozia na kombi
Nie da się
http://tablica.pl/oferta/volkswagen-bor ... f23563d811
Avensis jako rodzinny samochód dobrze się sprawdza. Miałem T22 3,5 roku i dobrze je wspominam. Ty mógłbyś celować w T25. Gazu tylko nie za bardzo do 2.0 benzyny, ale do 1.8. W miarę dobrze wyposażony, miękkie zawieszenie, pojemny bagażnik, ale co tam bierz X-traila
Ja mam tak samo jak Barthez i póki co nie narzekam, trochę się przestawiałem do tej dechy z przodu, ale ma elegancki napęd na 4x4 więc to mu wybaczam :–)
A może subaryna (impreza) w kombi ?
Ja mam tak samo jak Barthez i póki co nie narzekam, trochę się przestawiałem do tej dechy z przodu, ale ma elegancki napęd na 4x4 więc to mu wybaczam :–)
A może subaryna (impreza) w kombi ?
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Szczerze, jak dla mnie ten X-Trail nie wygląda w cale tak żle.
Jeśli by się mieściłw budżecie, to czemu nie.
A Multipla ?
Siadacie z przodu w trójkę, tylna kanapa out i miejsca starczy nawet na lodówkę
Jeśli by się mieściłw budżecie, to czemu nie.
A Multipla ?
Siadacie z przodu w trójkę, tylna kanapa out i miejsca starczy nawet na lodówkę

ten już z gazem

nie bedzie rdzewiec,moc jest ,a nawet nie wiem czy przypadkiem nie wychodziły wersje 4x4
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Nie chciałem krakać :–).
2.0 PB to nie głupia opcja. A wiosną i latem przynajmniej będziesz miał co dłubać pod autem :–).
Ja ze swojej CiTD co by nie mówić, byłem zadowolony ;–). Nie da się ukryć że pakowne będzie i prowadzi się świetnie a i PB nie powinno dostarczyć żadnych większych problemów przy eksploatacji.
2.0 PB to nie głupia opcja. A wiosną i latem przynajmniej będziesz miał co dłubać pod autem :–).
Ja ze swojej CiTD co by nie mówić, byłem zadowolony ;–). Nie da się ukryć że pakowne będzie i prowadzi się świetnie a i PB nie powinno dostarczyć żadnych większych problemów przy eksploatacji.
loockas napisał(a):sq2jul potrafi człowiekowi wyprać mózg
Pzeciez nie odezwalem sie ani slowem w dyskusji...
Loockas, bierz mojego rumpla.
Zapłacisz połowę tego co planujesz, deko dołożysz i będzie Pan zadowolony
Poważnie mówię.
Z wydatków będzie rozrząd z pompą wody, "chyba" tylne amory (bo coś stuka podobnie jak przy 200kkm z przodu – wtedy były to amory) i opony letnie (zimówki masz na alu 15" w doskonałym stanie).
Reszta jest oki.
Zapłacisz połowę tego co planujesz, deko dołożysz i będzie Pan zadowolony
Poważnie mówię.
Z wydatków będzie rozrząd z pompą wody, "chyba" tylne amory (bo coś stuka podobnie jak przy 200kkm z przodu – wtedy były to amory) i opony letnie (zimówki masz na alu 15" w doskonałym stanie).
Reszta jest oki.