Jak wymontować, wyjąć akumulator z obudowy w Mazda 5. Ja kombinuję i nawet w pionie nie mogę go wyjąć. Oczywiście zdjąłem pokrywę akumulatora i filtra powietrza. W mojej 5 z 2008 po liftingu jest akumulator oryginalny 55D23L kupiłem Varta D47 60AH 540A o identycznym rozmiaże. Proszę o poradę.
Pozdrawiam,
ludwik1951
Demontaż akumulatora
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 1 lut 2014, 21:40 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: temat
Powód: temat
Zdejmij pokrywe filtra powietrza, pozniej pokrywe obudowy aku. Nastepnie dobrze spojrz na pionowa sciane obudowy skrzynki na aku... 
To ja teraz musisz zdemontowac... popatrz dobrze
I wyjmiesz ja... Kolejnym krokiem jest wysuniecue aku...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
To ja teraz musisz zdemontowac... popatrz dobrze
I wyjmiesz ja... Kolejnym krokiem jest wysuniecue aku...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek.
Wielkie dzięki za poradę. Na Cibie zawsze można liczyć. Jak przestanie sypać z nieba, może jutro spróbuje jeszcze raz. Rzeczywiście nie przyjrzałem się tej ściance.
Pozdrawiam,
Ludwik1951
ludwik1951 » 4 lutego 2014, o 08:51
Witam, idąc za radą w niedziele zdemontowałem przednią ściankę i wyciągnąłem akumulator. Nowy Varta D47 60AH 540A o identycznym rozmiarze wszedł bez problemy. Odpalił za pierwszym razem i tak trzyma, mam nadzieję że będę miał spokój na następne 3 lata.
Pozdrawiam,
ludwik1951

Wielkie dzięki za poradę. Na Cibie zawsze można liczyć. Jak przestanie sypać z nieba, może jutro spróbuje jeszcze raz. Rzeczywiście nie przyjrzałem się tej ściance.
Pozdrawiam,
Ludwik1951
ludwik1951 » 4 lutego 2014, o 08:51
Witam, idąc za radą w niedziele zdemontowałem przednią ściankę i wyciągnąłem akumulator. Nowy Varta D47 60AH 540A o identycznym rozmiarze wszedł bez problemy. Odpalił za pierwszym razem i tak trzyma, mam nadzieję że będę miał spokój na następne 3 lata.
Pozdrawiam,
ludwik1951
Strona 1 z 1