nemi napisał(a):Tak Cię Marku obserwuję na endomondo i chyba tylko jedna przejażdżka Cię dzieli
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
. Można chyba już gratulować

.
no i wyszła jedna, zrobiliśmy dziś 60km po śniegu, czyli w tym roku 6010km zrobione, a na liczniku 27006km, z czego obecny rower przejechał 7400km (kupiony w zeszłym roku). Jechaliśy tylko we dwójkę bo reszta ekipy dziś się wykruszyła (zwykle jeździmy w 4-6 osób w trudnych warunkach

)
Przez ten przebieg w obecnym rowerze wymienione zostały:
2x łańcuch (2x deore XT),
jedna kaseta (deore XT, stara była SLX cięższa o 170gr),
linki i pancerzyki (raz komplet),
dwie szprychy w tylnym kole,
zacisk pod siodełkiem,
opony (seryjnie były Schwalbe Racing Ralph, wersja ciężkie druciaki) obecnie mam Bontrager XR3 Expert (zwijany kevlar), masa o ok 300gr mniejsza kompletu
kierownica i mostek (oryginalne Syntace aluminiowe) na karbonowy zestaw Easton EC90SL (waga mniejsza o jak pamiętam 200gr, ale przede wszystkim chodziło mi o komfort jazdy)
Do tego trochę akcesoriów dokupywanych oddzielnie (np. cztery lampki przednie

)
Do wymiany na wiosne pewnie znowu opony i teoretycznie łożyska w kołach i wolnobieg, ale wole wymienić od razu całe koła na jakiś lekki zestaw (chciałbym dać komplet kół o 500gr lżejszy od obecnych) i przydałoby się odpowietrzenie tylnego hamulca. No i jak uda mi się dorwać sztycę karbonową 400mm długą w dobrej cenie to może też dołożę.
i parę fot z dziś: