powiedz tylko ile liczysz za potrzebny materiał i możemy robić deal:)
Mazda3 2.0 – Jaką instalację założyć?
witam, posiadam mazdę 3 bk 2004r 2.0 benzyna, przejechane 128tyś, ostatnio moje wydatki na paliwo wyszły prawie 600zł a to dosyć dużo jak dla mnie, postanowiłem pomyśleć o inst gazowej, dlatego pytam jaka instalacja będzie najlepsza dla mojego auta? w warsztacie zaproponowali mi instalację stag + wtryski hana czy jakos tak(nie znam się) wycenili wszystko na 2850zł, proszę o wskazówki i informację.
- Od: 1 cze 2012, 17:03
- Auto: Mazda BK 2004r, Top Sport 2.0 PB, 150PS
a tu ? viewtopic.php?f=107&t=115243
chyba jest wszystko.
a Stag + Hana to chyba najbardziej popularne podzespoły teraz, i co za tym idzie również dużo ludzi je poleca bo się sprawdzają. ale wszystko zależy od fachowości montera.
chyba jest wszystko.
a Stag + Hana to chyba najbardziej popularne podzespoły teraz, i co za tym idzie również dużo ludzi je poleca bo się sprawdzają. ale wszystko zależy od fachowości montera.
Cześć,
Na wstępie witam wszystkich na forum, jestem "świeżym posiadaczem" Mazdy 3 (2007) z tytułowym 2l silnikiem.
Właśnie przymierzam się do montażu instalacji gazowej – czy ktoś z posiadaczy podobnego modelu mógłby polecić sprawdzony zakład w okolicy Katowic?
z góry dzięki za pomoc!
Na wstępie witam wszystkich na forum, jestem "świeżym posiadaczem" Mazdy 3 (2007) z tytułowym 2l silnikiem.
Właśnie przymierzam się do montażu instalacji gazowej – czy ktoś z posiadaczy podobnego modelu mógłby polecić sprawdzony zakład w okolicy Katowic?
z góry dzięki za pomoc!
- Od: 4 lis 2013, 16:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 benzyna, model 2007 (BK)
Polecam zajrzec na forum LPG http://lpg-forum.pl//
A jakie graty w tym lovato a jakie w stagu?
Jak ktoś wrzuci ze stagiem np wtryski valteka, tani reduktor, i poskłada to byle jak, to też bedzie tanio. Zakładając gaz kieruj się jedną rzeczą: oszczędzał będziesz przy dystrybutorze, nie przy montażu instalacji. Lepiej zainwestować w lepsze graty, jechać do sprawdzonego gazownika i zapłacić 600zł więcej, niż potem co chwila dłubać przy instalacji (i dokładać do niej...) zamiast jeździć.
Jak ktoś wrzuci ze stagiem np wtryski valteka, tani reduktor, i poskłada to byle jak, to też bedzie tanio. Zakładając gaz kieruj się jedną rzeczą: oszczędzał będziesz przy dystrybutorze, nie przy montażu instalacji. Lepiej zainwestować w lepsze graty, jechać do sprawdzonego gazownika i zapłacić 600zł więcej, niż potem co chwila dłubać przy instalacji (i dokładać do niej...) zamiast jeździć.
Lovato smart to kit ale przy tej cenie to raczej beda slabsze graty i wolniejsze wtryski.
-
Przemek323c
t34567 napisał(a):A jakie graty w tym lovato a jakie w stagu?
100% zgoda!
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
peza napisał(a):witam, posiadam mazdę 3 bk 2004r 2.0 benzyna, przejechane 128tyś, ostatnio moje wydatki na paliwo wyszły prawie 600zł a to dosyć dużo jak dla mnie, postanowiłem pomyśleć o inst gazowej, dlatego pytam jaka instalacja będzie najlepsza dla mojego auta? w warsztacie zaproponowali mi instalację stag + wtryski hana czy jakos tak(nie znam się) wycenili wszystko na 2850zł, proszę o wskazówki i informację.
hahhaha to drobne :–)
Ja za gaz płacę 1000 zł :–/
- Od: 8 sie 2008, 16:48
- Auto: Była – Mazda 626 GW 1,8 (90KM) 1998 r.
Jest – Mazda Premacy 2,0 (130KM) 2002 r.
No dobrze to teraz Panowie pochwalcie się ile udało się wam przejechać "na gazie". Są już jakieś osoby, które zrobił dziesiątki tysięcy kilometrów?? Czy rzeczywiście głowice w naszych mazdach są "papierowe" i gaz dość szybko je wykańcza pomimo dobrej instalacji, dobrego montażu i strojenia?? Czekam na wasze spostrzeżenia, bo sam się waham.
15946km
od 19.08.2013
Bez zająknięcia 
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
70 tys.
No panowie przywracacie mi wiarę w nasze samochody. Bo juz myślałem że faktycznie japońce się nie postarali. Po tym co czytałem na jednym forum o lpg to zaczynałem sie juz bać. Już parę razy słyszalem ze głowicę mamy z papieru. Ale skoro nie jest tak żle....
Czekam na dalsze wpisy
A jak tam z zaworami?? Regulował już ktoś albo chociaż sprawdzał luzy??
pozdrawiam.

Czekam na dalsze wpisy
pozdrawiam.