Co może być przyczyną, gdy samochód postoi noc, rano po odpaleniu szarpie nim, jakby pracował na 3 cylindrach. Po lekkim dodaniu gazu, kilka, kilkanaście sekund zaczyna pracować normalnie?
Podejrzewałem świece żarowe, ale po wykręceniu i podpięciu pod akumulator każda tak samo "świeciła".
Po odpaleniu pracuje jakby na 3 cylinrach
Strona 1 z 1
Witam,
Mam podobnie, powoli przymierzam się do wymiany świec żarowych, może coś pomoże. Jak znajdziesz rozwiązanie to koniecznie napisz na forum.
Pozdrawiam
Mam podobnie, powoli przymierzam się do wymiany świec żarowych, może coś pomoże. Jak znajdziesz rozwiązanie to koniecznie napisz na forum.
Pozdrawiam
- Od: 8 wrz 2012, 09:17
- Auto: Mazda 6 FL 2006r 121KM
Witam!
No i co poprawiło się po wymianie świec? U mnie jest podobnie jeśli chodzi o rozruch silnika po nocy (szczególnie jak pojawił się teraz mróz), pracuje jakby na 3 cylindry po kilku sekundach zaskakuje jakby na wszystkie, trochę siwego dymu z wydechu i po kilkunastu sekundach jest już ok.
Dodam, że jak odczekam po zgaśnięciu żarnika na desce jeszcze z 8 -10sek, to odpala normalnie tylko siwy dym pozostaje bez zmian.
Pozdrawiam
No i co poprawiło się po wymianie świec? U mnie jest podobnie jeśli chodzi o rozruch silnika po nocy (szczególnie jak pojawił się teraz mróz), pracuje jakby na 3 cylindry po kilku sekundach zaskakuje jakby na wszystkie, trochę siwego dymu z wydechu i po kilkunastu sekundach jest już ok.
Dodam, że jak odczekam po zgaśnięciu żarnika na desce jeszcze z 8 -10sek, to odpala normalnie tylko siwy dym pozostaje bez zmian.
Pozdrawiam
- Od: 26 maja 2013, 21:00
- Auto: Mazda 6 2007r , 2,0 MZR-CD 143KM
W pierwszej kolejnosci radze wymienic swiece bo któras może poprostu niedogrzewac a nastepnie podpiac auto pod IDSa i sprawdzic wtryskiwacze. U mnie po kalibracji problemn zniknął.
Strona 1 z 1