Witam,
moja bejotka stała nieruszana ze 2 dni na tym mrozie pod chmurką i teraz czuję KAŻDĄ nierównosć podczas jazdy. Zawieszenie jest tak twarde, że mam wrażenie jakbym wracał rajdówką z OS'u.
To jest nieco uciążliwe...
Macie tak samo albo podobnie?
Bo nie wiem, jeździłem paroma autami teraz i w żadnym tego nie wyczułem.
Pozdrawiam serdecznie
Dopisano 28 sty 2014, 23:32:
Teraz będąc na spacerze z psem odkryłem cos niepokojącego. Mianowicie samóchód z lewej strony "siedzi".
Zrobiłem sredniej jakosci zdjęcia na szybko.
Twarde zawieszenie w zimie
Strona 1 z 1
Powiedziałbym żebyś pojechał na stacje diagnostyczna za kilkadziesiąt złotych Pan sprawdzi Ci amortyzatory i czy sprężyna nie pękła . Ale jak patrzę na zdjęcie to rozebralbym plastiki w bagażniku i sprawdził czy amortyzator nie wpadł Ci do środka. Wygląda to niebezpiecznie .
By L9.
By L9.
Zdarza się to w naszych autkach. Jeśli umiesz się posługiwać kluczami to odkrecisz parę śrub przy plastikach i będziesz wszystko wiedział. Jak będzie ok to sprawdź czy amortyzator nie jest wylany lub udaj się na stacje kontroli pojazdów . Pozdrawiam
By L9.
By L9.
Gleba miód malina
Wydaje mi się, że amortyzator się
skoro, mówisz że twardo jest, to nic innego jak dostała się woda do amortyzatora, przez noc zamarznie i po sprawię. 99% stawiam na amortyzator.

Tak jak pisze wilus, woda + mróz. Amor się już pewnie wyrzygał, jak jest tak tylko z jednej strony, to po odmrożeniu będziesz miał fajne odczucia w trakcie jazdy. U mnie poszły na tyle oba na raz. Po odmrożeniu jedziesz na samej sprężynie
Po odmrożeniu też nie wystrasz się mocnego walenia, to normalne 
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
amorki tylko parami – nie dotyczy to taxi driverów (sorry jak kogoś urażę ale tylko taxi driver wymienia po jednym klocku, po jednym amorku itp – nie zmyślam, mieliśmy takich " klientów na warsztacie")
ale gleba niezła.... jakie Ty tam koło masz i z jaką oponą – wydaję sie bardzo malutkie
ale gleba niezła.... jakie Ty tam koło masz i z jaką oponą – wydaję sie bardzo malutkie
a od kiedy to amortyzator, pomijając zawieszenie nivo, odpowiada za wysokość auta ?
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"
– Peugeot 406 2.0 HDI "Klekocica"
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
gik napisał(a):a od kiedy to amortyzator, pomijając zawieszenie nivo, odpowiada za wysokość auta ?
W chwili gdy zamarza, odpowiada
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
aha dziękuję 
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg