Centralny sam się otwiera zaraz po zamknięciu

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez adamm » 23 gru 2013, 00:38

Witam
Przeszukałem całe forum i nie znalazłem rozwiązującej odpowiedzi na przypadłość mazdy. Mianowicie dzisiaj zabrałem się za podłączenie modułu pilota do centralnego zamka. I tu na początku pojawiły się problemy.Pierwszy z nich to taki, że po podłączeniu modułu mam tylko otwarcie drzwi z pilota. Przeszukując forum znalazłem opis podłączenia i tu pojawiła się przeszkoda. Mianowicie w moim module centralnego zamka steruje się tylko jednym przewodem sterującym (centralka imasen BG2M 67 830). Natomiast wszyscy piszą, że są dwa sterowane minusem. Problem jest tego typu, iż jeżeli podam minus na przewód sterujący to drzwi się otworzą natomiast nie mam zielonego pojęcia jak podłączyć, żeby zamykały.
Znalazłem w internecie opis pinów wtyczki modułu centralki, ale podany jest opis na 8 pinów a ja posiadam 12 (osiem działający) i z pomiarów jest całkowicie inaczej. Czy może wie ktoś jak to podłączyć, żeby to działało. Ostatni problem jaki się pojawił, że kiedy zamknę z kluczyka drzwi one się zaraz wszystkie otwierają. rozebrałem drzwi od strony kierowcy odłączyłem wtyczkę od zamka, ale działają i tylko dwa siłowniki od strony pasażera i klapy tylnej. Po podłączeniu kostki natychmiast wszystkie drzwi się otwierają. Dodam że odłączyłem moduł pilota oryginalny (G8 322a-b)i zamiennik. Przepraszam za tak długi opis, ale w paru słowach nie mogłem opisać problemu związanego z samochodem Za wszystkie odpowiedzi dziękuje.
Ostatnio edytowano 24 gru 2013, 00:20 przez adamm, łącznie edytowano 3 razy
adamm