Mazda MX-6 GE KL-DE '96 2.5 V6 Sprzedam

GF / GW / GE / CA / GD / GV / GC / CB

Postprzez burcu » 15 lut 2014, 00:11

jarek43_16 napisał(a):Do szyb idzie tylko jeden szary kabelek z tej centralki i o ile jeszcze się orientuje to trzeba dokupić ten cały moduł do domykania, ale to może w przyszłym niesiącu już się pobawię :)

Nie znam tej konkretnej centralki ale o ile się orientuję to przeważnie tak jest, że z centralki wychodzi tylko sygnał a domykaniem szyb/szyberdachu zajmuje się drugi sterownik tzw. moduł komfortu :D
Ale jak już przeszedłeś etap montażu centralki, to taki dodatkowy moduł to tylko pikuś <lol>

Co do tematu kolegi Bounty to śliczna Mx-6 A-spec <spoko> Będę śledził prace nad nią <oczko>
Staram się kompletować jak najwięcej wiedzy o tym modelu i zaciekawiła mnie jedna pozycja wymieniona w wyposażeniu Twojego egzemplarza, mianowicie:

*podgrzewanie przedniej szyby

Mógłbym poprosić o rozwinięcie tego? Czyżby w A-specu była elektrycznie podgrzewana przednia szyba? :>
Forumowicz

Od: 10 lut 2014, 00:13

Postprzez Bounty » 15 lut 2014, 06:26

burcu napisał(a):Nie znam tej konkretnej centralki ale o ile się orientuję to przeważnie tak jest, że z centralki wychodzi tylko sygnał a domykaniem szyb/szyberdachu zajmuje się drugi sterownik tzw. moduł komfortu :D

Dokładnie :)

burcu napisał(a):Co do tematu kolegi Bounty to śliczna Mx-6 A-spec <spoko>

Dziekuję :)

burcu napisał(a):*podgrzewanie przedniej szyby

Właściwie to chyba to jest tylko nadmuch na przednią szybę, a czego tak jest napisane to nie wiem ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Forumowicz

Od: 1 maja 2013, 12:36
Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96

Postprzez Bounty » 15 lut 2014, 06:51

Moj blad ;d jest podgrzwewanie przedniej szyby w v6 taka opcja byla ;)
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Forumowicz

Postprzez burcu » 16 lut 2014, 00:27

Bounty napisał(a):Moj blad ;d jest podgrzwewanie przedniej szyby w v6 taka opcja byla ;)

Nurtuje mnie to troszkę ale to nic, zobaczy się podczas oględzin jakiejś v6 :]

A jak jest z częściami do tego modelu Mazdy? Można dostać bez problemu części do silnika (Kl'ki), zawiechy itp oryginalne? Z zamiennikami to pewnie nie ma problemu.

Hmm... jak widzę takie egzemplarze jak Twój, DamianMX6 lub JKK to spać potem nie mogę, bo się zastanawiam kiedy u mnie taka się pojawi. Także tak trzymać :>
Forumowicz

Postprzez Eklerek323f » 16 lut 2014, 00:36

burcu napisał(a):A jak jest z częściami do tego modelu Mazdy? Można dostać bez problemu części do silnika (Kl'ki), zawiechy itp oryginalne? Z zamiennikami to pewnie nie ma problemu.

Te silniki sa też w 626, xedosach 9 mx-6 więc części do silnika nie brakuje, zawieszeniowo kompatybilne z 626 (626 ma większy skok amortyzatora), więc też jest ok. jedynie blacharsko jest gorzej, bo MXów ogólnie dosyć mało jest
Klubowicz

Od: 14 lut 2010, 22:32
Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez burcu » 16 lut 2014, 01:44

Eklerek323f napisał(a):jedynie blacharsko jest gorzej, bo MXów ogólnie dosyć mało jest

Racja :) Cała filozofia żeby znaleźć egzemplarz z przyzwoitym stanem karoserii a trupa z pod maski zawsze można reanimować :D
Forumowicz

Postprzez Eklerek323f » 16 lut 2014, 01:52

burcu napisał(a): Cała filozofia żeby znaleźć egzemplarz z przyzwoitym stanem karoserii

Z tym właśnie jest najciężej. Jak kiedyś (do marca – kwietnia) wpadniesz na spota, to Ci pokaże jak wygląda blacharka w przeciętnym MX-6 <glupek2>
Klubowicz

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez Bounty » 16 lut 2014, 21:03

Eklerek323f napisał(a):Te silniki sa też w 626, xedosach 9 mx-6 więc części do silnika nie brakuje, zawieszeniowo kompatybilne z 626 (626 ma większy skok amortyzatora), więc też jest ok. jedynie blacharsko jest gorzej, bo MXów ogólnie dosyć mało jes

I wszystko wyjaśnione ;d Jeszcze zapomniałeś tylko o FOrdzie Probe :D

burcu napisał(a):Cała filozofia żeby znaleźć egzemplarz z przyzwoitym stanem karoserii a trupa z pod maski zawsze można reanimować :D

Blachę też można odratować, no chyba, że już stan tragiczny ;d

Eklerek a Ty masz temat Twojego Mxa ?;>
Forumowicz

Postprzez Eklerek323f » 17 lut 2014, 03:02

Bounty napisał(a):Eklerek a Ty masz temat Twojego Mxa ?;>

Chodziła taka myśl po głowie przez chwilę, ale to nie ma sensu bo auto w marcu/kwietniu będzie wyrejestrowane, rozebrane, zabrane zostaną części potrzebne na SWAP, troche rzeczy zostawie na zapas a reszta do wyprzedania i buda na żyletki. Buda mojego MXa nie odbiega od innych "okazji cenowych" – brak progów, nadkola zjedzone. W tym MXie chodziło mi tylko o 2 letnią sekwencje, zdrowego KLa z kopytem i układ napędowy M/T :)
Klubowicz

