Witam koledzy.
Mam taką sprawę: Mam automat i wydaje się że jest on oryginalny, nie dokładany.
Natomiast na liczniku nie ma wskaźnika PRND21. Kupiłem licznik z takimi wskaźnikami, jednak w mojej instalacji do licznika nie ma kabli potrzebnych do działania tego wskaźnika.
I tu moje pytanie. Skąd podciągnąć kable żeby to działało?
Czy wystarczy dopiąć się do okablowania czujnika położenia wybieraka?
Ikony wyświetlania biegów na desce rozdzielczej – skrzynia automatyczna.
Strona 1 z 1
ja też mam automat i chciałbym Cię poinformować drogi przyjacielu, że w xedosie 6 między zegarami nie masz wskaźnika P R N D S L
niestety nie ma tego ... więc masz oryginał
a co do podłączenia to nie wiem
a co do podłączenia to nie wiem
Potwierdzam, u mnie też nie ma. Ale widziałem takie liczniki na ebayu, np tu:
http://www.ebay.de/itm/TACHO-KOMBIINSTRUMENT-XEDOS-6-CA-2-0-AUTOMATIK-1992-1998-/280963727639?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AXedos+6&hash=item416abe4117
Ciekawe skąd to się wzięło?
http://www.ebay.de/itm/TACHO-KOMBIINSTRUMENT-XEDOS-6-CA-2-0-AUTOMATIK-1992-1998-/280963727639?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AXedos+6&hash=item416abe4117
Ciekawe skąd to się wzięło?
- Od: 27 kwi 2013, 20:50
- Auto: Xedos 6 2.0 A/T '96
Coś się dowiedziałem.
Dzwoniłem do Wieśka z Dębicy. Powiedział że to była jakaś rzadka opcja.
Mówił też, że steruje tym moduł przy wybieraku biegów. Ten moduł ma jeszcze blokadę ze stacyjki żeby nie dało się ruszyć lewarka baz włożenia kluczyka. (tą blokadę trzeba będzie wywalić).
Ponadto, wsadziłem dzisiaj ten licznik do auta i okazało się że po włączeniu zapłonu świeci się HOLD (gaśnie po odpaleniu silnika, no chyba że wciśniemy guzik) oraz ciągle świeci się kontrolka poduszek i kontrolka immo (autko z kluczykiem).
Podejrzewam że jak podepnie się moduł to wszystko zacznie działać jak należy...
Dzwoniłem do Wieśka z Dębicy. Powiedział że to była jakaś rzadka opcja.
Mówił też, że steruje tym moduł przy wybieraku biegów. Ten moduł ma jeszcze blokadę ze stacyjki żeby nie dało się ruszyć lewarka baz włożenia kluczyka. (tą blokadę trzeba będzie wywalić).
Ponadto, wsadziłem dzisiaj ten licznik do auta i okazało się że po włączeniu zapłonu świeci się HOLD (gaśnie po odpaleniu silnika, no chyba że wciśniemy guzik) oraz ciągle świeci się kontrolka poduszek i kontrolka immo (autko z kluczykiem).
Podejrzewam że jak podepnie się moduł to wszystko zacznie działać jak należy...
Jakby był potrzebny moduł to tak wygląda mój
I ten Xedos miał sprawnie działające wyświetlanie pozycji lewarka także będzie to działać. Możliwe, że znajdę nawet okablowanie jakbyś chciał
I ten Xedos miał sprawnie działające wyświetlanie pozycji lewarka także będzie to działać. Możliwe, że znajdę nawet okablowanie jakbyś chciał
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Siemka, z kolei Wiesiek mówił, że to sterowanie na licznik jest zintegrowane z lewarkiem biegów.
A ten moduł co zrobiłeś zdjęcie to jest do dawania znać komputerowi w jakim położeniu jest wajcha na skrzyni.
Wiesiek mówi, żeby broń Boże nie podłączać się do niego. bo może paść komp.
A ten moduł co zrobiłeś zdjęcie to jest do dawania znać komputerowi w jakim położeniu jest wajcha na skrzyni.
Wiesiek mówi, żeby broń Boże nie podłączać się do niego. bo może paść komp.
Strona 1 z 1