Mam problem z odpalaniem mady 2 1,4 cd z 2004r. przy temp.ok -7 stopni silnik po rozgrzaniu świec i przekręceniu kluczyka zaczyna się dusić prychać zwalniać i przyspieszać na obrotach przy czym strasznie klekocze i kopci. Ma ktoś pomysł co to może byś? POMOCY!!!
problem z odpaleniem zimą
Strona 1 z 1
Witam!
Mam problem z odpalaniem mady 2 1,4 cd z 2004r. przy temp.ok -7 stopni silnik po rozgrzaniu świec i przekręceniu kluczyka zaczyna się dusić prychać zwalniać i przyspieszać na obrotach przy czym strasznie klekocze i kopci. Ma ktoś pomysł co to może byś? POMOCY!!!
-
holmsiu
Ja bym sugerował sprawdzenie świec zarowych (wszystkich) to ze sie kontrolka na kokpicie swieci i potem gaśnie wcale nie oznacza ze wszystkie są sprawne a jeśli bedą ok a nie sadze to jeszcze zatankuj jakiegoś dobrego diesla nie mam na myśli tankowania na stacji careffur czy jakiejś no name u pana Mietka, pozdrawiam
- Od: 11 sty 2014, 21:06
- Auto: Mazda 6 2.2(R2) 163 TS 2009
zerknij tez na acu. może się kończy
Dzięki za podpowiedzi sprawdzę świece bo akus mam nowy a paliwo werwe z Orlenu. Dam znać czy faktycznie świece. A co sądzicie o ulepszaczach do diesla depresatorach warto stosować
?
-
holmsiu
Strona 1 z 1