Jednakże nie jest to coś, co mnie zachwyca
Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey
1, 2
Jabra! Zdecydowanie. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony! Wyjdzie Cie to jakieś 100 razy taniej, a będzie miało taką samą funkcjonalność bez dłubania w całym samochodzie.
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
hubertgal napisał(a):Jabra! Zdecydowanie. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony! Wyjdzie Cie to jakieś 100 razy taniej, a będzie miało taką samą funkcjonalność bez dłubania w całym samochodzie.
Możesz mi podać model Jabry którą używasz w swoim samochodzie

STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...
]

- Od: 9 lut 2013, 00:16
- Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey
DENEBO napisał(a):model Jabry którą używasz
Ja polecam ten: http://www.jabra.pl/products/speakerpho ... ra_freeway
Jest świetna. Bateria trzyma mega długo (14 godzin rozmów, a w trybie czuwania – to nie wiem – ja ładuję w domu, do pełna, chyba raz na 2 miesiące). Obsługuje 2 telefony jednocześnie. Ma polskie menu głosowe, dzięki czemu też czyta po polsku, kto dzwoni, na podstawie książki telefonicznej jaką mamy w telefonie. Ma świetny głośnik – bardzo donośny i czysto grający. Banalny montaż i konfiguracja. Ma też transmiter FM, więc można ustawić sobie odtwarzanie dźwięku przez radio – w ten sposób również można słuchać muzyki z telefonu. Jakość troszkę gorsza niż przez kabel, ale jak na MP3 może wystarczyć. W zasadzie jedynie wybieranie głosowe może być problemem, bo trzeba korzystać z opcji wbudowanej w telefon (przy Androidzie nie ma języka polskiego – przynajmniej w Samsungach), ale też działa jeśli skorzystać z opcji angielskiej.
Aha, zapomniałem dodać. Jabra cały czas jest włączona w aucie (w sensie pozycji ON na urządzeniu). Wsiadasz, po wstrząsie poznaje, że trzeba się włączyć – potem słyszysz "podłączono urządzenie" lub dwa – jak używasz – i już (warunek, że BT w telefonie musi być włączony cały czas i telefon musi być sparowany z zestawem – ale to chyba oczywiste). Jeśli BT w telefonie włączasz tylko na czas jazdy autem to też połączenie nastąpi automatycznie. Jak wysiądziesz i się oddalisz od auta Jabra się wyłącza – też sama – dlatego bateria trzyma faktycznie długo.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
http://www.jabra.pl/products/speakerphones/jabra_freeway/jabra_freeway
Jabra freeway jest naprawdę ciekawą alternatywą zestawu głośnomówiącego.
zalety:
Szybki montaż
bez konieczności demontowania deski itp...
Przystępna cena. OK 300 PLN
Sporo możliwości ...
Można w każdej chwili zainstalować urządzenie do innego pojazdu
Hmmm Ciekawa alternatywa...
Jabra freeway jest naprawdę ciekawą alternatywą zestawu głośnomówiącego.
zalety:
Szybki montaż
Przystępna cena. OK 300 PLN
Sporo możliwości ...
Można w każdej chwili zainstalować urządzenie do innego pojazdu
Hmmm Ciekawa alternatywa...
STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...
]

- Od: 9 lut 2013, 00:16
- Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey
KMBak napisał(a):DENEBO napisał(a):model Jabry którą używasz
Ja polecam ten: http://www.jabra.pl/products/speakerpho ... ra_freeway
Jest świetna. Bateria trzyma mega długo (14 godzin rozmów, a w trybie czuwania – to nie wiem – ja ładuję w domu, do pełna, chyba raz na 2 miesiące). Obsługuje 2 telefony jednocześnie. Ma polskie menu głosowe, dzięki czemu też czyta po polsku, kto dzwoni, na podstawie książki telefonicznej jaką mamy w telefonie. Ma świetny głośnik – bardzo donośny i czysto grający. Banalny montaż i konfiguracja. Ma też transmiter FM, więc można ustawić sobie odtwarzanie dźwięku przez radio – w ten sposób również można słuchać muzyki z telefonu. Jakość troszkę gorsza niż przez kabel, ale jak na MP3 może wystarczyć. W zasadzie jedynie wybieranie głosowe może być problemem, bo trzeba korzystać z opcji wbudowanej w telefon (przy Androidzie nie ma języka polskiego – przynajmniej w Samsungach), ale też działa jeśli skorzystać z opcji angielskiej.
Aha, zapomniałem dodać. Jabra cały czas jest włączona w aucie (w sensie pozycji ON na urządzeniu). Wsiadasz, po wstrząsie poznaje, że trzeba się włączyć – potem słyszysz "podłączono urządzenie" lub dwa – jak używasz – i już (warunek, że BT w telefonie musi być włączony cały czas i telefon musi być sparowany z zestawem – ale to chyba oczywiste). Jeśli BT w telefonie włączasz tylko na czas jazdy autem to też połączenie nastąpi automatycznie. Jak wysiądziesz i się oddalisz od auta Jabra się wyłącza – też sama – dlatego bateria trzyma faktycznie długo.
Wyjąłeś mi to z ust!
A poza tym mam jeszcze słuchawkę: JABRA BT2046, zwykła słuchawka za 50zł z Allegro, ale można do niej podłączyć dwa telefony i działa bez zarzutu. Bateria trzyma bardzo długo, jakoś rozmów jak za tę cenę bardzo zadowalająca. Jedyna rzecz na jaką skarżą się moi rozmówcy, to problemy ze zrozumieniem kiedy w samochodzie jest duży szum, 120km/h +
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
1, 2