Witam
Jestem tu nowy, i mam od razu zapytanie.Kupiłem Mazde 323f rocznik 2002, i na wyswietlaczu ciagle pali sie przebieg , jak wylaczam kluczykiem , wszystkie kontrolki gasna a przebieg wciaz widnieje, mam pytanie czy ten typ tak ma czy tak nie powinno byc tzn: po przekreceniu kluczyka lub jego wyjeciu ze stacyjki wszystko co jest na wyswietlaczu powinno zgasnac.
Dzieki za pomoc i Pozdrawiam
Mazda 323f – przebieg na wyswietlaczu
Strona 1 z 1
masz przebieg nawet jak wsiadasz rano do auta? 
Dokladnie, mam przebieg pokazany na wyswietlaczu Non stop, jak jest kluczyk w stacyjce , jak go nie ma, jak wsaidam do auta to widze go caly czas, nie mialem wczesniej tak nigdzie w innych autach wiec pytam sie na forum bo troche to dziwne.
- Od: 11 sty 2014, 16:03
- Auto: Mazda 323f
U mnie znika po przekręceniu kluczyka w pozycję do wyjęcia. Ale u mojego ojca w premacy jest tak jak u Ciebie. Ale zdradzę Ci sekret jak to działa
po wyjęciu klucza po jakimś czasie licznik się wygasi, zastanawiasz się dlaczego gdy wsiadasz do auta wyświetlacz działa? Otóż uruchamia się gdy otwierasz auto. Nastepnym razem spójrz na liczniki przez okno gdy auto jest zamknięte.
- Od: 23 paź 2009, 12:34
- Auto: 323F DiTD '99
Dzieki za odpowiedz, jutro lukne zanim go otworze
czy rzeczywiscie tak jest .Pozdrawiam
Dopisano 12 sty 2014, 21:17:
Sprawdziłem faktycznie jest jak piszecie, gasnie po długiej chwili, a jak tylko otwieram go pilotem, od razu pokazuje sie na wyswietlaczu..heh a myslałem ze juz mu cos dolega. Dziekuje za pomoc i zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
Dopisano 12 sty 2014, 21:17:
Sprawdziłem faktycznie jest jak piszecie, gasnie po długiej chwili, a jak tylko otwieram go pilotem, od razu pokazuje sie na wyswietlaczu..heh a myslałem ze juz mu cos dolega. Dziekuje za pomoc i zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
- Od: 11 sty 2014, 16:03
- Auto: Mazda 323f
Hej. Tak samo jest z podświetleniem stacyjki. Swoją BJ kupiłem w sylwestra, już zgromadziłem trochę wiedzy i zrobiłem zawieszenie na gotowo (wyszło nie całe 1500 zł). Jak masz jakieś pytania to pisz. Mogę coś polecić z części oraz dobrego sprawdzonego mechanika w Bolesławcu. Pozdrawiam.
- Od: 1 sty 2014, 13:55
- Auto: Mazda 323F Sportive, 2.0, 2001r
Strona 1 z 1