Mazda MX3 EC K8 1993r. USA Mocne Car Audio
Własnie tak juz zderzak wyciagniety zastapie go europejskim a ten do spawania idzie
Chciałem lampy europejskie załozyc ale kostka jest inna i nie wiem jak to przerobic zeby było ok moze witek cos powie na ten temat bo robił taka robote :p
Nie trąb po..bie bo jadę na glebie :D
- Od: 28 sty 2013, 17:27
- Auto: Mazda Mx3 1.8 v6 24v K8 USA
Potrzebujesz kostki od wiązki euro
i są tylko 3 kable, masa żarówki oraz jeden przewód na mijania i jeden na drogowe. Kolory mniej więcej się zgadzają, ale u mnie odwrotnie były krótkie z długimi
po prostu odcinasz kostki i lutujesz te od euro 
-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
Utnij te kostki USA, weź zwykła kostkę ( http://www.pkim.org/files/pavo/zlaczki/kostka.jpg ) i jak wyprowadzisz kable z tej wiązki co masz przy lampach EU, to połącz ładnie wszystko ze sobą
Tam nie ma nawet co kombinować
Tylko pamiętaj najpierw czarny środek lamp 
-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
- Od: 31 gru 2011, 09:34
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 '98
O prosze nie jestem sam z tego co widze
Dzisiaj sprawdzałem to ja mam wszystkie czesci i pojdzie do spawania bo jakby przyszło mi szukac takiego z wersji Usa to mysle ze łatwo by nie było ale jakby ktos juz miał to bym nie pogardził 
Więc zaczynamy
Mazda w miarę ogarnięta 
- Załączniki
Denso są ok
duzo osób źle się o nich wyraża nie wiem czemu 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Też mam takie świece 

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Też miałem wcześniej Denso i śmigały zawsze, teraz Ngk nie ma między nimi różnicy moim zdaniem tylko że jedne francuskie a drugie japońskie
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Stare co wymieniałem to były NGK ale niestety były aż sine do połowy no i nie paliła na wszystkie gary na wolnych ale po wykręceniu nie wydawały się od środka takie stare wręcz przeciwnie jakby nie dawno były zmieniane ale cóż 
Co sądzicie o zgrzaniu zderzaka lutownicą potem sklejenia go żywicą
Będzie to dobrze trzymać
Czy macie jakieś inne propozycje
Bo spawanie nie wchodzi w grę bo gość stwierdził że to jest jakiś inny materiał i nie można tego zespawać tak jak i dokładki 
to zmień fachowca bo te zderzaki bardzo dobrze się spawa
wiem bo sam spawalem swój jak usuwałem kierunki i spawa się bezproblemowo
a dokładki się nie pospawa bo jest wykona z pur-u i to tworzywo można tylko kleić ale kleje cholernie drogie
wiem bo sam spawalem swój jak usuwałem kierunki i spawa się bezproblemowo
a dokładki się nie pospawa bo jest wykona z pur-u i to tworzywo można tylko kleić ale kleje cholernie drogie
To już nie wiem jak to zrobić myślałem żeby trochę go lutownicą zrobić a potem na wierzch żywicą go skleić ...
Dopisano 4 lut 2014, 20:40:
Honda Ty masz na stanie taki zderzak byś mi sprzedał
Dopisano 4 lut 2014, 20:40:
Honda Ty masz na stanie taki zderzak byś mi sprzedał
Odcina napisał(a):To już nie wiem jak to zrobić myślałem żeby trochę go lutownicą zrobić a potem na wierzch żywicą go skleić ...
to nic Ci nie da
jest jeszcze stara szkoła naprawy zderzaka
bierzesz zszywki tapicerskie i je rozgrzewasz i takie gorąze wtapiasz w zderzak potem od spodu włókno żywice a na wierzchu szpachlówke
ale ja na Twoim miejscu poszukałbym innego fachowca albo sam kupił na alledrogo urządzenie do spawania i spoiwo i zrobil to sam jak ja u siebie
u mnie w jedny zderzaku nie było tych uchwytów co przykręca się zderzak i wziąlem dospawałem sobie tam to spoiwo i trzyma jak orginał