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez Bounty » 17 lut 2014, 10:41

Szkoda go ;( jak bedziesz mial liste co zostaje a co nie to podeslij mi moze co kupie ;d
Forumowicz

Postprzez Piotr89 » 17 lut 2014, 10:54

Bounty, mógłbyś zajrzeć któregoś popołudnia to byśmy zrobili listę potrzebnych fantów aby rozpocząć poszukiwania <spoko>
Benzin im Blut
Forumowicz

Od: 20 sty 2011, 00:16
Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99

Postprzez Eklerek323f » 17 lut 2014, 11:01

Ja bym przede wszystkim te lampy zmienił, oryginał oryginałem ale na czystej soczewce z HIDem zobaczysz co to jest światło <oczy> Sam mam odbłyśniki z cronosa a śmigam na EU soczewach :D

Jak już pisałem ,rozbiórka w okolicach kwietnia więc <spoko>

PS. Twój przy moim to nówka z salonu :D
Klubowicz

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez burcu » 17 lut 2014, 19:30

Soczewka na pewno da lepsze światło ale to już ingerencja w A-speca :P Choć ja nie mam nic przeciwko w łączeniu elementów z różnych wersji :)
Natomiast jeśli obecne lampy podobają się właścicielowi to pozostaje zabrać się za ich odświeżenie tj. polerkę i będą błyszczeć że hej <jupi>
Forumowicz

Postprzez Bounty » 17 lut 2014, 20:04

Piotr89 napisał(a):Bounty, mógłbyś zajrzeć któregoś popołudnia

Buć może jutro wpadnę lub pojutrze jeszcze się okażę ;d

A co do lamp to będzie polerka bo żeby sobie lampy soczewkowe kupić to 300 pln trzeba wydać, a póki co wolę inne rzeczy porobić ;d

Dopisano 17 lut 2014, 20:30:

Dziś wpadło parę nowych rzeczy ,między innymi nowa centralka :) nie obyło się bez kłopotów. Po zdjęciu boczków okazało się, że poprzedni właściciel wyjął siłowniki i polowę kabli nie wiedząc czemu ... :/ Więc zamontowałem nowe siłowniki oraz przeprowadziłem nowe kable nie ukrywam, ze było to dla mnie trudne iż nie znam się kompletnie na elektryce, ale uratował mnie mój ziomek tu pozdro dla niego :)

Wpadlo też nowe podświetlenie zegarów w kolorze ciemno zielonym , wygląda super :D
Oraz nowy mieszek z zieloną nicią :)
Załączniki
IMG_20140217_154038.jpg
Forumowicz

Postprzez burcu » 18 lut 2014, 00:10

Bounty napisał(a):wpadło parę nowych rzeczy ,między innymi nowa centralka

Pogratulować :)
Bounty napisał(a):poprzedni właściciel wyjął siłowniki i połowę kabli nie wiedząc czemu

hahaha Eh te pomysły co niektórych. U mnie w mojej byłej Madzi też było pełno rzeczy wymontowanych, które można było łatwo naprawić ale po co <oczy>
Co do inwencji twórczych właścicieli to ostatnio jak miałem jazdę testową sprowadzoną Mx6-ką to zauważyłem dziwny patent. Mianowicie gdy zapaliłem światła pozycyjne to zobaczyłem, że zapala się lampka awaryjna od stopów (a prawidłowo zapala się ona tylko wtedy gdy wciśniemy stop a mamy spaloną np. jedną żarówkę stopu), prawdopodobnie ktoś wykorzystał ją sobie jako sygnalizację włączonych świateł. Pytam więc dla podpuchy właściciela co to za dziwny symbol kontrolki-a on że od świateł. Na to ja-ale dlaczego jest czerwona? On-a Mazda to już tak zrobiła i już :D Także jakiś Niemiec druciarz a obecny właściciel nie do końca zaznajomiony z tematem <oczko>

Bounty napisał(a):Wpadlo też nowe podświetlenie zegarów w kolorze ciemno zielonym , wygląda super :D
Oraz nowy mieszek z zieloną nicią :)

Mieszek na plus. A do podświetlenia czego użyłeś, LED'ów?
Forumowicz

Postprzez Bounty » 18 lut 2014, 00:29

Nie wiem co ci ludzie w glowach maja :D u mnie juz powkladalem to czego brakowalo, mam nadzieje ;d jeszcze pare niespodzianek na pewno odkryje ;d

Tak ledy ;) a co do mieszka to w realu duzo lepiej wyglada az sam sie zdziwilem, ze az tak fajnie jeszcze tylko jakas fajna galke musze znalezc ;)
Forumowicz

Postprzez Eklerek323f » 18 lut 2014, 01:10

Co do druciarstw, uwaga : siłownik centralnego zamka (master) w drzwiach kierowcy był przykręcony blachowkrętem, który obcierał o szybę hahaha
Klubowicz

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez Bounty » 18 lut 2014, 01:14

To ladnie szyba porysowana byla pewnie ? Xd
Forumowicz

Postprzez Eklerek323f » 18 lut 2014, 01:17

Bounty napisał(a):To ladnie szyba porysowana byla pewnie ? Xd

Akurat ta część jest schowana za obiciem drzwi, ale pod spodem rysa jest <glupek2>
Klubowicz

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez Bounty » 18 lut 2014, 01:24

Dobrze, ze nie widac :) ja u siebie mam ryse niestety na szybie drzwi kierowcy :(
Forumowicz