A no jest dziwne i to bardzo, bo po zamontowaniu starego stożka dużo mniejszego Mazda jeździła normalnie a na K&N obroty spadały do zera.
Mazda MX-3 EC K8 '92 – W dążeniu do perfekcji
Ale przygotuj sie że jak wkładać KL-a to od razu rozrząd najlepiej sprzęgło nowe Exedy od Kl-a, filtry uszczelki, zimeringi, płyny oleje żeby to już włożyć raz a dobrze, u bosego i u mnie tak robiliśmy, a grosik do złotówki i to wyjdzie niezła suma, bo wkładanie samego KLa mając go na wierzchu to szkoda roboty
A czego za duży stożek
czego szalała ?
Zderzak sam robiłeś tylny czy takowy kupiłeś?
A czego za duży stożek
Zderzak sam robiłeś tylny czy takowy kupiłeś?
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Hmm to dziwne, że tak się zachowywała na K&N, ja zmieniałem stożek z jakiegoś Jackiego za 15zł na większą SImotę i nic takiego się nie działo, może trzeba było reset kompa dać kontrolnie 
Mx jest idealny na pierwsze auto też był moim pierwszym samochodem
, więc życzę szerokości i oby samochód służył jak najdłużej, a co do dolotu, sądzę że musiał być nie szczelny.

Nie mam pojęcia słuchajcie 
Małe foto z rana…

Wygląda na to, że przepustnica potrzebuje jej wyczyszczenia. Falowanie obrotów na biegu jałowym i zacinający się (sztywny) pedał gazu po chwilowym nie ruszaniu go.
Także będzie mała zmiana planów, w przyszłym tygodniu zamiast hamulców to robiony będzie rozrząd, wymieniane uszczelki, nowe paski do pomp, nowe pompy, czyszczenie przepustnicy, nowe sprężynki wałków rozrządu itp itd
Mam jeszcze problem z cieknącą pompą wspomagania a cena za nówkę kosmiczna, także jakby miał ktoś coś sprawnego to śmiało można pisać na pw i się na pewno dogadamy
Małe foto z rana…

Wygląda na to, że przepustnica potrzebuje jej wyczyszczenia. Falowanie obrotów na biegu jałowym i zacinający się (sztywny) pedał gazu po chwilowym nie ruszaniu go.
Także będzie mała zmiana planów, w przyszłym tygodniu zamiast hamulców to robiony będzie rozrząd, wymieniane uszczelki, nowe paski do pomp, nowe pompy, czyszczenie przepustnicy, nowe sprężynki wałków rozrządu itp itd
Mam jeszcze problem z cieknącą pompą wspomagania a cena za nówkę kosmiczna, także jakby miał ktoś coś sprawnego to śmiało można pisać na pw i się na pewno dogadamy

- Od: 28 lip 2013, 19:30
No ciekawa Mx-3
zadbana widać i oby tak dalej
Powodzenia w dalszych modach 

Sam jaram się tym kolorem
.
Specjalnie na słońce czekałem żeby zrobić zdjęcia, bo w słońcu fajnie się ten kolor mieni na zielono-niebiesko. Podczas ponurych dni kolor jest taki jakby ciemniejszy
.
Najepszy metalik jaki kiedykolwiek widziałem

Specjalnie na słońce czekałem żeby zrobić zdjęcia, bo w słońcu fajnie się ten kolor mieni na zielono-niebiesko. Podczas ponurych dni kolor jest taki jakby ciemniejszy
Najepszy metalik jaki kiedykolwiek widziałem
- Od: 1 gru 2013, 15:34
Dokładnie
Raz zielony a raz niebieski
chociaż po malowaniu całości u mnie już był delikatnie bardziej zielony niż w oryginale. Żałuję że już tego odcienia nie posiadam
Co mogę powiedzieć że pasuję do tego koloru to zrobienie przednich lamp na czarno
Zupełnie inaczej to wygląda.
-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
masz jakieś fotki bo się nad czarnymi lampami zastanawiałem 
- Od: 1 gru 2013, 15:34
Falowanie obr. może masz mało płynu chłodniczego, zacinający sie gaz to zaa bardzo rozkręcona śrubka blokujące i motylek sie za bardzo opiera o przepustnice wew.
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Dopiero skojarzyłem kto do mnie pisał o części na tablicy i meila
Musimy się kiedyś zgadać na jakiś spot, bo mam całkiem nie daleko do Ciebie, a jeszcze parę MX-ów się znajdzie w okolicy 

-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
witek dopiero teraz skojarzyłeś?
.
A no trzeba trzeba, przy okazji jakieś ładne fotki by się przygotowało
.
Mazda ostatnio coś często choruje. Przedwczoraj padł mi czujnik (prawdopodobnie) bo nie działają światła od wstecznego, a żarówki i wszystkie bezpieczniki są ok.
Niestety rozrząd i hamulce znowu muszę przełożyć na kolejne tygodnie…
Więc to co chcę zrobić po niedzieli to:
– Nowy czujnik wstecznego
– Przepustnicę (jeśli cena nie będzie kosmiczna za nówkę )
– Silnik krokowy
– Prawdopodobnie też nowy przepływomierz
A to na czym mi zależy z pozostałych rzeczy to:
– Tylna półka bagażnika, nigdzie jej nie mogę znaleźć w dobrym stanie bez wycięć po głośnikach
Jakby ktoś ją miał to proszę pisać na PW, na pewno dogadamy się
A no trzeba trzeba, przy okazji jakieś ładne fotki by się przygotowało
Mazda ostatnio coś często choruje. Przedwczoraj padł mi czujnik (prawdopodobnie) bo nie działają światła od wstecznego, a żarówki i wszystkie bezpieczniki są ok.
Niestety rozrząd i hamulce znowu muszę przełożyć na kolejne tygodnie…
Więc to co chcę zrobić po niedzieli to:
– Nowy czujnik wstecznego
– Przepustnicę (jeśli cena nie będzie kosmiczna za nówkę )
– Silnik krokowy
– Prawdopodobnie też nowy przepływomierz
A to na czym mi zależy z pozostałych rzeczy to:
– Tylna półka bagażnika, nigdzie jej nie mogę znaleźć w dobrym stanie bez wycięć po głośnikach
Jakby ktoś ją miał to proszę pisać na PW, na pewno dogadamy się

- Od: 28 lip 2013, 19:30