Brak mocy po wymianie filtra paliwa
Strona 1 z 1
Witam, mam taki problem bylem dzis u mechanika na wymianie filtra paliwa (knecht) auto po tej wymianie totalny brak mocy bardzo powoli sie zbiera, z tego co patrzylem to wszystko raczej w porzadku podlaczone co moze byc przyczyna?
- Od: 5 wrz 2012, 14:20
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD
2004r
z własnego doświadczenia, knecht + mrozy + pseudozimowe paliwo = kłopoty. Co roku miałem problem.
W tym roku zalany arktyczny diesel i oryginalny filtr paliwa od Mazdy i przy -18 zbiera się jak szalona.
Jeżeli to nie ten problem to prawdopodobnie nieszczelność w układzie.
W tym roku zalany arktyczny diesel i oryginalny filtr paliwa od Mazdy i przy -18 zbiera się jak szalona.
Jeżeli to nie ten problem to prawdopodobnie nieszczelność w układzie.
- Od: 3 kwi 2011, 21:56
- Auto: Mazda 6 CiTD 89KW 2003
a moze mechanik odwrotnie podlaczy przewody paliwowe do filtra?
E

E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
jak nie ma regulacji geometrii turbiny, to silnik jest senny ale tak do ok. 2000 obr/min.
potem jest normalnie
E.
potem jest normalnie
E.
Ostatnio edytowano 22 lut 2014, 22:56 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
sprawdz ten wężyk,miałem tak samo,oparłem się reka o osłone silnika od góry(tą plastikowa z logo Madzi) i ona naderwała ten węzyk,rezultat był identyczny jak u ciebie,mi pękł mały filterek który był wpięty w ten węzyk.
- Od: 4 sty 2014, 07:59
- Auto: Mazda6 2003 121 KM kombi 2.0 Diesel
Strona 1 z 1