Mazda Xedos 6 CA KF 1993r – projekt Xedos
Tak się powinno kłaść przewody. Moje są tak położone i na nic to. Spróbuję jeszcze zrobić 2 połączenia, czyli – obudowa radia – karoseria, obudowa wzmacniacza – karoseria.
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Oczywiście, że serio.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Kierunkowość przewodów ma znaczenie jeżeli ekran jest podłączony do wtyczki z jednej strony, w tedy taką wtyczkę daje się od strony odbiornika czyli na wzmacniacz.
Jeżeli jest połączony po obu stronach to nie ma znaczenia jak podepniesz.
Jeżeli jest połączony po obu stronach to nie ma znaczenia jak podepniesz.
super autko jakis czas byłem posiadaczem podobnej ale spotkało moje autko cos strasznego sprzedałem auto w sobote o godz 13 . o 19 dostałem tel stary rozbiłem xedosa szoKK nie powiem moich słów............................................................................................... zobaczyłem autko po tygodniu i szok a była w stanie podobnym do twojej
-
wilku2
Moja wymaga jeszcze sporo pracy. Gość pewnie zapomniał o tym, że w tym aucie żeby wyhamować trzeba zacząć to robić troszkę wcześniej. Chociaż ta rozbita dupa sugeruje coś innego...
Xedos 6 '92 KF
Nic nie mów.. gdyby nie to że mam zwyczaj co chwile patrzeć we wsteczne lusterko to mój dziś po spotkaniu z litewskim tirem mógłby wyglądać nieco gorzej... a tak musze tylko pojechać do diagnosty i sprawdzić co roz**bałem jak wskoczyłem na krawężnik przy 70km/h
Dopisano 2 sty 2014, 11:34:
Wygląda to na słup jakiś..
Dopisano 2 sty 2014, 11:34:
freezoneq napisał(a):Chociaż ta rozbita dupa sugeruje coś innego...
Wygląda to na słup jakiś..
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Jak dla mnie nowy właściciel podniecony kupnem zrywnego auta stracił panowanie, zaczelo go obracać i otłukiwać dookoła, skończyło sie na słupie du.pą 
Szkoda, mało jeździ tych samochodów, każdy taki wrak to smutny widok a nie opłaca sie go już ratować.
Nowy właściciel nie chce go odsprzedać? Chętnie kupie.
Szkoda, mało jeździ tych samochodów, każdy taki wrak to smutny widok a nie opłaca sie go już ratować.
Nowy właściciel nie chce go odsprzedać? Chętnie kupie.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Jak masz kontakt do właściciela to chętnie kupie skórzany fotel kierowcy..mój się poprzecierał.. 

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

Jeśli ktoś myśli o wygłuszaniu drzwi Xedosa :
– Jesteś wytrwały – polecam, w aucie jest sporo ciszej, a to dopiero tylko drzwi, teraz zamykają się "jak w passacie"
– Jeśli masz słomiany zapał – odpuść sobie. Kupa roboty, pocięte palce, nie każdemu zależy na ciszy...
Szczegóły podam później, zdjęcia – wątpię. Chyba, że Pablo wrzuci
Dzięki Piotr za pomoc z napinaczem i ... naprawę gwintu, której nikt by się chyba nie podjął.
Do napisania już z Niemiec.
– Jesteś wytrwały – polecam, w aucie jest sporo ciszej, a to dopiero tylko drzwi, teraz zamykają się "jak w passacie"

– Jeśli masz słomiany zapał – odpuść sobie. Kupa roboty, pocięte palce, nie każdemu zależy na ciszy...
Szczegóły podam później, zdjęcia – wątpię. Chyba, że Pablo wrzuci
Dzięki Piotr za pomoc z napinaczem i ... naprawę gwintu, której nikt by się chyba nie podjął.
Do napisania już z Niemiec.
Xedos 6 '92 KF
Czyli się da
? Napisz mi na PW jaki to mniej więcej koszt ;]

Obszernej fotorelacji z wygłuszenia nie będzie bo w kalkulatorach padły baterie słoneczne
ale 2 foty się ostały:
wyprodukowałem jedyne i niepowtarzalne dystanse Limited CA distans home made edition MDF w licznie 2 szt
ponieważ seryjne dysanse pod głośniki nie pasowały pod zestaw AMA...
w całość wygłuszona matami STP...
ale 2 foty się ostały:
wyprodukowałem jedyne i niepowtarzalne dystanse Limited CA distans home made edition MDF w licznie 2 szt
w całość wygłuszona matami STP...
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
Podwaliny pod CA wyszły bardzo profi

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Tą gumę na drzwiach najlepiej czyści się odtłuszczaczem. Ja używałem takiego z Liqui Moly ( koszt 11PLN – jeden wystarcza na 2 drzwi ) Działa naprawdę super, po spryskaniu tej gumy widać jak dosłownie zaczyna płynąć.

