jarek43_16 napisał(a):Niby forumowa mazda, bo ma nalepkę 'mazdaspeed' i ma jeszcze kilka z różnych zlotów z lat 2010-2012.
Na forum nie znalazłem jej niestety. Straciłem tylko cały dzień, bo miałem w jedną stronę 270km, powiedziałem temu z komisu, że 6000zł daje to mówi, że za mało, ale to jakby dać za to 3000zł to i tak sporo, do stanu używalności doprowadzić, to na moje oko 6-7tys. trzeba dołożyć, albo i więcej.
+ fajny wygląd (z daleka

)
+ dźwięk v6
+ podwozie chyba całkiem dobre, ciężko troche patrzeć było bez kanału
+ klima działa
+ najtańszym miernikiem, takim magnesowym sprawdzałem, to wygląda jakby szpachla była tylko po prawo na przodzie przy lampie, chodź tak tylko powierzchownie sprawdziłem
– uszczelki pod pokrywami zaworów
– klekot wtryskiwaczy gazu
– malowany 2 czy 3 lata temu ale to chyba ktoś uczył się malować, masakra dosłownie, 2 odcienie białego i jeszcze takie plamy brązowe jakby stara albo brudna farba była, deliktne otarcie na zderzaku, odpadający, pękający lakier, pod spodem widać, że kiedyś niebieska była, rdza na dole na 2 drzwiach, pryszcze na lewym tylnym nadkolu i jeszcze gdzieś tam było
– dolot tak zrobiony, że jak po kałuży przejedziesz to wciągnie wodę, bo jest nisko stożkowy filtr i przy kole
– gaz niby pełna sekwencja, a mówił o jakimś wypalaniu benzyny czy gazu

niby miało się przełączyć przy odpowiedniej temperaturze, ale przygazował i dopiero przełączyło
– skóra popękana
– jakiś papierek w podszybiu włożony, żeby nie trzeszczało czy co, sam nie wiem
– prędkościomierz tak jakby z opóźnieniem działał
– opony letnie to może z 3mm bieżnika 17' koszt opon raczej każdy wie jak i zimówki 16' mają może z 4mm czyli też do wymiany
– z tyłu z prawej jakieś bicie w kole
– biegi mega ciężko wchodzą, niby ten szort szifter jest założony, ale w trzydziestce ojca te biegi lżej wchodzą
– prawe drzwi odstają
– klapa bagażnika przesunięta jakaś, nierówne szczeliny
– klamka prawych drzwi jakaś wepchnięta w te drzwi
– halogen jakiś wyrwany z jednej strony
– przy przegazowaniu i puszczeniu gazy obraty spadają bardzo nisko, ok 300
– przewody zapłonowe czyś oplecione, żeby przebicia nie miało?
– radio jakieś badziewie, nawet nie włączałem go
– przy dodawaniu gazu jak się jedzie to kierownica ciągnie w prawo
– dokładki przy tylnych kołach przyklejone na silikon?
– klocki chamulcowe z przodu do wymiany, z tyłu nie sprawdzałem
– małe pęknięcia blachy na spawie przy kielichach ( nie na kielichach, tylko tak z 5cm bliżej przodu)
– w miejscu kola zapasowego butla, a jak dekielek odkręci się to widać ziemię, chyba kto po prostu nie zaślepił otworu na przewody gazu i dość spora ona jest
– woda do bagażnika dostaje się na moje oko to przez lewe światło
– z prawej sparciała uszczelka przy szybie drzwi
oto jak wygląda biała Mazda mx-6 z komisu w Przasnyszu