http://www.samar.pl/strefa-biznesu/kole ... cale=pl_PL
Niemal 2,5 razy większa sprzedaż niż w 11.2012

www.mazdaspeed.pl
Motoryzantka napisał(a):I jak spisują się nowe Mazdy z silnikiem 165 KM, tzn. dynamika w jeździe miejskiej, spalanie, głośność? Jakie są wrażenia z jazdy samochodem po kilku dnia eksploatacji?
Chino napisał(a):Nie ma co porównywać sprzedaży schodzącego modelu do nowego, tym bardziej w przypadku można powiedzieć raczej niszowej marki, bo tak naprawdę, gdyby nie śmieszna polityka Mazdy (ograniczona podaż i słabe rabaty), sprzedaż M3 powinna być 10 razy większa od zeszłorocznej, bo rok temu w listopadzie Mazda sprzedała śmieszne 32 sztuki 3ki, rok później 138 sztuk nowej M3, co jest kiepskim wynikiem. Nie cieszący się specjalnym zainteresowaniem Civic, będący na rynku zaraz 2 rok sprzedał się w listopadzie w liczbie 187 sztuk (rok temu w drugim półroczu z salonów znikało 350-450 sztuk miesięcznie – fajne rabaty) , a nieciekawa, wg. mnie Auris w liczbie 536 sztuk (867 w sierpniu!). No ale konkurencyjne marki z Japonii nie mają problemu z podażą i zachęcaniem klientów rabatami.
pawel_majo napisał(a):Również rozważam zakup nowej 3'ki, bylem na jeździe testowej, rozważam SkyEnergy 120KM MT, ale zanim podejmę ostateczną decyzję zacząłem chodzić po konkurencji i testować inne auta w tej klasie (okolicy).
Kia Ceed 1.6 GDI 135KM (trochę dla przeciwwagi)
na plus: na pewno cena (po wszystkich rabatach wychodzi jakieś 10-15k taniej w zależności od wyposażenia);
na minus: wszystko inne, jest mulasty, słaba jakość wykończenia wnętrza, głośny, słabe zawieszenie, ilość miejsca ok ale nie rozpieszcza,
Nowy Peugeot 308 ALLURE 1,6 THP 125 KM
na plus: silnik, dynamiczniejszy i zwinniejszy czuć turbinę, cena i koszty eksploatacji (przegląd co 30k za 700 zł), możliwość dokupienia gwarancji do 7 lat, więcej i większe schowki;
na minus: zawieszeniem mazda bije go na głowę, w 308'mce każdą nierówność czuć idealnie, jakość plastików trochę tandetna, wyświetlacz multimedialny większy, lepiej usytuowany względem kierowcy, ale jakiś taki kanciasty,
To na razie tyle, może będzie pomocne dla innych.
Może ktoś też porównywał auto z innymi z segmentu ?
Może macie propozycję z czym jeszcze porównać, może coś droższego?
Pozdrawiam
pawel_majo napisał(a):To na razie tyle, może będzie pomocne dla innych.
Może ktoś też porównywał auto z innymi z segmentu ?
Może macie propozycję z czym jeszcze porównać, może coś droższego ?
waxain napisał(a):Seat – z zewnątrz prawie tak ładny jak mazda, ale kokpit...z poprzedniego wieku, do tego po przeczytaniu wielu informacji na temat silników TSI jakoś dałem sobie spokój.
no ja bym się z Tobą na pewno o to nie zakładał. Też mi się wydaje, że rdzawe problemy dalej będą nękać trójkę...bjorm napisał(a):i jest jeszcze jedna kwestia, idę o zakład, że będzie mieć znaczenie za parę lat. rdza. idę o zakład, że japońce nic nie poprawili i po 4-5 latach będą pierwsze blacharki, volvo to nie grozi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości