spasowanie blach w nowej trójce
Czy ktos z wlascicieli nowej mazdy 3 zauwazyl u siebie kiepskie spasowanie przednich nadkoli z przednimi drzwiami w dolnej czesci. Stajac z tylu auta widac odstajaca blache nadkola w stosunku do drzwi. U mnie gorzej to wyglada od strony kierowcy. Aby sie upewnic ze moj egzemplarz nie byl jakis trefny to udalem sie do salonu gdzie stwierdzilem podobne defekty w wystawowych egzemplarzach. W jednych defekt byl wiekszy od strony pasazera w innych od strony kierowcy.
Zatem jak jest u Was?
Zatem jak jest u Was?
-
maryousz
JEzeli kolega to zauwazyl, to poprasze o zdjecia pogladowe...
Lepiej bedzie mozna okreslic o co chodzi...
tapatalk
Lepiej bedzie mozna okreslic o co chodzi...
tapatalk
poniewaz pod ta blacha blotnika jest "pustka"...
jedne egzemplarze beda mialy odchylenia, a inne nie...
nie wiem czy to da rade poprawic...
jedne egzemplarze beda mialy odchylenia, a inne nie...
nie wiem czy to da rade poprawic...

Spawdz reka u siebie.. czy pod lekkim naciskiem we wskazanym na zdjeciu miejscu blotnik poddaje sie lekko ...
ps. mam nadzieje, ze sie myle
ps. mam nadzieje, ze sie myle
Ostatnio edytowano 18 lut 2014, 23:10 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: edycja z powodu roznego poziomu humoru uzytkownikow...
Powód: edycja z powodu roznego poziomu humoru uzytkownikow...
Japonska jakosc...
Ostatnio edytowano 8 sty 2016, 19:02 przez maryousz, łącznie edytowano 1 raz
-
maryousz
Niestety, znam to z doswiadczenia... Nie moje auto, ale kolegi M5 mialo tak samo...
Caly blotnik trzymal sie u gory i na dole... reszta (wzdluz drzwi) miala jakies "fartuchy" uszczelniajace czy inne wygluszenio-zakrywajace elementy...
spoko... rozumiem...
Caly blotnik trzymal sie u gory i na dole... reszta (wzdluz drzwi) miala jakies "fartuchy" uszczelniajace czy inne wygluszenio-zakrywajace elementy...
sylwek78 napisał(a):K...a zwracam honor jednak się poddaje.
spoko... rozumiem...
Był ktoś może z tym w serwisie? 
Jakoś ostatnio znowu się temu zacząłem przyglądać i u mnie widać dodatkowo, że na łączeniu przednich i tylnych drzwi na wysokości przetłoczenia – jedne w stosunku drugich bardzie wystają na zewnątrz. Zastanawiam się czy to nie kwestia regulacji wspomnianych drzwi...
A może jest na to nawet biuletyn serwisowy?
Jakoś ostatnio znowu się temu zacząłem przyglądać i u mnie widać dodatkowo, że na łączeniu przednich i tylnych drzwi na wysokości przetłoczenia – jedne w stosunku drugich bardzie wystają na zewnątrz. Zastanawiam się czy to nie kwestia regulacji wspomnianych drzwi...
A może jest na to nawet biuletyn serwisowy?
-
maryousz
Orientujesz sie czy pod mocowaniem zawiasów sa jakies podkładki? Bo jak tam nic nie ma to może nie obejść bez zaprawek. Wyglada na pierwszy rzut oka jakby zawiasy byly mocowane bezpośrednio do slupka.
-
maryousz