Modyfikacje i ulepszenia oraz dodatki do wnętrza

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Zibi85 » 15 kwi 2013, 21:50

Zauważyłem potrzebę stworzenia tematu, w którym będzie można podzielić się informacjami na temat ulepszeń wnętrza naszych 626. W tym temacie można opisać wszystko, co dotyczy dodatków, modyfikacji i ulepszeń polegających na zastosowaniu elementów seryjnych z wersji poliftowej 626 lub z M6 oraz nieseryjnych, umiejscowionych we wnętrzu kabiny, z pominięciem stricte car-audio i cb-radio.

Czyli można tu opisywać przykładowo i między innymi:
– wymianę klamek wewnętrznych, lewarków i innych
– rozbudowę oświetlenia (dodatkowe lampki w podsufitce, podświetlanie klamek)
– wymianę komputerów spalania/zegarków na inne, oferujące więcej funkcji/większy wyświetlacz
– zmianę kolorów podświetlania deski rozdzielczej,
– dodatkowe podświetlanie nieoświetlonych przycisków np od regulacji szyb w drzwiach kierowcy.
– wymianę, modyfikacje tapicerki
– wymianę fotela prawego pasażera na wersję z anglika, czyli bez plastiku na tyłu oparcia i z dodatkowym podłokietnikiem jak u kierowcy
– wymianę podłokietnika na inny, np. zaopatrzenie przedliftowej 626 w poliftowy podłokietnik.
– wszelkie modyfikacje schowka – wyciszenie oświetlenie, zamiana w lodówkę itp.
– wszystkie inne ciekawe modyfikacje i dodatki

Jednym słowem – cokolwiek ulepszającego wnętrze ktoś wykonał, ma na to pomysł, lub takie coś widział, i nie jest to coś banalnego a raczej unikat, może przedstawić to tutaj. Modów proszę o akceptację, bądź usunięcie tematu.

Z mojej strony pytanie. Czy w przedliftowej 626 można jakoś zaopatrzyć kierownicę w srebrny emblemat Mazdy, bez wymiany poduszki? Foto zapożyczone:
Obrazek

Da się dostać taki emblemat i np. przykleić?
Forumowicz

Od: 16 wrz 2011, 00:45
Auto: Sprzedam opony: viewtopic.php?f=5&t=190412

Mazda 626 GF 1999r,
Exclusive
2.0 FS 136KM + LPG.

Postprzez miro62 » 15 kwi 2013, 22:04

Zibi85 napisał(a):Da się dostać taki emblemat i np. przykleić?

A Zastanowiłeś się nad tym jak to będzie wyglądało na czole po wystrzale poduchy <co?> czego oczywiście nikomu nie życzę <nie> co innego oryginał a co innego samoróbka ;)
miro62

Postprzez ZdzichuZ » 15 lut 2014, 20:02

Myślę, że ten temat będzie najbardziej odpowiednim do zadania poniższego pytania:
Czy w Maździe 626 GF były montowane daszki przeciwsłoneczne z podświetlanymi lusterkami? Jeżeli nie, to czy można zaadoptować daszki z innego modelu Mazdy?
ZdzichuZ

Postprzez kakiel » 17 lut 2014, 17:03

W tym temacie jest jak bez ciągnięcia kabli przez podsufitkę dorobić podświetlanie nóg.
viewtopic.php?f=423&t=99439&view=unread#unread

Co podświetlania klamek, nie widzę problemu. Jedyne co to trzeba by było znaleźć +12 w kostce drzwi które jest po zapłonie. To samo z podświetlaniem przycisków szyb.

Ciekawe czy w 626 jest podświetlana wkładka kluczyka drzwi kierowcy.

Kolejna rzecz to czerwona lampa która mogła by się świecić na drzwiach w tedy gdy otwieramy dane drzwi.

Istnieją fotele z elektroniczną regulacją do 626gf?

Fajna sprawa jest oświetlanie follow me home. 626 nie ma can, ale można by dokupić/dorobić jakiś moduł
Forumowicz

Od: 9 wrz 2012, 21:13
Auto: Mazda 6 GH 2.5MZR
Mazda 626 GF FL

Postprzez ZdzichuZ » 17 lut 2014, 19:40

Tak trochę OT – moja stara 626 GC miała więcej "bajerów" niż GF – ka, w której nie ma nawet regulacji podparcia lędźwi.
ZdzichuZ

Postprzez grzech_z » 18 lut 2014, 09:30

Mnie kusi dorobienie oświetlenia zegarów na ledach po włączeniu silnika, równocześnie z DRL-ami.
Tak by to gasło po załączeniu postojówek/krótkich, wówczas załączało by się standardowe oświetlenie.
szerokości
grzech
Forumowicz

Od: 5 gru 2011, 11:08
Auto: 626; 99r; 2.0; 136KM

Postprzez kakiel » 24 lut 2014, 22:38

Ciężko było by te ledy tam wpakować chyba
Forumowicz

Od: 9 wrz 2012, 21:13
Auto: Mazda 6 GH 2.5MZR
Mazda 626 GF FL

Postprzez crazycris » 8 paź 2016, 01:42

Zibi85 napisał(a):
Z mojej strony pytanie. Czy w przedliftowej 626 można jakoś zaopatrzyć kierownicę w srebrny emblemat Mazdy, bez wymiany poduszki? Foto zapożyczone:
Obrazek

Da się dostać taki emblemat i np. przykleić?

Moja skórzana kierownica się wytarła więc kupiłem tą co podałeś na obrazku :) Wygląda super
Początkujący

Od: 24 lut 2016, 01:56
Auto: Mazda 626 GF, 2.0 PB, 98