Mazda6 GY L3 '03 2.3 TOP (EU) – [Sprzedana]
Poruszałem dziś trochę obudową od kierunku i żarówka znowu się odezwała. Chyba od obcierki obluzowała się obudowa żarówki.
Kupiłem dziś też pióra wycieraczek z Biedry. Bosche już od pewnego czasu smużyły. Te kosztowały tyle co flaszka, a na zimę szkoda mi lepszych zakładać. Wolę zużyć nawet 3 komplety takich i taniej wyjdzie. Na wiosnę wpadną DENSO.
Kupiłem dziś też pióra wycieraczek z Biedry. Bosche już od pewnego czasu smużyły. Te kosztowały tyle co flaszka, a na zimę szkoda mi lepszych zakładać. Wolę zużyć nawet 3 komplety takich i taniej wyjdzie. Na wiosnę wpadną DENSO.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
A ja bym nie przeplacal za denso tylko kupił mot-gumy za dwie najtańsze flaszki:P zbierają u mnie wyśmienicie i jakość wykonania równie przyzwoita co przereklamowany Bosch... Ze zderzakiem szkoda słów... 
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 10 gru 2013, 00:34 przez pawcio1017, łącznie edytowano 1 raz

Aktualizacja:
Pióra z biedronki siedziały na aucie 3 dni. Nie nadają się zupełnie do niczego. Za poleceniem Pawcia, który cytuje sam siebie, zakupiłem MOTGUMy. Jak coś będzie nie tak, to będzie na niego
Póki co, na szczeście, nie mam zastrzeżeń. Wniosek taki, że jednak nie ma co iść w najtańsze pióra.
Fotki z ostatniego chyba w tym sezonie własnoręcznego mycia:

Wymieniony filtr kabinowy. Ponownie węglowy Blue Print. Poprzedni był założony niemal równo rok temu i był już mega zasyfiony. Od teraz wymiana co pół roku.
Porównanie:

Zakupiony też nowy olej AMSOIL 5W30, tym razem z linii Sygnature Series. Do tego filtr OE Mazda. Wymiana prawdopodobnie w okresie świątecznym.

pozdrawiam
Pióra z biedronki siedziały na aucie 3 dni. Nie nadają się zupełnie do niczego. Za poleceniem Pawcia, który cytuje sam siebie, zakupiłem MOTGUMy. Jak coś będzie nie tak, to będzie na niego

Póki co, na szczeście, nie mam zastrzeżeń. Wniosek taki, że jednak nie ma co iść w najtańsze pióra.
Fotki z ostatniego chyba w tym sezonie własnoręcznego mycia:

Wymieniony filtr kabinowy. Ponownie węglowy Blue Print. Poprzedni był założony niemal równo rok temu i był już mega zasyfiony. Od teraz wymiana co pół roku.
Porównanie:

Zakupiony też nowy olej AMSOIL 5W30, tym razem z linii Sygnature Series. Do tego filtr OE Mazda. Wymiana prawdopodobnie w okresie świątecznym.

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 10 gru 2013, 00:42 przez zemoj, łącznie edytowano 1 raz
-
z kropką nad z
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
też mam Motgumy (z przodu płaskie, z tyłu zwykłą) i jestem zadowolony. Sporo już powycierały i nadal dobrze się spisują
dwa zastrzeżenia (trochę bardziej czepianie się
):
1. jak już są bardzo mokre, delikatnie popiskują w niektórych momentach
2. na środku lewej wycieraczki (w miejscu montażu) przy krańcu szyby lekko się odrywa i zostawia 2-3 niedotarte paski
kolorek faktycznie piękny i skądś mi znany
tylko strasznie ciężko go utrzymać w czystości i bez zarysowań
wiosna będzie pracowita, żeby przywrócić piękny zielony blask, ale pomysły już są 
1. jak już są bardzo mokre, delikatnie popiskują w niektórych momentach
2. na środku lewej wycieraczki (w miejscu montażu) przy krańcu szyby lekko się odrywa i zostawia 2-3 niedotarte paski
matthies napisał(a):ależ ten zielony po dopieszczeniu mnie rajcuje
kolorek faktycznie piękny i skądś mi znany

