Zmieniac na mazdowski olej 5w-30

-auto ma dpf-a.
www.mazdaspeed.pl
matthies napisał(a):Valvoline MaxLife też lubi być wypity, ale może to tylko przez to, że motor 2,3 to lubi (taki ja mam), więc nie oczekiwałbym, że będzie lepiej, a wartość 0,6L/10kkm jest jak najbardziej w normie i bym się tymza bardzo nie przejmował.
Ja w tym roku ponownie zalałem MaxLife 5W30, ale bardziej dla testu. Następnym razem na pewno wziąłbym Synpower i tobie też bym taki zasugerował, jeżeli kondycja silnika na to pozwala.
5W30 a 5W40 – który lepszy, zdania są podzielone, ale ja tam na razie trzymam się instrukcji producenta, bo mam za małe doświadczenie żeby kombinować w zmiany.
Na następną wymianę będę się bliżej przyglądał AMSoil oraz Liqui Moly.
wtsz napisał(a):Chyba kpiny sobie robisz!
porównaj z valvo i liqui czy millersem.
Cena i konfekcjonowanie na najwyższym poziomie. Ostatnio na stacji statoil zaproponowano mi pojemnik 0,25l
marcin255 napisał(a):mobil 3000 X1 FE 5W30
Ten drugi jest rzadszy więc pewnie to to, że po uruchomieniu szybciej dociera tam gdzie powinien, z drugiej strony nie są to jakieś kosmiczne różnice wszystko w granicach SAE5W30. Może, ale tego nie jestem pewien mieć w składzie więcej molibdenu stąd takie odczucie.marcin255 napisał(a):Ostatnie 2 wymiany zalałem mobil 3000 XE 5W30 przy -2 klekotały popychacze -zawory, niestety ciekło mi spod uszczelki spustu oleju i trzeba było go zlać jako ,ze pod " ręką " był
mobil 3000 X1 FE 5W30 ten został zalany i mam bardzo pozytywne odczucia co do pracy silnika i na zimno nic nie klekocze.
pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffmick napisał(a):jak masz lpg
maziadm napisał(a):Millers grubo przereklamowany, szczególnie na forach (taki marketing szeptany), a parametry po prostu kiepskie. Pytam szwagra co na wyspach prawie dekadę spędził i wieloma autami jeździł (2 prywatne zmieniane co 2-3 lata i 2 służbowe zmieniane co 2 lata), w sumie chyba więcej niż 12szt. Nowe serwisowane w ASO jak i stare około 10 letnie. Na pytanie o MillersOil .... odpowiedział a co to jest... Mała danych, ukrywanie pod marketingowymi sloganami typu nano coś tam itp.
maziadm napisał(a):Millers grubo przereklamowany, szczególnie na forach (taki marketing szeptany), a parametry po prostu kiepskie. Pytam szwagra co na wyspach prawie dekadę spędził i wieloma autami jeździł (2 prywatne zmieniane co 2-3 lata i 2 służbowe zmieniane co 2 lata), w sumie chyba więcej niż 12szt. Nowe serwisowane w ASO jak i stare około 10 letnie. Na pytanie o MillersOil .... odpowiedział a co to jest.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki