witam nie wiem czy dobrze przypiialem tentemat
chodzi o Mazde Premacy 2001 DiTD 101km
po odpaleniu silnika gdy jest zimny to od 2000 obrotow gdy dodaje gazu samochod zaczyna przerywac,szarpac. powyzej 2500 przestaje i tak robi przez jakas chwile az nabierze temperatury wtedy wszystko jest ok? czy ktos mial taki problem?? co to moze byc?? turbina? pompa wtryskowa? filtr paliwa? cos z elektryka??? prosze o jakas porade
i do ludzi z pomorza odrazu prosze o jakis dobry kontakt na warszatat Mazdy..
z gory dzieki pozdro
Zimny silnik przerywa w zakresie 2000 – 2500 obrotów
Strona 1 z 1
Brudny zawór SPV na moje oko
po wymianie rozrządu miałem takie same objawy. ale to jak się już przekonałem nie był rozrząd. wyczyść przekażnik b4b5 drobnym papierkiem styki a potem wymyj najlepiej w spirytusie nie żadne wd xc i inne olejki. tam ma być sucho i czysto.
Ostatnio edytowano 21 gru 2013, 20:09 przez puding, łącznie edytowano 1 raz
dzieki bardzo za pomoc
- Od: 5 gru 2013, 18:52
- Auto: Mazda Premacy 2.0DiTD 101
Jeszcze nic nie wiem zajme sie tym po nowym roku i dam znac Pozdro
Premacy 2001 2.0 DITD 101 km
Witam . wcześniej pisałem o problemie szarpania przerywania silnika granicach 2000 2500 obrotow teraz przyszły mrozy i na zimnym silniku robi to juz od 1200 obrotow.
Nie dawno go kupilem i mysle jaki mol...jezdzac nim myslalem ze tak juz ma. Tyle ze od zera strasznie wolno podnosila sie wskazowka od obrotomierzu.... az to nagle dzis wsiadam oczywiście przerywanie i mulenie na zimnym silniku rozgrzal sie dojechalem do celu po 10 minutach ruszylem i patrze a tu wskazówka od obrotow ladnie ciagnie od zera i jest moc????
Pytanie czy ktos mial moze podobne problemy czy jeden z drugim jest powiazany? Proszę o rade
P.s. czekam na pomoc a przy okazji moze ktos zna jakiego dobrego mechanika z okolic trojmiasta
(Tylko prosze nie pisac o serwisie bo mnie nie stac)
Z gory dzieki i pozdrawiam
Witam . wcześniej pisałem o problemie szarpania przerywania silnika granicach 2000 2500 obrotow teraz przyszły mrozy i na zimnym silniku robi to juz od 1200 obrotow.
Nie dawno go kupilem i mysle jaki mol...jezdzac nim myslalem ze tak juz ma. Tyle ze od zera strasznie wolno podnosila sie wskazowka od obrotomierzu.... az to nagle dzis wsiadam oczywiście przerywanie i mulenie na zimnym silniku rozgrzal sie dojechalem do celu po 10 minutach ruszylem i patrze a tu wskazówka od obrotow ladnie ciagnie od zera i jest moc????
Pytanie czy ktos mial moze podobne problemy czy jeden z drugim jest powiazany? Proszę o rade
P.s. czekam na pomoc a przy okazji moze ktos zna jakiego dobrego mechanika z okolic trojmiasta
(Tylko prosze nie pisac o serwisie bo mnie nie stac)
Z gory dzieki i pozdrawiam
Miałem podobne objawy ale u Mnie pompa wtryskowa nie wytwarzała odpowiedniego ciśnienia i wysłałem ja de regeneracji.
-
ago
Ja bym obstawiał zawór SPV sporo o nim przeczytasz na forum
Strona 1 z 1