Witam,
Mam problem,
Diagnosta zauważył wyciek oleju z silnika, z miejsca wkręcenia fitra oleju. Mianowicie, filtr wkręca się w chyba chłodniczkę a dopiero ona jest przykręcona do bloku silnika. Z tego miejsca właśnie cieknie (łączenie chłodniczka-blok). Pytania teraz moje.
1. czy muszę spuszczać olej, pewnie nie ale wole się upewnić.
2. Jaki tam jest o-ring to kupie od razu, czy jest specjalny, tzn silikonowy czy zwykła guma?
3. Jak się mniej więcej za to zabrać?
Jeszcze jedna sprawa, urwałem śrubę od pokrywy zaworów, tę na rogu po prawej stronie silnika (vacum) od strony ściany grodziowej:
4. jakiej długości są tam śruby?
5. Kupię w sklepie czy jedynie ASO.
Regulowałem zawory no i taka przygoda.
Wyciek oleju spot filtra oleju
Strona 1 z 1
Wiec panowie uszczelka jest plaska, ale w zasadzie mozna wlozyc taka z filtra oleju pasuje wymiar. Szkoda ze nikt nic nie wiedzial. Wymiana odbywa sie bez wiekszych trudnosci. Chlodniczka przykrecona jest nakretka na klucz 30. Nie trzeba spuszczac plynu chlodniczego, chlodniczke da sie spowodzeniem sciagnac bez problemow. Troche oleju ubedzie przy wymianie trzeba uzupelnic.
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalka
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Strona 1 z 1