Mazda Premacy CP 1.8 Active 2003 benzyna (mobile.de ) Böhlen Niemcy 4.499 EUR

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Domelek » 1 lut 2014, 10:56

Witam jade po takie autko do Rzeszy
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mazda-premacy-1-9-active-riesa-ot-b%C3%B6hlen/188023981.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=17&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&maxPrice=5000&ambitCountry=DE&zipcode=10007&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT

Znajomy z Berlina ogarnął temat :Pierwszy własciciel starszy pan kupił nowe auto i sprzedaje Mazde zasadniczo wsio wygląda oki – garażowane,serwisowana w mazdzie i potem w oplu bo miał bliżej i taniej – bał sie podać VINa więc musze sam sprawdzić na miejscu – wymeldował niby w grudniu ale auto stoi na letnich wiec pewnie nie jezdził od listopada cos sciemnia – nie spytałem czy ma dwa kluczyki ale chyba powinien-zastaawiam się czy go nie zabrac na serwis pobliski bo pan mowi że grzecznie wszystko jest w książce udokumentowane a znajomy mówi że sprawia wrażenie bardzo uczciwego pana który sam boi sie sprzedać auto polakowi hyhy
kupuje żółte blachy po sąsiedzku i jade po auto kawałek w rzesze – Panowie wszelkie porady na wage złota ,co przed, co w trakcie i co po zakupie ogarnąć bo w połowie lutego jade w góry i musze w miare szybko i optymalnie to ogarnąć a jesem gamoniem samochodowym hyhy i ucze się dopiero od paru miesięcy z forum <glupek2>
Dzieki za wszelkie uwagi i pomoc

Obrazek
Ostatnio edytowano 2 lut 2014, 19:24 przez Wojtek, łącznie edytowano 2 razy
Powód: poprawa tematu
Forumowicz

Od: 28 sty 2014, 20:48
Auto: 2002 Premacy 1.8 ma 101 koniów na benzynę, ubrana w Lodowcowy Błękit vel"Mrufka"

Postprzez Marianek » 1 lut 2014, 12:25

Ogólnie nie ma do czego się przyczepić :)
Po zakupie mimo ze kilometry nie wskazują standardowo rozrząd i oleje. Rozrząd z pompa wody od razu wymieniaj po zakupie z racji wieku. Najtaniej kupisz w sklepie klubowym, oczywiście kupuj tylko oryginalny, pompa może być zmienikiem. http://www.mazdaspeed.pl/sklep/4-czesci
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Domelek » 1 lut 2014, 18:11

Wielkie dzięki właśnie też myślałem o tej pompie czy nową dać. Zobaczę co niby w tym serwisbuchu jest i dalej porobie wszystko. Jeszcze się ośmielę na priva zaatakować w kwesti znanej Marianku bo mam już szczegóły. Jeszcze raz wielkie dzięki <serduszka>
Forumowicz

Auto: 2002 Premacy 1.8 ma 101 koniów na benzynę, ubrana w Lodowcowy Błękit vel"Mrufka"

