Witam. Właśnie padł mi siłownik od centralnego w drzwiach pasażera, musze kupić nowy i chciałbym się dowiedzieć, jaką powinien mieć siłę uciągu żeby wszystko było ok?
<<<zmieniłem troszkę temat.Marcin>>>
323F BG Siłownik centralnego zamka
Strona 1 z 1
Wlasnie tu jest problem – chcialem najpierw kupic a dopiero pozniej wyciagnac stary i zalozyc nowy – nie bardzo mam mozliwosc zrobic inaczej (pod blokiem w desczu nie dam rady
)
-
Gość
Byle jaka, 3 kg wystarczy, ale mozesz dla pewnosci wrzucić 5 kg. A co do mocowań, to mi w 323 najbardziej odpowiadał siłownik Silicon. Ale przy pomocy wiertarki wejdzie każdy (2 otwory). Na prawdę prosta operacja.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
podczepie sie pod temat...a mi padł prawdopodobnie siłownik(slychac jak tyrkocze) w tylnych drzwiach z Mazdzie BJ rocznik 99
jakis znachor mechanik powiedział iż uniwersalnego sie nie wlozy tylko oryginał....czy to aby prawda...czy mozna jednak cos pokombinowac...i jaka cena moze byc takiego siłowniczka
pzdr
jakis znachor mechanik powiedział iż uniwersalnego sie nie wlozy tylko oryginał....czy to aby prawda...czy mozna jednak cos pokombinowac...i jaka cena moze byc takiego siłowniczka
pzdr
http://www.site-clocks.com/flash/clocks ... hex=00AA00" width="150" height="75" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">
- Od: 31 maja 2006, 21:08
- Auto: 323F 2.0 diesel 90 koników 99r
luzaklive1 napisał(a):podczepie sie pod temat...a mi padł prawdopodobnie siłownik(slychac jak tyrkocze) w tylnych drzwiach z Mazdzie BJ rocznik 99
pzdr
i okazuje się ze mozna pokombinowac....
ale najpierw info od aso..cena nowego zamka z silownikiem(nie ma mozliwosci inaczej)...500 PLN

z rozbitego....swietej pamieci innego modelu BJ – 110 PLN...do zaakceptowania...
a facet ktory sie dobrze zna na centralnych zainstalowal mi uniwersalny siłownik....pomimo ze niby sie nie dało...i całkowity koszt z usługa to 60 PLN....

http://www.site-clocks.com/flash/clocks ... hex=00AA00" width="150" height="75" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">
- Od: 31 maja 2006, 21:08
- Auto: 323F 2.0 diesel 90 koników 99r
Strona 1 z 1