Pióra dobry wybór ja je stosuje kilka lat
bez przegubowe dopiero w tym roku 

Adam zwróć uwagę kiedyś przy okazji czy masz na nich logo MOT-GUM przy zaczepie. Ja mam logo tylko na dłuższej u kierowcy i do niej nie mam żadnych zastrzeżeń – tak jak Ci polecałem. Ale z tą od strony pasażera walczyłem bo środkiem nie docierała, myślałem że to kwestia dogięcia ramienia bo przy poprzednich najatńszych piórach tak próbowałem to naprawić (bezskutecznie). Ostatnio się jej jednak bliżej przyjrzałem i na niej nie mam loga i wygląda tak jakby gorzej wykonana
Czyżbym trafił podróbę w oryginalnym opakowaniu? 
Co do foty – tak mi do głowy przyszło że delikatne przyciemnienie szyb z tyłu by pasowało do tej zieleni
To nie ja, to mój telefon

Co do foty – tak mi do głowy przyszło że delikatne przyciemnienie szyb z tyłu by pasowało do tej zieleni
zemoj napisał(a):Za poleceniem Pawcia, który cutyje sam siebie,
To nie ja, to mój telefon

Oba pióra mają logo. Z resztą zamawiałem bezpośrednio ze strony producenta.
Mam nadzieję, że zimę przekulają
O szybach już kiedyś myślałem, ale sam tak do końca nie jestem zdecydowany, więc zobaczymy jeszcze.
Dziękuję wszystkim za pochlebne opinie
pozdr
Mam nadzieję, że zimę przekulają
O szybach już kiedyś myślałem, ale sam tak do końca nie jestem zdecydowany, więc zobaczymy jeszcze.
Dziękuję wszystkim za pochlebne opinie
pozdr
-
z kropką nad z
zemoj napisał(a):Oba pióra mają logo.
Więc wszystko jasne... Teraz już wiem czemu ta od pasażera tak kijowo zbiera

A więc ostrzeżenie dla innych: Kupując MOT-GUMy zwracajcie uwagę czy jest na nich logo...

Z nowości, oświelenie wnętrza zmienione na LED. Ogólnie, to chciałem mieć ciut jaśniej w bagażniku i zmienić tam, ale stwierdziłem, że głupio będzie wyglądać, jeśli zostawię resztę zwykłych żarówek.
Chociaż jak dotąd nie jarały mnie specjalnie LEDy, to w mojej ocenie, nie jest źle.
Na plus: jest na pewno nieco jaśniej, no i aku ma ciut lżej
Na minus: diody miały świecić na biało, ale niebieska poświata jednak trochę jest.
Jeśli komuś kiedyś udałoby się znaleźć diody świecące białym światłem, to chętnie wezmę na nie namiar!
Jakieś foto może w weekend uda się cyknąć, to wrzucę.
Chociaż jak dotąd nie jarały mnie specjalnie LEDy, to w mojej ocenie, nie jest źle.
Na plus: jest na pewno nieco jaśniej, no i aku ma ciut lżej
Na minus: diody miały świecić na biało, ale niebieska poświata jednak trochę jest.
Jeśli komuś kiedyś udałoby się znaleźć diody świecące białym światłem, to chętnie wezmę na nie namiar!
-
z kropką nad z
zemoj napisał(a):Z nowości, oświelenie wnętrza zmienione na LED. Ogólnie, to chciałem mieć ciut jaśniej w bagażniku i zmienić tam, ale stwierdziłem, że głupio będzie wyglądać, jeśli zostawię resztę zwykłych żarówek.
Na plus: jest na pewno nieco jaśniej, no i aku ma ciut lżej![]()
LEDy barwa ciepła czy zimna?

No to wyszło moje niedoświadczenie z technologią LED
Myślałem, że zimna biała, to bliżej czystej bieli, a dalej od niebieskiego. Trzeba będzie zrobić nowe zakupy.
-
z kropką nad z
Spoko, zostawie jak jest do następnego spota. W postojówki, też wstawiłem na próbę LEDy, ale mi się nie podoba i zakładam z powrotem żarówki. Odstają barwą od ksenonów. Gdyby znaleźć diody w barwie ~4300K-5000K byłoby super. Te są jednak bardziej niebieskie.
-
z kropką nad z