Temperatura na max ,bialy dym,ciagle podlewanie plynu
Strona 1 z 1
Witam Od niedawna jestem posiadaczem m323 1,6 bg .Mam problem .Jadac sobie ktoregos dnia po miescie patrze na wskaznik temp a tam prawie max .Zgasilem silnik .Sprawdzilem chlodnice i jest ok.Wczesniej przed tym naglym skokiem temparatury lataly obroty i bardzo nieladnie pracowal silnik,Samochod zaczal dymic na bialo jak lokomotywa,Leedwo dojechalem ok 2 km .Dodam jeszcze ze silnik ma juz swoje km i zjada olej.Co robić czy jest to wina uszczelniaczy pod głowicą czy może pod pokrywa zaworow?A możę jeszce coś innego.Bardzo prosze o pomoc
-
Gość
Co to znaczy "zjada olej"? Ile tego oleju spala?
Ja bym obstawiał pierścienie, ale wtedy powinien być ciemny dym i ewentualnie osmolony zderzak.
Biały dym to chyba będzie uszczelka pod głowicą.
Poczekaj na komentarz od profesjonalistów na tym forum, a w między czasie przeczytaj inne posty. Ten wątek już był kilkakrotnie poruszany.
Pzdr.
Ja bym obstawiał pierścienie, ale wtedy powinien być ciemny dym i ewentualnie osmolony zderzak.
Biały dym to chyba będzie uszczelka pod głowicą.
Poczekaj na komentarz od profesjonalistów na tym forum, a w między czasie przeczytaj inne posty. Ten wątek już był kilkakrotnie poruszany.
Pzdr.
Mr.?
- Od: 2 sty 2006, 22:34
- Auto: może wreszcie "6", 2.2 AT
Mr.? napisał(a):Biały dym to chyba będzie uszczelka pod głowicą.
objawy ksiązkowe uszczelki, na lawete(nie jezdzij nim) i do mechanika!
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Pytalem sie brata bo wczesniiej korzystal z mojego samochodu wersje o pierscieniach raczej odrzuca .Faktem jest ze usczelka byla robiona, planowanie a takze kanaly dolotowe.Olej bierze i to duzo dolewalem ok 1 litra na 2 , 3 tys km
-
Gość
Heh...mam podobnie tylko u mnie jest to bardziej skomplikowane bo sie nie grzeje a dymi tylko jak sie nagrzeje do naormalnej temp.na zimnym nie dymi,uszczelke pod glowica wymienilem na ori i nadal dymi dzisiaj moze wrzuce zdjecia tej zaslony dymnej
...::Pal gume nie dusze::..
- Od: 28 lis 2005, 01:43
- Auto: MX-3 1.6 16V SOHC wer.USA
christooo napisał(a):Olej bierze i to duzo dolewalem ok 1 litra na 2 , 3 tys km
Ja u siebie też odrzucałem wersje pierścieni. To nie są uszczelniacze, bo bierze zadużo oleju. Uszczelniaczami by tyle nie wzieła, no chyba że ich nie ma
Była 323f bg
- Od: 27 gru 2005, 23:18
- Auto: Audi 80 B4 Avant 1,9 Tdi
Mr.? napisał(a):Biały dym to chyba będzie uszczelka pod głowicą.
Xionc napisał(a):objawy ksiązkowe uszczelki
Cysiek napisał(a):Na początek zmień uszczelke pod głowicą tylko na oryginał
Pewnie na zamienniku. Uszczelka pod głowicę wyłącznie oryginalna.christooo napisał(a):uszczelka robiona
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Diagnoza stwierdzona. Uszczelka do wymiany,głowica na szlif.Dzieki wszystkim za zainteresowanie. Pozdro
-
Gość
Strona 1 z 1