Mazda6 GG LF 06' 2.0 benzyna 147 koni
nie wiem czy Ci to pomoże, ale w poprzednim aucie miałem uszkodzoną poduszkę skrzyni (lizak). Na wolnych bardzo budą telepało (diesel). Po wymianie spokój.
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
zigu18 napisał(a):Dzieje się tak najczęściej rano kiedy jest wilgotno?
Nie ma reguły,nawet latem przy pięknej pogodzie najmocniej na skręconych kołach i jak przyduszę troche silnik około 600 obr.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
zigu18 napisał(a):Obstawiłam docisk sprzęgła
Powiem Ci ze zwracałem uwagę na pracę sprzęgła i pracuje ono normalnie,a nie musze jechać na "pół" sprzęgła żeby to walenie występowało,a u Ciebie to zjawisko występuje tylko na częsciowo wciśniętym sprzęgle?
Tak i tylko o poranku gdy jest chłodno i wilgotno głownie jesienią i zimą. Radą na ten problem jest ruszanie z wyższych obrotów kolo 2500, po rozgrzaniu nie ma problemu. Może wilgoć osiada na tarczy sprzęgła i stąd ten efekt.
Przejrzałem temat i muszę przyznać dobra Madzia
fajnie, że zabezpieczona, pasuje do niej ta felga
mógłbym mieć u siebie podobną tylko w odcieniach grafitu bo srebrne do srebrnego auta to tak średnio.. btw: mam u siebie z tyłu zderzak od polifta i jak go kupiłem to był właśnie takiego koloru tyle, że 2007 rok produkcji, zachodziłem swojego czasu w głowę jak całe auto w takim kolorze wygląda – jest naprawdę ładne 
- Od: 3 lis 2011, 00:49
- Auto: Mazda 6, chipowany diesel :)
leitowdz napisał(a): jak całe auto w takim kolorze wygląda – jest naprawdę ładne
Dzięki kolego za uznanie,fajnie czasem coś miłego usłyszeć,bo mamy najlepsze auta na świecie

Ps:antykorozja trochę pracy kosztowała ale warto było i fajnie teraz wejść do kanału i nacieszyć oko jak wszystko ładnie wygląda.
makovic napisał(a):czego używałes do zabezpieczenia antykorozyjnego i teoretycznie na ile masz z tym spokój
Masz wszystko ładnie opisane u mnie na poprzedniej stronie konserwacji używałem firmy Novon ale można też ciut tańszej Auto renova tak się to nazywa.Obie są dobre nakłada się bardzo prosto tylko trzeba mieć postolet do nakładania takiej klonserwacji no i kompresor oczywiście ponieważ nakłada się ją metodą natryskową.Na ile ona wytrzyma?W Mazdzie robiona pierwszy raz w tym roku także ile tu wytrzyma to nie wiem ale poprzednie moje auto Nissana też tak konserwowałem i po 2 latach wyglądała bardzo dobrze.
Panowie kto podejmuje się takiego moda u siebie bo fajna sprawa
https://www.youtube.com/watch?v=o6PLbojCvDU
https://www.youtube.com/watch?v=o6PLbojCvDU
A mi się podoba
Łatwe proste i przyjemne
I można wykonać tak, że nie będzie miało negatywnego wpływu na średnicę kubka. Tylko, że ja zazwyczaj mam go otwartego z przeznaczeniem na przechowywanie innych rzeczy podręcznych, bo mi się zagospodarował schowek nad radiem
Pożyjemy zobaczymy
Fajnie że pokazałeś 

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Czy wszystko w samochodzie musi się świecić? Rozumiem np. dodatkowe oświetlenie bagażnika, ale to? Nie jestem zwolennikiem robienia choinki z auta.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):Czy wszystko w samochodzie musi się świecić? Rozumiem np. dodatkowe oświetlenie bagażnika, ale to? Nie jestem zwolennikiem robienia choinki z auta.
Według mnie takie rzeczy jak popielniczka, schowki bagażnik czy cup holder powinny być oświetlone i to nie jest robienie choinki z auta tak jak świecące spryskiwacze, wentyle czy końcówka wydechu.
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Widzę że zdania mocno podzielone,mi osobiście się to podoba czy robić coś takiego będę nie wiem ale jak by było był bym bardzo zadowolony i też uważam że to nie choinka
Najnowszy Mercedes S Klasy cup holdery ma podświetlane w 2 kolorach.Jak podgrzewasz napój jest czerwono jak schładzasz na niebiesko.Czy z takiego auta za około 500-600 tyś zł robili by świadomo choinkę?nie wydaje mi się.Podaje tylko przykład nie żeby Madzie upodabniać do Mercedesa,nic podobnego.
jakby mi schowek pićku podgrzewał lub chłodził to nie miałbym nic przeciwko podświetleniu
ale w tej chwili po prostu nie widzę sensu, kubek czy butelka i tak zawsze wystaje, więc i ją znajdę, i znajdę też jak tam trafić.
Ale jeśli tobie się podoba to śmiało rób, może w aucie już inaczej się to zaprezentuje.
ale w tej chwili po prostu nie widzę sensu, kubek czy butelka i tak zawsze wystaje, więc i ją znajdę, i znajdę też jak tam trafić.
Ale jeśli tobie się podoba to śmiało rób, może w aucie już inaczej się to zaprezentuje.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
mmarcis4 napisał(a):Najnowszy Mercedes S Klasy cup holdery ma podświetlane w 2 kolorach
Przyznasz chyba, że jest trochę różnica w wykonawstwie
Oczywiście nie bronię nikomu montowania takich bajerów u siebie. Po prostu piszę co mi się podoba, a co nie, a gusta są różne. Jak to mówią: "jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu buty śmierdzą"
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):"jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu buty śmierdzą"
hehe tego tekstu to nie słyszałem

Jak narazie jestem na etapie montażu podświetlenia powitalnego blue.Jak skończę na wieczór fotki z efektu końcowego.
Ps:Tak jeszcze na marginesie są gusta i guściki i uważam że każdy ma prawo do wyrażenia swojej opini i tak trzymać

Dopisano 3 sty 2014, 17:58:
Tak jak mówiłem już dawno zaplanowany modzik z racji dzisiejszej ładnej pogody w końcu został zrealizowany.Wpadło dzisiaj oświetlenie powitalne niebieskie led przód i tył (podłączyłem tak jak przedstawił to kolega Mandey),wymienione żarówki na białe zimne led w podsófitce przód i tył oraz w drzwiach,a także postojówki led białe zimne z przodu i podświetlenie rejestracji również led białę zimne.Mam nadzieję że troch one poświecą.Poniżej kilka zdjęć z dzisiejszej pracy.
Ostatnio edytowano 11 wrz 2014, 00:00 przez mmarcis4, łącznie edytowano 1 raz
Kawał dobrej roboty
Co do oświetlenia powitalnego to bardzo fajny efekt , dodam od siebie że na żywo świeci to lepiej, jaśniej niż na załączonych fotkach.
A gdzie fota rejestracji ?

Co do oświetlenia powitalnego to bardzo fajny efekt , dodam od siebie że na żywo świeci to lepiej, jaśniej niż na załączonych fotkach.
A gdzie fota rejestracji ?
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss