Witam. Od niedawna jestem posiadaczem pięknej mazdy 3 2.0 TOP SPORT z 2004 r. i dzisiaj, mimo, że pogoda niesprzyjająca zabrałem się za wymianę przepalonych żaróweczek climatronika. Gdy już uporałem się z demontażem radia, zapalniczki i zabrałem się za wyciągnięcie panelu climatronika moim oczom ukazał się niewiadomego pochodzenia moduł, który był przytwierdzony z tyłu do puchy climatronika bardzo mocnymi taśmami samoprzylepnymi. z tego co zauważyłem, u innych użytkowników czegoś takiego nie ma więc moje pytanie – cóż to jest za ustrojstwo i do czego może służyć? Zgaduję, ze może być to jakiś element od centralnego zamka ale nie jestem pewien. Widać Austriak (auto sprowadzone z Austrii) musiał coś kombinować z instalacją ponieważ radio zasila jedna kostka a nie dwie, chyba, że były modele, którym wystarczała jedne kostka do zasilenia radia i komputera. Dodam, że wszystko działa jak należy (przynajmniej tak mi się wydaje), radio gra (choć zmieniarka nie czyta płyt), komputer również pokazuje wszystkie informacje. Poniżej kilka fotek.