Aplikacja My Mazda

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez KMBak » 14 mar 2013, 15:09

DENEBO napisał(a):
KMBak napisał(a):Dalej działają tylko auta prywatne czy rejestrowane na działalność już też?

W opisie warunków dostępu do korzystania z aplikacji My Mazda jest jasno napisane (określone) <czarodziej>

Tylko i wyłącznie z możliwości dostępu do aplikacji i danych mają użytkownicy "Prywatni" <spoko>

Czytałem warunki przed rejestracją......

Pozdrawiam

Ale ponoć intensywnie pracowali, żeby było dla Wszystkich (na fajsie o tym Mazda pisała pół roku temu).
>> Facebook: Konrad >> Forum: Moja obecna Mazda 6 >> Forum: Moja była Mazda 3 Obrazek
Blue inside & red outside!
Klubowicz

Od: 12 lis 2011, 14:36
Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011

Postprzez DENEBO » 14 mar 2013, 17:29

Ale ponoć intensywnie pracowali, żeby było dla Wszystkich (na fajsie o tym Mazda pisała pół roku temu).

No cóż... Być może pracowali intensywnie <jupi> jednakże wyszło jak zawsze <glupek2> czyli nic nie wyszło.
Wracając do tematu. Aplikacja jest OK i działa bez zarzutu. Jest wszystko czego oczekiwałem <czarodziej>

Pozdrawiam
STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...

Obrazek]
Forumowicz

Od: 9 lut 2013, 00:16
Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey

Postprzez KMBak » 14 mar 2013, 19:46

Dzwoniłem dziś do MMPol – nie działa dla firm i leasingów, nie planują, że w najbliższym czasie działać będzie...

Dziękujemy...
>> Facebook: Konrad >> Forum: Moja obecna Mazda 6 >> Forum: Moja była Mazda 3 Obrazek
Klubowicz

Postprzez DENEBO » 14 mar 2013, 20:46

Hmmm a jednak miałem rację... Szkoda, poniważ nie jedna osoba chętnie by z tej aplikacji skorzystała <glupek2>

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez laikk » 22 mar 2013, 14:37

dokładnie, kurcze może zrobią ją dostępna dla wszystkich a nie tylko "wybranych"
Początkujący

Od: 25 paź 2012, 10:57
Auto: VW polo, 1,6 2000r

Postprzez DENEBO » 22 mar 2013, 17:14

laikk napisał(a):dokładnie, kurcze może zrobią ją dostępna dla wszystkich a nie tylko "wybranych"

Być może nie stworzono takiej aplikacji dla użytkowników samochodów marki Mazda w leasingu, służbowych czy coś podobnego, dla tego że było małe zainteresowanie taką aplikacją przez właścicieli takich pojazdów.
Chyba jest jasne, że coś mało popularne lub użyteczne przynosi straty a nie zyski...
Reasumując całokształt tematu, może właściciele takich pojazdów powinni zgłaszać chęć korzystania z takiego dobrodziejstwa jakim jest aplikacja MyMazda <spoko>
Pozdro.
Denebo

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez batu1986 » 13 gru 2013, 23:09

Witam jestem nowy na forum.
Od paru miesięcy jestem posiadaczem Mazdy 323f BJ z 2003r., sprowadzonej z Danii. Samochód nie miał książki serwisowej i ostatnio natrafiłem na tą aplikację. Skontaktowałem się z Mazdą w odpowiedzi chcą skan dowodu pojazdu, dowodu osobistego i wypełnienie formularza o ochronie danych osobowych do aktualizacji obecnego właściciela.
Czy ktoś z forumowiczów rejestrował się w ten sposób w aplikacji? czy bezpieczniej udać się do mazdy osobiście i na miejscu uzyskać dostęp?
batu1986

Postprzez DENEBO » 13 gru 2013, 23:32

Spokojnie możesz się zarejestrować. Ja jestem :)
Będziesz mała dostęp do bazy danych (swojego auta) w każdej chwili.
Pozdrawiam
Denebo

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez Hammer » 19 gru 2013, 17:09

Ja od dwóch lat jestem posiadaczem Mazdy 2 i dopiero niedawno dotarłem do tej aplikacji. Muszę przyznać, że sprawdza się całkiem nieźle.
Początkujący

Od: 19 gru 2013, 16:53
Auto: Mazda 2 1.4 D 2007

Postprzez DENEBO » 19 gru 2013, 20:25

Hammer napisał(a):Ja od dwóch lat jestem posiadaczem Mazdy 2 i dopiero niedawno dotarłem do tej aplikacji. Muszę przyznać, że sprawdza się całkiem nieźle.

Jak dla mnie, też jest OK.
Chyba pierwszy producent (aut) który stworzył dla swoich klientów tego typu aplikację...
Pozdrawiam
Denebo

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez haryb » 24 kwi 2014, 17:49

Wciskam klawisz Zarejestruj się i dostaje stronę z błędem :( podobnie jak klikam przypomnij hasło, coś im się chyba rozwaliło.
Forumowicz

Od: 5 sie 2013, 19:48
Auto: Mazda CX-5 2.5 2019

Postprzez DENEBO » 24 kwi 2014, 18:53

Aby zalogować się w aplikacji My Mazda, musisz się zarejestrować w systemie...
Tzn. Przesłać swoje dokumenty do centrali w Warszawie w celu weryfikacji Twoich danych i auta

"Aplikacja MyMazda

Dobre relacje trzeba podtrzymywać. Dlatego opracowaliśmy aplikację serwisową MyMazda, dzięki której jesteś na bieżąco z zaplanowanymi przeglądami swojego auta.

