mazda 626 1.8 66kw, nie ma mocy, tylko do 4tys obrotow
Strona 1 z 1
Witam! Jestem świeżo po wymianie kabli WN, świec, filtra paliwa, powietrza, pompy paliwa i silnik dalej nie kręci się pow. 4 tys rpm, przyśpiesza tylko jak mam gaz do połowy, bo gdy wcisnę do końca to zaczyna się dusić i zwalniać. Co to może być? Dodam że niedawno wymieniłem silnik na inny, bo stary żarł nieludzko olej, i też były na nim takie objawy. Katalizator zapchany od oleju? Przepływomierz? Egr? Proszę o pomoc. Pzdr
- Od: 12 paź 2013, 13:32
- Auto: Mazda 626 1998 sedan, 1,8 benzyna
Piszesz, że była wymieniana pompa paliwa. Na nową czy używaną ?
może Ci podawać za małe ciśnienie. powinna dawać przynajmniej 3 bary. wg katalogów nie znalazłem żadnej pasującej z renault 

dexxt napisał(a):Witam! Jestem świeżo po wymianie kabli WN, świec, filtra paliwa, powietrza, pompy paliwa i silnik dalej nie kręci się pow. 4 tys rpm, przyśpiesza tylko jak mam gaz do połowy, bo gdy wcisnę do końca to zaczyna się dusić i zwalniać. Co to może być? Dodam że niedawno wymieniłem silnik na inny, bo stary żarł nieludzko olej, i też były na nim takie objawy. Katalizator zapchany od oleju? Przepływomierz? Egr? Proszę o pomoc. Pzdr
Objaw typowy również dla przepływomierza. Próbowałeś go odpiąć całkiem i sprawdzić czy coś się zmienia?
szerokości
grzech
grzech
Strona 1 z 1