Samochód za 15tyś segmentu B/C 5d
Strona 1 z 1
Zmiana planów co do auta, początkowo miało być za 30tyś. Jednak po kilku przemyśleń doszedłem do tego by kupić auto do 15tyś. Mój budzet to 19k a auto do 15 ponieważ pierwsze wymiany płynów olejów założenia gazu. Moje typy to Seat Ibiza IV z silnikiem 1.4 16V (100KM), 1.6 i (105KM) wątpie by za te pieniądze kupić coś z silnikiem 2.0 i Sport (115KM) bądz 1.8 i 20V FR (150KM). Honda Civic VII 1.4 16V (90KM), 1.6 16V (110KM). Toyota Corolla 2001/2003r 1.4 badz 1.6 Nie wiem czy szukać w PL czy coś za granicy sprowadzać... A może ktoś ma takie auto na sprzedaż..
- Od: 26 paź 2012, 11:30
- Auto: Honda
Poleciłbym wywalić Civici, bo ciężko jest znaleźć niezmęczony przez nastolatków egzemplarz szczególnie u nas, a dorzuć może Almerę 1,5 (92/98KM). Ja poszedłem w tą stronę i nie żałuję 
Jeżeli będziesz chciał ściągać pisz do Marianka memberlist.php?mode=viewprofile&u=39340
Jeżeli będziesz chciał ściągać pisz do Marianka memberlist.php?mode=viewprofile&u=39340
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Lakcow91 napisał(a):Ciekaw jestem jakiś opinii co do Ibizy i Grande punto...
Jesli chodzi o Punto to proponuje się najpierw nim przejechać. Miałam okazję przez jakiś czas jeździć Punto z 2012 roku i cóż, szału nie ma. Dzięki niemu odkryłam jak krzywa jest autostrada A4

- Od: 18 cze 2013, 19:28
- Auto: Toyota Carina 2.0
Mój teściu będzie sprzedawał swoja Almerke w sedanie nie długo,1.5 98KM,od nowości w rodzinie,przebieg coś koło 70 tyś chyba jak się nie mylę,fajne autko,wiadomo demon prędkości to nie jest,ale jak się dociśnie to ładnie się wkręca jak to Japończyk 
moim zdaniem po pierwsze auto krajowe. po drugie jeśli zależy ci na roczniku to auto na literę f: francuz, fiat, ford.
co nie oznacza, że przy odrobinie szczęścia nie trafisz Japończyka z Anglii bodajże (corolla) (honda). Almerę bym odpuścił- 1,5 benzyna nie jedzie a 1.8 to zbyt duże ryzyko usterki
Ale to tylko moje zdanie
co nie oznacza, że przy odrobinie szczęścia nie trafisz Japończyka z Anglii bodajże (corolla) (honda). Almerę bym odpuścił- 1,5 benzyna nie jedzie a 1.8 to zbyt duże ryzyko usterki
Ale to tylko moje zdanie
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
mysiak napisał(a):moim zdaniem po pierwsze auto krajowe
no tak mamy ich w koncu wiele...

a tak na powaznie, to szukaj auta popularnego... z dobrym zapleczem czesci i tanich naprawach...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Lakcow91 napisał(a):2 czy 3 generacji? Ciekaw jestem jakiś opinii co do Ibizy i Grande punto...
2 po drugim albo trzecim liftingu.
Trzecia generacja jest znacznie cięższa, nie ma 1.6 i droższa...
Patrząc na ceny w stosunku do rocznika to Punto wydaje się być najrozsądniejszą propozycją, do tego Punto złe nie jest.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Kolega ma Grande z LPG. Motor 1.4 8v. Instalację zamontował po zakupie, za moją namową i w polecanym przeze mnie serwisie. Minęło pół roku i jest póki co bardzo zadowolony.
W przypadku LPG ten silnik potrafi spalić na trasie 7 litrów LPG. Średnio na dojazdy do Wawy z NDM, ale w godzinach nocnych i porannych, średnia nie przekracza u niego 7,5 litra.
On kupił auto bez klimy, ale wybór świadomy, auto krajowe od dziadka.
W przypadku LPG ten silnik potrafi spalić na trasie 7 litrów LPG. Średnio na dojazdy do Wawy z NDM, ale w godzinach nocnych i porannych, średnia nie przekracza u niego 7,5 litra.
On kupił auto bez klimy, ale wybór świadomy, auto krajowe od dziadka.
..::Born To Rise Hell::..
Gdybym takiego grande spotkał od pl właściciela to bym się na wahał.. Zobaczymy co z tego wyjdzie jeszcze mam czas spokojnie się rozglądać.
Dopisano 7 sty 2014, 20:56:
Ciekawe co by na ten temat powiedzial by ktorys z uzytkownikow co sprowadza auta czy za te pieniadze w de da sie kupic ibize i grande...
Dopisano 7 sty 2014, 20:56:
Ciekawe co by na ten temat powiedzial by ktorys z uzytkownikow co sprowadza auta czy za te pieniadze w de da sie kupic ibize i grande...
Lakcow91 napisał(a):Seat Ibiza IV z silnikiem 1.4 16V
Mam wprawdzie 1.4 16V, ale w wersji 75KM. Jednak ja nie o silniku chciałem (choć bez wad nie jest). Ibiza 6L to typowy przedstawiciel segmentu B. Poza Ibizą mam jeszcze Toledo czyli C i między tymi autami jest przepaść pod względem przestrzeni, wygody, jakości materiałów w środku i pewnie kilku innych rzeczy. Ibiza jest pod tym względem po prostu przeciętna. Plus dla ibizy to bardzo precyzyjny układ kierowniczy. Dawno nie spotkałem auta, która na seryjnym zawiasie tak świetnie się prowadzi i mimo pseudo-elektrycznego (elektryczno -hydrauliczne) wspomagania fajnie czuć układ kierowniczy. Kolejna zaleta to blachy, bo póki co rdzy nie widzę. Lakier jednak do najsolidniejszych nie należy, ale ja nie mam metalika. Z Wad – podstawowy problem tych auto to elektryczne bolączki, będące zwykle pierdołami, które wkurzają. Fabrycznie większość wtyczek i wiązki są słabo zabezpieczone przed wilgocią, ale to chyba urok samochodów składanych w hipszpańskim słońcu
Krótko mówiąc ibiza to czystej krwi segment B i czuć to prawie na każdym kroku. Chociaż wg mnie i tak jest lepiej jak w Punto i bardzo porównywalnie jak w Clio II. Wg mnie to raczej auto dla kobiety, ewentualnie dla młodego kierowcy. Chociaż sam często zamieniam się z żoną autami, by trochę pobujać się tym maluszkiem
Reasumując – ja bym dla siebie raczej szukał kompakta
Miała być Mazda 3 ale po przemyśleniach będzie drugie auto a poprzednie zostaje. Małe oszczędne dojazdy do pracy uczelnie, wyjazdy weekendowe góry itp, przeważnie 1 badz dwie osoby będą podróżowały bardzo rzadko 3/4.. Auto miejskie odcinki w obie strony 15kilometrów.
Strona 1 z 1