Nie zatrzaskujące się drzwi
Strona 1 z 1
Witam, przeszukałem forum, na różne sposoby.. ale nie znalazłem nic co dotyczyłoby problemu jaki dziś rano mi się przydarzył.. Mieszkam w górach i po wczorajszej odwilży w nocy złapał mróz..Rano nie mogłem otworzyć drzwi do samochodu od strony kierowcy, ale się udało. Od środka próbowałem wypchnąć drzwi pasażera i tu stało się coś dziwnego.. ostatecznie drzwi otworzyłem ale już nie dało się ich zamknąć – zatrzasnąć. zamek w drzwiach nie zaskakuje... zdjąłem na szybko boczek drzwi i cię\gno od klamki jest całe..może coś urwałem?? nie wiem jaki jest schemat klamki i co tam by mogło przymarznąć, co bym mógł zepsuć.. Mróz nie był duży około 5 stopni.. Pomocy.. drzwi mam przywiązane linką do fotela..:/
- Od: 6 wrz 2013, 10:23
- Auto: mazda 626 2.5 lpg '96 r.
Tez tak mialem w tamta zime, zamek ci nie odbil i dlatego ci niechca askoczyc, sciagnij boczek suszarka wysusz caly zamek z wilgoci i posmaruj smarem ruchome elementy, zamek powinien odbic po kilkunastu ruchach klamki, przynajmniej mi tak pomoglo,
Heh, też tak miałem kiedyś w cieniasie. Kumpel trzymał drzwi dobre 30km, a potem jak się rozmroziły to się naprawiło 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
POlecam ci kupić na stacji odmrażacz do zamków i nosić go zawsze przy sobie, w razie mrozu, wstrzyknąć w zamek i nie żałować ( lepiej wydać na odmrażacz w sprayu niż na zamek i klamke
) chwilę odczekać i probowąć, do tego by zmniejszyć opór, posmaruj uszczelki wazeliną ( kupisz w każdej aptece) a zawiasy, ogranicznik otwarcia drzwi, i sam mechanizm zamka, wstrzyknąć (najlepiej strzykawką z grubą igłą) trochę płynu hamulcowego. Sam tak robie i problemu nie mam 
- Od: 18 gru 2013, 17:30
- Auto: Mazda CX-9 3.7 2009
czarnymat napisał(a):Po rozmrożeniu samo zaskoczyło:) zalałem zamki wd40..
wd wypłuka Ci resztki smaru to pomaga na chwilę, hydrol daje radę
- Od: 21 gru 2011, 22:50
- Auto: MX-6 FS+LPG
Lancer CS0 sportwagon
wszyscy na wd40 sie uparli a sa lepsze srodki! tak samo jak polerka auta pasta tempo
zamiast wd40 polecam WURTH tej firmy preparaty . a do twojego problemu
http://www.autokosmetyki.pl/w%C4%82%C5% ... ,p865.html
zamiast wd40 polecam WURTH tej firmy preparaty . a do twojego problemu
http://www.autokosmetyki.pl/w%C4%82%C5% ... ,p865.html
Do zamków trzeba stosować smary w spreju, ja polecam berner'a.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
Strona 1 z 1