Problem z Pilotem (podczerwień)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez JDMLuQ » 11 lut 2014, 14:44

Więc tak

Mam oryginalnego pilota na podczerwień z odbiornikiem na podsufitce (lampce)

Odkąd kupiłem auto był z nim problem , aczkolwiek zamykał ale nie otwierał

Oddałem pilota do naprawy , gość powymieniał mikrosytki , wyczyścił pilota , zmienił baterię , i pilot teraz jest ok. Bo wysyła sygnał z obu przycisków.

Ale...

Teraz nie działa ani zamykanie ani otwierania.
Co to może być?

Ten sam "spec" co naprawiał pilota , stwierdził , że trzeba zsynchronizować pilota z autem.

Ale nie mogę nic takiego znaleźć na internecie. A wszystkie instrukcję , nie działają w moim aucie

Ktoś ma jakiś pomysł ?
Bo już mi ręce opadają.

Dodam ,że próbowałem wielokrotnie już tego :

"323F BA
1. (siedzac w autku) otworz drzwi kierowcy
2. wcisnij przycisk zamykania centralnego zamka
3. wsadz kluczy do stacyjki i przekrec go do pozycji ON, a nastepnie wyciagnij kluczyk.
powtorz ten krok trzykrotnie
4. zamknij i otworz drzwi kierowcy. powtorz ten krok trzykrotnie. autko powinno zrobic beep
5. wcisnij dowolny przycisk na pilocie dwukrotnie. autko powinno zrobic beep
6. odczekaj chwilke. autko powinno zrobic beep czterokrotnie. pilot zostal zaprogramowany"

Nie działa.
Auto nie robi "beep" , w ogóle nie reaguje na to programowanie.

Auto to 323F BA GT z końca 95r.

Centralny działa bez zarzutu , master jest z każdego zamka. (jeżeli ma to jakieś znaczenie)
Forumowicz

Od: 12 maja 2013, 14:20
Auto: 323F BA GT

Postprzez norten18 » 11 lut 2014, 16:33

Też mam taki pilot, również nie działa od początku. Powiedz mi,czy jak wciskasz przycisk na pilocie to czy miga jakaś lampka w nim ? Bo u mnie nie widać reakcji i myślę, że pilot padnięty.
Mazda(BA) 323 1.5s 16V 88KM
Forumowicz

Od: 26 wrz 2013, 10:18
Auto: Mazda 323 BA 1.5 16V 1995

Postprzez JDMLuQ » 12 lut 2014, 01:27

Pilot jako tako nie ma żadnej diody , ale jak sprawdzasz czy wysyła sygnał(kamera/aparat) to świeci się za każdym razem ,na obu przyciskach.
Forumowicz

Od: 12 maja 2013, 14:20
Auto: 323F BA GT