Aplikacja MyMazda oferuje:

Przypomnienia o nadchodzących przeglądach za pomocą powiadomień natychmiastowych.
Dostęp do szczegółowej historii serwisowania, która jest częścią cyfrowego rejestru przeglądów.
Łatwy kontakt z serwisem Mazdy jednym dotknięciem przycisku.
Możliwość łatwego sprawdzenia i edycji danych osobistych oraz danych samochodu.
Zlokalizowanie najbliższych salonów lub dealerów/ASO Mazdy oraz ich dane kontaktowe.

Zarejestruj się, aby pobrać aplikację

Aby zarejestrować się i pobrać aplikację należy podać nazwisko oraz numer identyfikacyjny pojazdu (VIN); znajdziesz go w dowodzie rejestracyjnym lub na przedniej szybie.
Rejestracja jest możliwa tylko po podaniu ważnego numeru VIN i ważnego adresu e-mailowego przypisanego do tego numeru VIN. W razie trudności z rejestracją w aplikacji MyMazda należy skontaktować się z autoryzowanym dealerem firmy Mazda lub bezpośrednio z przedstawicielstwem firmy Mazda i poprosić o uaktualnienie danych.
Ta aplikacja jest dostępna wyłącznie dla indywidualnych klientów Mazdy, a nie właścicieli samochodów służbowych."

Link do strony – http://www.mazda.pl/aplikacje/

Pozdrawiam
Denebo

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez haryb » 24 kwi 2014, 18:56

Rozumiem, ale raczej nie powinno być tak że klikam w dwa linki w interfejsie aplikacji i dostaje strony z błędami 500. Po coś te linki zarejestruj się i przypomnij hasło są zrobione ?! Ale widać programiści olali sprawę i mało kto teraz to utrzymuje, serwisuje.
Forumowicz

Postprzez DENEBO » 24 kwi 2014, 19:06

Przed chwilką sprawdziłem na moim fonie poprawność działania aplikacji...
JEST OK <serduszka>
Wszystko działa jak należy <glupek2>

Pozdrawiam
Denebo

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez haryb » 24 kwi 2014, 19:32

Ale sprawdzałeś logowanie, czy link zapomniałem hasło i rejestracja ?
Przed chwilą jeszcze sprawdziłem na dwóch innych telefonach i jest to samo, po kliknięciu w te linki strona z błędem <cisza>
Forumowicz

Postprzez DENEBO » 24 kwi 2014, 20:06

Tak... Sprawdzałem logowanie do systemu <czarodziej>

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez 5qra » 25 kwi 2014, 08:17

Jakie to ma znaczenie czy prywatny czy "firmowy" jest samochód. OK jeśli flota nie chce aby PHowiec to miał, ale jak masz własną działalność to w czym problem.

Mogli jeszcze ograniczyć zasięg/działanie aplikacji tylko do pojazdów z droższym lakierem :]
„jak kaczka traci orientację, to nurkuje doopą” M.Piwowski
Forumowicz

Od: 16 sie 2006, 16:27
Auto: Corolla 07
M3 SkyP 14

Postprzez DENEBO » 25 kwi 2014, 17:56

Przecież zawsze można sobie ponarzekać, tego nie ma, tego nie ma i etc.. <glupek2>
Ja twierdzę że, aplikacja "My Mazda" to jest dobry pomysł godny naśladowania przez innych producentów <spoko>

Pozdrawiam
Denebo

Obrazek]
Forumowicz

Postprzez Pogo » 6 sie 2014, 14:39

U mnie aplikacja także nie działa przy próbie założenia konta. Miałem kiedyś tą aplikację w starszej wersji i działała, miałem swoje konto itd. Po dłuższym czasie wróciłem do niej, żeby z powrotem zainstalować, wpisałem login i hasło. Aplikacja podała informację, że jest to nowa wersja i muszę jeszcze raz założyć konto bo stary login nie działa. Niestety logowanie nie działa, to znaczy wejście w "przyłącz się do My Mazda" powoduje wyświetlenie komunikatu "404 server error".
Pozdrawiam

Łukasz
Forumowicz

Od: 3 maja 2012, 19:46
Auto: Mazda 6 GG 2003 1.8

Postprzez KMBak » 6 sie 2014, 14:48

Coś się pozajączkowało... Faktycznie jest nowa wersja My Mazda (wymusiłem aktualizację posiadanej aplikacji na jednym z Androidofonów) – i w niej nie mogę się zalogować. Ciekawe jest, ze aplikacji My Mazda nie da się znaleźć w Google Play – nie ma jej nawet wśród aplikacji danego autora. Na drugim aparacie nie krzyczy nic o aktualizacji i tam działa wszystko po staremu. Widać Mazda aktualizuje swoją aplikację, ale jakoś tak bez pomysłu i stąd mam nadzieję chwilowe problemy. <oczy>

Aha, w poprzedniej wersji loginem był mail (na niego wcześniej trzeba było się rejestrować VINem pojazdu etc.), a teraz nazwa użytkownika – może w końcu My Mazda będzie dostępna dla wszystkich, ale będzie konieczna ponowna rejestracja lub migracja z poprzedniego konta. <spoko>
Klubowicz