Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
dzisaj się bawiłem i zauważyłem, ze przednie światła przeciwmgielne zamontowane w reflektorach da się włączyć same bez innych świateł, tzn. nie trzeba wcześniej włączać pozycyjnych czy mijana żeby zadziałały przeciwmgielne. U was też tak jest? Wystarczy włączony zapłon i światła pmgielne da sie zapalić.
Stąd wpadłem na pomysł, ze skoro zapalają sie tylko te światła (bez zbędnego podświetlenia pozycyjnego, rejestracji, tablicy rozdzielczej), to może warto wstawić tam żarówki tzw. dzienne.
Tylko wolałbym tradycyjną żarówke, a nie te różnej maści LEDy z allegro.
Świateł przeciwmgielnych i tak raczej nigdy nie używam wiec czy byłby to dobry to byłby pomysł?
Stąd wpadłem na pomysł, ze skoro zapalają sie tylko te światła (bez zbędnego podświetlenia pozycyjnego, rejestracji, tablicy rozdzielczej), to może warto wstawić tam żarówki tzw. dzienne.
Tylko wolałbym tradycyjną żarówke, a nie te różnej maści LEDy z allegro.
Świateł przeciwmgielnych i tak raczej nigdy nie używam wiec czy byłby to dobry to byłby pomysł?
- Od: 17 wrz 2013, 12:15
- Auto: Mazda 6 GG 2006 r
benzyna 2.0 (147 KM)
dziwne, bo u mnie pokrętło od przeciwmgielnych nie ruszy się, dopóki nie wrzucę pozycji.
Ja jeżdżę na takiej właśnie kombinacji, pozycje + przeciwmgielne jako opcja dzienna. Oczywiście na własną odpowiedzialność, ale nie miałem jeszcze żadnych nieprzyjemności od czerwca 2013 kiedy to założyłem.
Ja jeżdżę na takiej właśnie kombinacji, pozycje + przeciwmgielne jako opcja dzienna. Oczywiście na własną odpowiedzialność, ale nie miałem jeszcze żadnych nieprzyjemności od czerwca 2013 kiedy to założyłem.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Witam mam problem gdy wsiadam do auta w takie dni jak teraz sa często rano po chwili paruje mi bardzo tylna szyba dopóki nie włączę ogrzewania nie schodzi mi para z tej szyby . Czym to moze byc spowodowane . Moze ktos z was tez borykał sie z takim problemem Pozdrawiam
- Od: 11 kwi 2013, 20:00
- Auto: Mazda 6
1,8 120km
170tys
Bosse Sound :)
wnosisz z butami śnieg/wilgoć do auta która osadza się wewnątrz auta i paruje ci szyba. Po to jest jej podgrzewanie, żeby to w miarę szybko usunąć. Nie dokładaliby takiej funkcji do aut, gdyby miała być bezużyteczna prawda?
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Umyj szyby wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń, potem popraw samą wodą, a następnie wyczyść szyby np. Clin Antypara. Wymień filtr kabinowy. Ewentualnie kup i ustaw w tylnej części auta pochłaniacz wilgoci.
W deszczowe dni i zimą zawsze parują szyby a najbardziej to tylna . włączasz podgrzewanie szybki i po sprawie , a tak poza tym to kup sobie ten pochłaniacz jak koledzy wyżej radzili ja stosowałem w zeszłym roku i faktycznie daje radę . pozdro
A nie prościej mieć włączoną klimę która osusza auto w wilgotne dni 
- Od: 12 lut 2013, 22:51
- Auto: Mazda6 CiTD
2.0 136KM
Rok 2003
Ostatnimi czasy zacina mi sie lewy tylny pas bezpieczeństwa. Po zapięciu pasa od razu się blokuje i nie można się nawet lekko pochylić do przodu. Nie jest to ciągłe, ale dosyć częste. Czy ktoś się z tym spotkał i wie co w trawie piszczy?
Drugi problem, to jak na zimnym aucie włączam ogrzewanie tylnej szyby, wyłącza mi się wyświetlacz dla ogrzewania/klimy i lampki na konsoli. Oczywiście ogrzewanie i klima działąją, brak tylko wyświetlacza i lampek. Po rozgrzaniu auta wszystko wraca na swoje miejsce. Co to może być? Nie bardzo mi się chce teraz rozbierać konsolę, ale czy to może być źle osadzona wtyczka?
Drugi problem, to jak na zimnym aucie włączam ogrzewanie tylnej szyby, wyłącza mi się wyświetlacz dla ogrzewania/klimy i lampki na konsoli. Oczywiście ogrzewanie i klima działąją, brak tylko wyświetlacza i lampek. Po rozgrzaniu auta wszystko wraca na swoje miejsce. Co to może być? Nie bardzo mi się chce teraz rozbierać konsolę, ale czy to może być źle osadzona wtyczka?
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
No z takim podejściem, to powodzenia.
Ostatnio edytowano 9 gru 2013, 21:08 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
MatikeS napisał(a):Witam mam problem gdy wsiadam do auta w takie dni jak teraz sa często rano po chwili paruje mi bardzo tylna szyba dopóki nie włączę ogrzewania nie schodzi mi para z tej szyby . Czym to moze byc spowodowane . Moze ktos z was tez borykał sie z takim problemem Pozdrawiam
Okazało sie ze mam wode w lewym schowku tam na piance fabryczne i za nia w tych dołkach dość potężne kałuże teraz pytanie co moze byc zle dopasowany zderzak? czy cos wogole w innym kierunku ? Borykał sie ktos z was z takim problemem ? Pozdrawiam
- Od: 11 kwi 2013, 20:00
- Auto: Mazda 6
1,8 120km
170tys
Bosse Sound :)