Witam otóż chciałbym wsadzić zamiast k8 klde . Ponieważ moje k8 padło obróciła się panewka i nie pali na jeden gar. Moja madzia to 1.8 V6 1992 rok przed liftem Mam kilka pytań a samochód chce dać mechanikowi czyli o wszystkim musze wiedzieć z góry
1. Na forum mx3 chłopaki powiedzieli mi że jeżeli mam przed liftem to cała instalacja powinna bez problemu pasować , po lifcie mx3 miał inne wtyczki położenia walu i czegoś tam jeszcze. Czy ktoś się z tym spotkał
2. Rozumiem ze skrzynia pasuje od k8 i chciałbym ją zostawić bo nie mam za dużo kasy na nową. Jak wygląda sprawa sprzęgła i koła zamachowego czy sprzęgło może zostać od k8 (niedawno je wymieniałem dlatego pisze). A takie graty jak alternator rozrusznik czy pompa wspomagania ?
3. Najważniejsze pytanko czy 2.5 v6 (klde) od Probe II to to samo co silniki w mazdzie ? Pisze bo jedynie najbliższe (200km w jedną) klde w mojej okolicy jest właśnie od Probe, chodzi mi głowinie o mocowania silnika czy nie są inne itp. Może ktoś właśnie swapował z forda probe motor .
Oto zdjęcia jak to wygląda na aukcji
http://img02.tablica.pl/images_tablicap ... dawca-.jpgProsiłbym o pomoc , bo bez waszej pomocy koledzy prawdopodobnie mazda trafi na szrot