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Rozpuszczalnik akrylowy też dawał radę, chociaż lepsza byłaby benzyna ekstrakcyjna 
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
black_pablo napisał(a):seryjne dysanse pod głośniki nie pasowały pod zestaw AMA...
Pablo to mi teraz skombinuj do tego BOSE co miałem

Pablo, na wiosnę rzeźbimy drugie, znaczy rzeźbisz, i słupki pod tweeter, masz talent
Damy grubszy mdf, ew ten sam + kołnierz na głośnik z HDF'u.
Otwory technologiczne w miarę możliwości zaślepione blachą, bodaj 1mm Piotr...?
Druga warstwa blachy, ta przy poszyciu do dokończenia, ale to deser... Planuję dać drugą warstwę STP Silver w środek drzwi i trzecią zaraz za głośnikiem.
Już teraz różnica jest przeogromna... Napiszę coś więcej jak odeśpię pracę.
Metoda piecowo-śrubokrętowa sprawdziła się świetnie.
Z takimi pomocnikami można rzeźbić

Otwory technologiczne w miarę możliwości zaślepione blachą, bodaj 1mm Piotr...?
Druga warstwa blachy, ta przy poszyciu do dokończenia, ale to deser... Planuję dać drugą warstwę STP Silver w środek drzwi i trzecią zaraz za głośnikiem.
Już teraz różnica jest przeogromna... Napiszę coś więcej jak odeśpię pracę.
Metoda piecowo-śrubokrętowa sprawdziła się świetnie.

Z takimi pomocnikami można rzeźbić
Xedos 6 '92 KF
freezoneq jaką grubość dystansów robiłeś?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
MDF 12mm. Te widoczne na zdj to prototyp Pawła, na wiosnę robimy nowe, ja tak okręgu wyrzynarką nie wydziergam
. Każdemu przed modzeniem z CA polecam dokładnie obsłuchać boczek drzwi stukając, lub nawet słuchając głośno muzyki. Trzeszczą, skrzypią, brzęczą... pomimo 3mm pianki GMS przyklejonej od wew. Na pewno maskownica do przyklejenia czymś elastycznym, to najwięcej hałasu emituje. Co ciekawe na zew. też słychać jak coś brzęczy. Podejrzewam klamkę, szybę... może listwy chromowane? Ale to już musi serio mocarnie grać... Ale co ważne, sub w 100% zbędny, ew. tylko do masażu
Głośniki już grają zupełnie inaczej niż od razu po zamontowaniu bo się rozruszały. Tzw. wygrzewanie.
Ale i tak podejrzewam, ze jeśli do wiosny zarobię tyle, ile bym chciał to zmienię auto. Zobaczymy. Żeby Xedos był taki, jakbym chciał, musiałbym włożyć 4x wartość tego auta. Tak myślę.
Jedyne co mnie trzyma przy tym aucie to jego nietuzinkowość i silnik, który świetnie brzmi... Przy czym po zmianie oleju na Valvoline Max Life 10w40 puszcza malutką niebieską chmurkę po odpaleniu na zimnym, jak auto postoi z 3 dni. Na mobilu tego nie zauważyłem, a też był semi.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Ale i tak podejrzewam, ze jeśli do wiosny zarobię tyle, ile bym chciał to zmienię auto. Zobaczymy. Żeby Xedos był taki, jakbym chciał, musiałbym włożyć 4x wartość tego auta. Tak myślę.
Jedyne co mnie trzyma przy tym aucie to jego nietuzinkowość i silnik, który świetnie brzmi... Przy czym po zmianie oleju na Valvoline Max Life 10w40 puszcza malutką niebieską chmurkę po odpaleniu na zimnym, jak auto postoi z 3 dni. Na mobilu tego nie zauważyłem, a też był semi.
Xedos 6 '92 KF
U mnie też zaczął puszczać dymki na maxlife. Podobno ten olej poprawia szczelność po kilku wymianach. Niedoczekanie moje 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5