Czy to koło dwu-masowe?
Strona 1 z 1
Witam serdecznie. Jestem od 5lat "szczęśliwym" posiadaczem M6 disel 136 km z 2004 roku przebieg 150000. Od kilku dni mam niepokojące objawy dobiegające z okolic jednostki napędowej, mianowicie przy zdejmowaniu nogi z gazu w okolicy obrotów silnika 1750/min pojawia się brzeczenie. Dodatkowo w okolicy 1200/min całe nadwozie "drga". Dodam tylko, że nie ma żadnych problemów ze zmianą biegów, szarpaniem skrzyni itp. Za wszelakie informacje z góry dziękuje.
-
Matrose 3
TAK. jeżeli drgania przenoszą się już na karoserie to już końcówka żywotu 2masy .
z innej beczki masz ten rocznik co ja tylko ja mam już nabite 303 000 tyś km
i 2mas oryginał
jesteś pewny co do swojego przebiegu ?
z innej beczki masz ten rocznik co ja tylko ja mam już nabite 303 000 tyś km
Przebieg orginalny sprawdzony przy kupnie w serwisie po VIN-ie.
A gdzies wyczytałem, że poduszka silnika źle zamocowana, poluzowana może mieć podobny objaw.
Czytałem też rówinież, że te koła w 6 nie padają za często.
A gdzies wyczytałem, że poduszka silnika źle zamocowana, poluzowana może mieć podobny objaw.
Czytałem też rówinież, że te koła w 6 nie padają za często.
-
Matrose 3
a to brzęczenie nie będzie zawór EGR ?
Nie rób nic na siłę , weź większy młotek
Robert Orben :"Codziennie rano staraj się czytać listę najbogatszych. Jeśli cię na niej nie ma, idź do pracy."
Wysłane z mojej noki 3310 za pomocą SMS`A
Robert Orben :"Codziennie rano staraj się czytać listę najbogatszych. Jeśli cię na niej nie ma, idź do pracy."
Wysłane z mojej noki 3310 za pomocą SMS`A
wujek116 napisał(a):TAK. jeżeli drgania przenoszą się już na karoserie to już końcówka żywotu 2masy .
z innej beczki masz ten rocznik co ja tylko ja mam już nabite 303 000 tyś kmi 2mas oryginał
Bez przesady, ja mam nową dumasę a też mi telepie przy 1200obr.
Baza DSR jest europejska, nie lokalna. Wszystkie naprawy gwarancyjne i akcje serwisowe są wprowadzane , nawet te przed wprowadzenie tego sustemu ( nawet moja BJ z 99 roku ma wpisy gwarancyjne z początku swojego żywota... ). Tak więc sprawdzanie auta po nr VIN ma jak najbardziej sens!! Wszystkie samochody od 2007 roku są wprowadzane do tego systemu obowiązkowo podczas każdej wizyty serwisowej, auta z przed 2007 roku w momencie pojawienia się na przeglądzie, serwisie olejowym, przeglądzie letnim czy zimowym, powinny być wprowadzona w DSR.
witam.ja mam taki problem ze na zimnym silniku cos halasuje,pedal sprzegla jak sie go lekko dotknie to czuc pulsowanie delikatne.karoseria nie telepie,jezeli sie silnik nagrzeje to wszystko jest ok,dodam ze to nie sa jakies metaliczne stuki tylko jakby nierowna praca i cykanie w czasie jazdy,mechanior powiedzial ze to dwumasa,ale czy wtedy by objawy ginely po nagrzaniu ? ktos cos poradzi ?
-
kemot975
Strona 1 z 1