witam mam mazdę xedos 2.0 v6 benzyna plus gaz na al-700 altronic. problem pojawił się w niedziele wracałem do domu i normalnie przełączyłem na gaz na światłach zgasła... odpaliłem przełączyłem na gaz chodzi jadę za jakiś czas to samo tyle że przeskoczyła na benzynę ... i tak kilka razy (kilkanaście)co to może być ma ktoś jakieś doświadczenie ostatnio wymieniłem filterek gazu (mały tylko taki tam jest) było ok po wymianie a teraz takie cyrki. Przełącznik też świruje rano na zimnym zapaliłem dziś na pb bo zawsze pale na pb i nie miga nic za chwile przełącznik Pb/LPG altronic obudził się więc po chwili przełączyłem na LPG chodzi po 7-12 min zgasła wyrzuciło LPG nawet na Pb czasami nie przełączy a czasami przełączy.pomocy dziękuje.
PS. dodam że nie da się tej instalacji podłączyć do kompa pod program byłem jakiś czas temu i ni czyta w ogóle nie wiem czemu aha zauważyłem że jedna z sąd lambda nie jest podłączona ta tylna nie przód tylko tył i kable tam też są powyrywane nie wiem co jest z tyłu za silnikiem widzę tylko kostkę na 4 piny (wydaję mi się że to kostka do sondy właśnie tej) oraz kabel z wiązki od LPG al-700 luzem pod podszybiu jest nie wiem co to za kabel od czego wychodzi chyba czarno-żółty później sztuka na fiolet i tyle pozdrawiam mam nadzieje żę opisałem w miarę dobrze.
Dopisano 10 gru 2013, 13:40:pomoże ktoś ?