Witam.
Przymierzam się do założenia instalacji gazowej w madzi. Czy koszt 2800zł za instalację wraz z założeniem to cena wygórowana czy zakład zajmujący się zakładaniem LPG chce najzwyczajniej oskubać mnie z pieniędzy? Jeżeli ktoś ma jakieś informację proszę o odpowiedź. Ewentualnie jakby ktoś znał zakład tańszy i solidny zajmujący się zakładaniem instalacji na terenie Mazowsza to też proszę i jakieś namiary.
Montaż instalacji LPG.
Strona 1 z 1
U nas montują staga za 3200 albo BRC za 3700, czyli podobnie jest wszędzie 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
seba0307 napisał(a):Witam.
Przymierzam się do założenia instalacji gazowej w madzi. Czy koszt 2800zł za instalację wraz z założeniem to cena wygórowana czy zakład zajmujący się zakładaniem LPG chce najzwyczajniej oskubać mnie z pieniędzy? Jeżeli ktoś ma jakieś informację proszę o odpowiedź. Ewentualnie jakby ktoś znał zakład tańszy i solidny zajmujący się zakładaniem instalacji na terenie Mazowsza to też proszę i jakieś namiary.
Liczyłeś po jakim czasie zwróci ci się ta instalacja? Auto przeżyje ten okres?
Hyhy po max 15tyś km
czyli jak dla mnie 8-10 miesięcy, jeżdżę na gazie ponad 4 lata 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Też chyba zdecyduję sie na założenie instalacji LPG w Stagu powiedziano mi ze ok 3tyś za Stag 300-6 niestaty nie dopytywałem sie jakie wtryski itd- ale to juz niedługo... Kilka pytań odnośnie montażu gdzie chłopaki macie parownik za rozpurką czy pod akumulatorem? czy za rozpurką nie bedzie za wysoko? wlew chyba zdecydowałbym się pod klapką obok PB ale zmieści sie tylko wkręcany – czy to jest poręczne i bezawaryjne? ale chyba lepiej niż oblodzony korek w zderzaku... noi gdzie najlepiej jest umiejscowić przełącznik z tymi kontrolkami? Sterownik pomyslałem ze jakby zamontowac koło zbiorniczka wspomagania ale czy to nie przeszkadzałoby np przy wymianie rozrządu lub wieloklinowego- jakie polecacie miejsca ? trzeba wymontowywac kolektor ssący w KF ? Oni moga zamontowac tam gdzie sie chce ale tez tam gdzie im lepiej... Słyszałem ze japońce maja dendencje do brania oleju po załozeniu LPG to prawda?
MazdaKF11 napisał(a):pod klapką obok PB ale zmieści sie tylko wkręcany – czy to jest poręczne i bezawaryjne
Fajne bo nie ma gazowlotka w zderzaku, ale to miejsce wtedy lubi zardzewieć, wiem bo mam tak zrobiony wlew, i już pojawiły się purchelki.
Parownik mam zamontowany za rozpurką, obok kolanka dolotu.
A samą kontrolkę, pomiędzy guzikami podgrzewania foteli.
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Kaszel91 napisał(a):A samą kontrolkę, pomiędzy guzikami podgrzewania foteli.
Też mam w tym miejscu kontrolkę i to jest chyba najlepsze miejsce. Wlew pod klapką wkręcany bardzo dobre rozwiązanie. Niestety i u mnie pojawia się rdza
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
za dużo forum LPg i tamtejszych "estetów" , niestety nie wszystkie ich rozwiązania sa dobre , alejak zwrócisz im uwagę to Ci napiszą , ze jesteś druciarzFedu napisał(a):Wlew pod klapką wkręcany bardzo dobre rozwiązanie. Niestety i u mnie pojawia się rdza
Strona 1 z 1