Postprzez Domelek » 4 lut 2014, 20:17

Mazda w domu <serduszka>
Poleciałem z rana żonką pod Drezno 10 na miejscu mała miejscowość ładny domek podwójny garaż miły pan plus pani, auto przygotowane nawet mi włożył sam zimówki co bardzo mi sie spodobało śrofek czyściutki zadbany ale bez przesady – ogarnąłem oględziny robiłem wrażenie że wiem co robię żeby potem negocjować hhahaa pan się nie mógł nadziwić co ja robie ale naprawde pali od dotknięcia, żadnych hałasów, płyny czyste i pełne , zawiecha cicha i sprawna podwozie jest troche marchewkowe od spodu ale garaż robi swoje 10 lat i tylko zabarwienie rudego w typowych miejscach progi podłużnice i konstrukcja bez uwag – motorek ładny nie słychać jak pracuje i papieros nie spada z bloku hhyhyhy pojezdziłem pomarudziłem ale kurde nie było do czego nawet akumulator nowy i klima robiona w zeszłym roku – w książkę serwisową popatrzyłem proforma bo za bardzo zadbana hahaha ale serwis mazdy do 2008 potem opel do 2012 potem echo ale jest HU dekra z 2012 do kwietnia tego roku no i co ciekawe na 50tys. w 2010 wymieniony pasek rozrzadu – jest w ksiażce i jest na masce adnotacja. W miare to wiarygodnie wygląda chociaż daty mnie intrygują <nauka>
Jako że nie było się do czego przyczepić nie targowałem wiele i stanęło na 4100E więc 400E wróciło do domu na rejestrację będzie. Wracałem 350 kilo do domku i muszę powiedzieć żę świetnie się jechało – troche głośno mi się wydawało ale chyba przez to że nasłuchiwałem jak szalony czy coś nie piszczy wali itd – docisnąłem do 160 i było cacy pełna kontrola, elastyczność żadnych niepokojących hałasów i spalanie mnie zaskoczyło bardzo pozytywnie ale tylko komputer na razie więc nic wiarygodnego.
Jutro latam i załatwiam rejestrację i potem do mojego mechaniora więc dopiero się okaże yhhyhhyyhhy co to jest i pojade do lokalnej mazdy na komputer itd po ladny wpis do książki żeby było czasem w aso sprawdzone i wzorcowa kontynuacja yhhyyhhy
Dobra to na tyle i przy okazji chciałem bardzo podziękować towarzyszowi Mariankowi za ciepłe przyjęcie i gotowość do zdalnej pomocy oraz koledze Sabatowi za pierwsze porady.
Chciałem oficjalnie zgłosić nową Premackę w zachodniopomorskim <spoko> i ten kolor...... i kolory na tablicy yhhyhyyh <glupek2>
Forumowicz

Postprzez maverickatowice » 4 lut 2014, 21:10

Czyli z rejestracją i transportem samochód Cie wyniesie jakieś niecałe 20000zł – no to nieźle przepłaciłeś :D To nasi rodzimi"handlowcy" sprzedają takie za 9-14 tys i nie trzeba sie wypuszczać za granicę i czas tracić ;) A tak na poważnie to gratuluje decyzji i zakupu. Cena wysoka no ale za auto 11 letnie ze śladowym można by napisać przebiegiem w Niemczech sie nie mało płaci. Kilometry potwierdzone, serwisowane na bieżąco także pewnie posłuży spokojnie jeszcze długo bez najmniejszego nieprzewidzianego wkładu finansowego.
Forumowicz

Od: 21 lis 2012, 16:27
Auto: Lancer 1.6 aut

Postprzez Marianek » 4 lut 2014, 21:58

W porównaniu do ofert z Polski to tak przepłacił ale kupił świadomie dobre auto :) , niestety wśród naszych obywateli będzie <jelen> Mechanika zobaczy jak na lekarstwo. Przeglądy i eksploatacja.
Rozrząd mógł być zrobiony bo to nie tylko przebieg się liczy ale i czas.
Gratulacje i powodzenia.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Domelek » 10 lut 2014, 20:00

No i autko prześwietlone dokładnie – jeśli to kogoś interesuje – tak więc z jednej strony od kierowcy co najgorsze tam gdzie ida kable i wąż paliwowy niestety mam do zrobienia podłużnice pod siedzeniami bo rudzielec ja targnął, dziwne dlaczego akurat ta strona w takim stopniu – co ciekawe po drugiej stronie po całości jest rewelka a najlepsze jest to że jak się kładłem pod autko to właśnie po tej dobrej stronie yhhyhy no i zonk nie jest żle ale trzeba zrobić. Moj doktor to zrobi na wiosne z całą konserwacją podwozia <czarodziej> Na pocieszenie mam to że poza tym autko jest w stanie jak to określił "dziewiczym" zadbane i pilnowane, rozrząd i pompa już były wymieniane a silniczek czysciutki, zawieszenie bez uwag oraz karoseria i reszta tak samo – więc ogólnie jest bardzo dobrze oprócz mojego babola bo mógłbym jeszcze z ceną zejść jakbym odnalazł liska na podłużnicy <dupa>
Forumowicz